La Tg. Jiu, portarul Farului a fost aproape de o nouă accidentare gravă „De acum înainte, să staţi cu o lumânare aprinsă când voi mai juca!”

Portar şi căpitan al Farului la meciul din „16”-imile Cupei României de la Tg. Jiu, cu Pandurii, Vladimir - Cosmin Neagu a fost lovit cu piciorul în faţă de un adversar, libanezul Feiz Shamsin, în prima repriză. Din fericire, goal-keeper-ul de 23 de ani a putut continua partida. Până la acest episod, Vlăduţ a avut parte de trei accidentări grave, dar, cum are şapte vieţi în el, nimic nu l-a doborât. A vărsat şi sânge şi tot nu a renunţat, precum un gladiator. De aceea e atât de iubit de suporteri, care au şi un banner în acest sens, cu mesajul „Respect, Vlad Neagu!”.

Portarul farist şi-a pus magneţi în mănuşi pentru a atrage mingile, însă, precum într-o plasă de pescar, în care cad victime fel de fel de peşti, aşa şi în cazul său, Vlad atrage şi accidentările. Până acum, a avut parte de patru astfel de evenimente, trei serioase şi una, cea de la Tg. Jiu, din care a scăpat ieftin, la ce şut a primit. Prima a fost în sezonul 2008/2009 al Ligii a III-a, când Neagu apăra poarta Farului II. Într-un meci jucat la Brăila, un atacant l-a lovit cu gheata în gură, provocându-i o fractură de mandibulă. Portarul şi-a pierdut cunoştinţa şi a stat apoi pe bară mai multe săptămâni. Peste două sezoane, pe când Vlad juca la Callatis, a păţit-o din nou. Meci la Rm. Sărat, Neagu iese pe o centrare, se ciocneşte de un adversar şi cade pe gât. Urmarea: mai multe vertebre tasate. Episodul trei: meciul Farul - Chindia Târgovişte 4-1, din ediţia trecută a Ligii a 2-a. Portarul titular al gazdelor, George Curcă, se accidentează în minutul 19 şi este schimbat cu Neagu. La doar trei minute după ce a intrat pe teren, acesta se arcuieşte după balon, la faza golului Chindiei, şi se loveşte cu gura de bară. Sânge, dinţi rupţi şi ciobiţi, copci, bandaj, 12 minute de îngrijiri medicale. Vlad rămâne însă pe teren şi duce meciul la bun sfârşit. În sfârşit, la Tg. Jiu, faţa lui Neagu face din nou cunoştinţă, în  plin, cu o gheată adversă, însă şi de data aceasta, precum un boxer bine antrenat, cu bărbia tare, care nu mai simte durerea, jucătorul se ridică de la podea, ca să-şi păzească în continuare poarta. Vă aşteptaţi la altceva?

„Eram pe nori şi cântam la harpă”

Agasat şi el de atâtea incidente, Vlad Neagu a făcut haz de necaz şi a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj: „De acum înainte, să staţi cu o lumânare aprinsă când voi mai juca!”. Portarul se bucură că a scăpat uşor după lovitura de la Tg. Jiu. „Era să fiu iar mutilat sau mai rău. Noroc că mi-a dat în nas. Dacă mi-o prindea în bărbie, ca la Brăila, eram pe nori şi cântam la harpă acum. Mă ţin bine încă”, şi-a păstrat Vlăduţ simţul umorului. „Shamsin a şutat, a dat vole direct. Iniţial, am crezut că mi-a rupt nasul. Am fost puţin ameţit. Ca intensitate, lovitura a fost tare, dar am avut noroc. Cred totuşi că putea să evite sau măcar să se oprească din pendulare. Probabil că, dacă mă duceam cu bărbia în piept, nu mă lovea, dar am plonjat la sacrificiu”, a mai spus tânărul goal-keeper, care şi-a atras o mulţime de mesaje de apreciere din partea suporterilor şi a prietenilor. „Eşti încasator. Am fost la multe scandaluri cu forţele de ordine, dar am scăpat mai ieftin ca tine”, a spus un fan. „Capul sus, Vlad! E o vorbă: Ce nu te omoară te face mai puternic. Sper să fie valabilă şi în cazul tău, iar după accidentare să revii cu evoluţii la fel de bune ca până acum”, a arătat Mihai Simion.

Un „rechin” adevărat

„Bravo, Vlade! În ciuda scorului de la Tg. Jiu, ai avut o evoluţie bună. Dai dovadă de spirit de sacrificiu pentru culorile alb-albastre. Eşti un «rechin» adevărat”, a spus şi Andrei Cârje. „Bine că nu ai păţit nimic, pentru că pe reluare s-a văzut grav. Ai fost cel mai bun jucător al Farului cu Pandurii”, l-a felicitat Romică Penu. „Am zis că eşti KO, iar când te-ai ridicat repede am zis că ai cap de fier. Bravo!”, s-a minunat şi Mihai Robert Fătu. „Bărbate, ce lumânare? Ai înnebunit? Sănătos să fii acum şi pe viitor. Puţini mai pot continua în situaţia ta şi cu motivaţia pe care o ai de fiecare dată. Felicitări!”, i-a spus Carmen Drăghici. „Bine că eşti OK, la ce picior ai primit”, a mulţumit Cerului Andrei Roşca. „Frate, dar te-a atins rău ăla. Bine că eşti bine, asta e important”, a fost mesajul lui Bogdan Ditcov.       

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.