Litigiul cu Palatul Copiilor Constanţa Executarea silită a Tomis Kart a fost suspendată provizoriu (document)

Judecătoria Constanţa a admis cererea CS Tomis Kart Constanţa şi a dispus suspendarea provizorie a executării silite care formează obiectul dosarului de executare nr. 825/G/2016 al BEJ Gavrilescu Alin Mihai, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite în cadrul dosarului nr. 2856/212/2017.
 
Pe 15 februarie a.c., Judecătoria Constanţa a dat o soluţie pe scurt în dosarul nr. 3876/212/2017, Secţia Civilă, materie - civil, obiect - suspendare provizorie, stadiu procesual - fond, în care CS Tomis Kart Constanţa are calitatea de contestator.
 
Soluţia pe scurt a fost: „Admite cererea contestatorului Club Sportiv Tomis Kart în contradictoriu cu intimata Palatul Copiilor Constanţa. Dispune suspendarea provizorie a executării silite care formează obiectul Dosarului de executare nr. 825/G/2016 al BEJ Gavrilescu Alin Mihail, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite în cadrul Dosarului nr. 2856/212/2017, aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa. Dispune, din oficiu, comunicarea prezentei încheieri, de îndată, executorului judecătoresc BEJ Gavrilescu Alin Mihail. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 15.02.2017“.

Tomis Kart vrea să reintre în posesia spaţiului 

„O veste minunată! Surpriză totală. Ar trebui să ne pună în posesie din nou, nu? Voi suna avocatul să vedem despre ce e vorba“, a declarat Gigel Băcioiu, vicepreşedintele CS Tomis Kart Constanţa şi preşedinte al Fundaţiei Tomis Kart, când a aflat de la ZIUA de Constanţa soluţia pe scurt a instanţei.
 
Ulterior, după ce a discutat cu avocatul său, Gigel Băcioiu a revenit cu un telefon, spunând ce paşi va urma în continuare: „În termeni juridici, evacuarea nu s-a desăvârşit, nu s-a făcut în totalitate. Am să depun o adresă către domnul executor judecătoresc şi către Palatul Copiilor, pentru a mă pune din nou în posesia spaţiului până la soluţionarea cauzei. Aşa e normal. Deocamdată, este o hotărâre a justiţiei, care trebuie pusă în aplicare. Poate dura mult timp până la soluţia definitivă, iar noi trebuie să ne desfăşurăm activitatea. A fost o situaţie delicată. Regret enorm că nu s-a mai aşteptat două zile. Pe 13 februarie a fost evacuarea de la Palatul Copiilor a Tomis Kart, iar pe 15 februarie s-a dat sentinţa“.
 
În dosarul nr. 2856/212/2017 de la Judecătoria Constanţa, Secţia Civilă, materie - civil, obiect - contestaţie la executare 825/GA/2016, stadiu procesual - fond, în care CS Tomis Kart este contestator, soluţia pe scurt de pe 10 februarie a.c. a fost: „În temeiul art. 107 din ROI dispune scoaterea de pe rolul completului C27 a prezentei cauze şi trimiterea acesteia în vederea judecării la completul C38, primul învestit cu soluţionarea cauzei, prin cererea înregistrată cu nr. 20531/212/2016. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 10.02.2017“.

Soluţia Judecătoriei din 19 mai 2016

„Până când vom avea o hârtie oficială primită de la Judecătoria Constanţa, nu putem face nicio declaraţie“, a precizat Roxana Mitan, directorul Palatului Copiilor, în legătură cu soluţia instanţei din 15 februarie a.c.
 
Pe marginea declaraţiilor de mai sus ale lui Gigel Băcioiu, Roxana Mitan a arătat: „Nu se mai putea aştepta două zile, noi nu am avut idee că va veni o astfel de soluţie a instanţei. Procesul s-a terminat în ianuarie 2016. De un an, noi i-am mai păsuit. I-am notificat, dar nu au plecat. Este o hotărâre din data de 18 ianuarie 2016, după aceea Judecătoria a încuviinţat evacuarea. Hotărârea de încredinţare a evacuării a fost dată către executor din mai 2016“.
 
În dosarul nr. 11108/212/2016 (825/GA/2016) de la Judecătoria Constanţa, Secţia Civilă, materie - civil, obiect - încuviinţare executare silită, stadiu procesual - fond, în care părţile sunt Biroul Executorului Judecătoresc Gavrilescu Alin Mihail (petent) şi Palatul Copiilor Constanţa (creditor), soluţia pe scurt, de pe 19 mai 2016, a fost: „Admite cererea. Încuviinţează executarea silită privind pe creditorul Palatul Copiilor Constanta şi debitorul Fundaţia «Tomis Kart», efectuată în temeiul titlului executoriu reprezentat de sentinţa civilă nr. 172/18.01.2016, pronunţată de Judecătoria Constanţa în dosarul nr. 28022/212/2015, pentru evacuarea debitorului din imobilul situat în Constanţa, strada Soveja nr. 17, în incinta Palatului Copiilor Constanţa, în suprafaţă de 3.015 mp, din care 80 mp construcţie şi 2.935 pistă de karting, la care se adaugă cheltuieli de executare. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică 19 mai 2016“.

„Se poate perfecta un protocol de colaborare“ 

Gigel Băcioiu spune că CS Tomis Kart Constanţa doreşte să-şi continue activitatea la Palatul Copiilor, în baza unui protocol de colaborare, dar că intenţia sa nu a avut până acum sorţi de izbândă. „Contractul de închiriere a expirat în 2014, au invocat Legea 213. În 2015, a apărut şi un ordin de ministru, care le permitea închirierea cu ora, cu ziua, am depus nenumărate adrese, un tabel detaliat, pe zile şi ore (kartingul îl faci mai mult vara), dar niciun răspuns. Peste tot pe unde ne-am adresat cu memorii (Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Prefectura judeţului Constanţa, Ministerul Educaţiei şi Cercetării), în 30 de zile am primit răspuns. De la Palatul Copiilor, tot o instituţie de stat, nu. Aşa mi s-ar părea normal. Măcar să ni se ofere o motivare. Am o grămadă de documente din care reiese că se poate perfecta un protocol de colaborare. De mai bine de un an, am depus foarte multe acte în acest sens. Şi azi (n.r. ieri) am mai depus o adresă“, a precizat Gigel Băcioiu.

„Nu există o bază legală“

„S-au dat răspunsuri la cererile Tomis Kart. Vor fi derulate însă tot activităţi contra cost şi activităţi comerciale şi nu există o bază legală pentru o astfel de situaţie. Cererea dumnealui (n.r. Gigel Băcioiu) a fost supusă dezbaterii Consiliului de Administraţie. Nu directorul conduce şcoala, ci CA-ul, iar decizia acestui for e definitivă. Orice bun proprietate publică a statului se închiriază cu hotărâre de Guvern. Noi ţinem de minister, ca director sunt doar administratorul unui bun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi, neavând temeiul legal, nu s-au putut prelungi acele contracte de închiriere, nu au putut fi încheiate altele noi, iar întreaga activitate de executare silită şi evacuare s-a realizat în baza sentinţelor judecătoreşti“, a punctat Roxana Mitan.

„Aşa ceva nu reiese din nicio adresă“

„Nu desfăşor activitate comercială, aşa ceva nu reiese din nicio adresă. În toate documentele pe care le-am depus către Palatul Copiilor am menţionat că fac cu titlu gratuit iniţierea şi şcoala de karting. Altă activitate nu desfăşor acolo. Trebuie să separăm, că sunt două entităţi diferite: Clubul Sportiv Tomis Kart şi Fundaţia Tomis Kart. Dosarul şi toate contractele au fost pe Fundaţia Tomis Kart, după aceea activitatea fundaţiei a fost preluată de Clubul Sportiv. Şi toate aceste documente le-am depus pe Clubul Sportiv Tomis Kart, pentru că funcţionează pe Legea 69/2000. Avem personal calificat, cu diplomă, recunoscut, dotări, absolut tot“, a mai spus Gigel Băcioiu.
 
Sursa foto: Facebook (Tomis Kart Constanţa)
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Nelu

18 Feb, 2017 00:21

Scoala de karting, intotdeauna a fost contracost min 600 lei 10 sedinte de 20 min ( se pot dovedi cu facturi emise de Tomis kart), inchiriere contra cost karturi agrement ( nu e activitate comerciala?) vanzare bauturi racoritoare ( nu e activ comerciala). 30 copii x 600 lei = 18000 lei/ luna - oare e activitate comerciala?

Articole asemanatoare

UPDATE - Tomis Kart, la un pas de evacuare din incinta Palatului Copiilor Constanţa

13 Dec 2015 2287

Școala de karting din Constanța, pe punctul de a fi evacuată

26 May 2015 2418

Declaraţie de presă Fundaţia Tomis Kart Constanţa - Clubul Sportiv Tomis Kart Constanţa

26 May 2015 2774

Despre karting și emoțiile acestui sport, cu Bogdan Băcioiu

04 Nov 2014 3576