„Micul Bonjasky“ s-a făcut mare Mădălin Crăciunică, din Constanţa, prima victorie la Superkombat (galerie foto+video)



Luptătorul constănţean Mădălin Crăciunică, de la clubul Keru Kento (antrenor, Lucian Stoicoci), a câştigat meciul susţinut sâmbătă, la Bucureşti, la Superkombat, în secţiunea New Heroes Romania, dedicată celor mai buni luptători români din noua generaţie, care aspiră la elita promoţiei conduse de Eduard Irimia
 
Crăciunică (în dreapta, în fotografie) a evoluat la categoria mijlocie (-71 kg) şi a dispus într-un meci pe durata a trei reprize de timişoreanul Adrian Giurgiu, decizia arbitrilor fiind unanimă. Alţi doi aspiranţi la glorie din Constanţa, debutanţii în Superkombat Eduard Chelariu (Kickbox Ursoi; antrenor - Iulian Ursoi) şi Costin Mincu (Oyama Karate; antrenor - Marius Burlacu), au pierdut în Superkombat New Heroes Romania. Chelariu a evoluat la categoria mijlocie şi a fost învins de Andrei Ostrovanu, din Suceava (decizie unanimă), în vreme ce, la categoria semigrea (-86 kg), Mincu a cedat prin KO în repriza a treia în faţa bucureşteanului Cosmin Ionescu.
 
Dintre cei trei constănţeni, primul care a evoluat a fost Mădălin Crăciunică. În vârstă de 21 de ani, înalt de 1,80 m şi cu o greutate de 69,1 kg, „Micul Bonjasky“ a întâlnit un adversar de asemenea tânăr (20 de ani), dar mai scund decât el, pe care l-a dominat. Crăciunică a reuşit faze spectaculoase, apelând des şi la celebrele sale lovituri de picior. Constănţeanul lasă astfel o impresie bună la Superkombat, unde reuşeşte prima victorie, după înfrângerea de anul trecut, în faţa campionului Amansio Paraschiv, la debutul lui Crăciunică în promoţie. Mădălin a evoluat însă cu mult curaj atunci.

Dedicaţiile lui Crăciunică

„Pe viu, am zis că toate cele trei reprize ale meciului cu Giurgiu i-au aparţinut lui Mădălin, dar apropiaţii au apreciat că a doua rundă a fost egal, iar noi am câştigat în prima şi în a treia. Am urmărit mai multe meciuri ale adversarului şi ne-am făcut o tactică, pe care Mădălin a respectat-o, iar rezultatul s-a văzut. Băiatul din Timişoara a fost foarte masiv, dar Mădălin a luptat bine. Acesta a fost de fapt primul său meci de la Superkombat, cel cu Amansio a fost unul de compromis. Ne-am dorit mult să câştigăm, pentru că, la două eşecuri la rând, probabil că porţile ni se închideau oarecum. Rămânem cu picioarele pe pământ, întrucât, până la urmă, nu e decât o victorie, dar ne-am fixat şi noi obiectivele noastre. De acum înainte, vrem să urcăm treptat, iar în doi ani şi jumătate, să ajungem să luptăm cu cei mai tari din categorie. Nu renunţăm până nu câştigăm şi în faţa lui Amansio. Remarc implicarea lui Mădălin în pregătire. Face câte două antrenamente pe zi, primul la ora 6.30, al doilea, la ora 19.00, iar între ele merge şi la serviciu. E greu, dar nu a dat niciodată înapoi. Din câte am înţeles, în lunile iunie sau iulie, va mai fi o gală Superkombat, la Constanţa sau la Braşov, şi se pare că vom merge şi noi acolo“, a declarat cel care-l pregăteşte pe Crăciunică, Lucian Stoicoci. „A fost un meci greu, contra unui adversar destul de puternic, cu lovituri tari. Mă bucur mult pentru succes, pe care îl dedic tuturor celor care m-au susţinut, antrenorului şi familiei mele“, a spus şi Crăciunică. 

Eduard Chelariu a început vijelios

Al doilea constănţean care a evoluat sâmbătă a fost Eduard Chelariu. În vârstă de numai 18 ani şi aflat la primul meci la Superkombat, Eduard a început vijelios, pe atac, având explozie şi agresivitate, contra unui adversar mai înalt şi mai experimentat. În rundele doi şi trei însă, Andrei Ostrovanu a revenit şi s-a aflat la cârma meciului, pe care l-a încheiat într-o notă de dominare clară. „Partidă dificilă. Fiind la debut, am avut emoţii. Am început în forţă, dar apoi, în repriza a doua, am clacat. A fost însă o experienţă deosebită, iar cu următorul prilej, evoluţia mea nu va mai fi afectată de trac. Acum ştiu cu ce se mănâncă Superkombat“, a declarat tânărul Chelariu.

Totul s-a rupt în secunda 49 

Debutant şi el în Superkombat, Costin Mincu (24 de ani, 1,96 m, 84,5 kg) a început bine meciul contra lui Cosmin Ionescu. În prima repriză, constănţeanul a folosit mai multe combinaţii decât adversarul său, care a lovit sporadic. Mincu a apelat şi la lovituri-spectacol de picior şi a dus bine şi repriza a doua până spre finalul ei, când câteva lovituri ale lui Ionescu l-au clătinat. În ultima rundă, Costin a încercat iar o lovitură de picior, însă, după 49 de secunde de la start, totul s-a rupt, mai multe lovituri ale adversarului punându-l la podea pe constănţean. „A fost doar o luptă pierdută. Mai avem multe de arătat. Sunt foarte mulţumit de evoluţia de la gală a lui Costin şi le mulţumesc lui şi tuturor celor care ne-au susţinut. Cinste constănţenilor pentru curajul de luptători adevăraţi!“, a punctat antrenorul Marius Burlacu. „A fost o experienţă nouă. Nu a ieşit cum mi-am dorit şi îmi pare rău dacă am dezamăgit, dar susţinerea apropiaţilor mă face să trec mai uşor peste înfrângere”, a spus Costin Mincu.      

„Ai arătat că eşti un sportiv pe cinste“

Pe reţelele de socializare, mesajele de felicitare la adresa lui Crăciunică şi de îmbărbătare pentru Chelariu şi Mincu au curs. „Felicitări, Mădălin, a fost un meci frumos! Ai arătat că eşti un sportiv pe cinste“, „Îţi mulţumim, Mădălin, pentru victorie, ne motivezi să fim din ce în ce mai buni. Meciul tău a fost foarte frumos, tehnic. Ai demonstrat că eşti cel mai bun“, „Bravo, Mădălin, ai făcut un meci extraordinar. Ştiam că vei câştiga. Cât mai multe victorii în Superkombat, campionule!“, „Am avut emoţii, dar am fost sigur că vei câştiga. Ai dominat meciul. Felicitări, un vis împlinit!“, „Ai zis că ai să câştigi şi te-ai ţinut de cuvânt!“, au fost câteva dintre mesajele adresate lui Mădălin Crăciunică. „Capul sus, Edi, ai luptat frumos!“, „Experienţa adversarului şi-a spus cuvântul. A fi luptător înseamnă să şi pierzi, să şi câştigi, dar mereu să mergi înainte“, „Felicitări, Edi, a fost un meci frumos. Pentru mine, tot campion eşti“ sau „Champ, fii tare! Câteodată, înveţi mai multe din înfrângeri decât din victorii“, i s-a transmis lui Chelariu. „Pentru mine tu ai fost câştigătorul! Ai fost net superior în primele două reprize şi jumătate”, „Mult noroc, Costin! Chiar dacă nu ai câştigat acum, nu trebuie să dai înapoi. Pe viitor o să fie mult mai bine“, „Nu ai dezamăgit pe nimeni. Felicitări pentru luptă şi aşteptăm să ne arăţi ceea ce ştii”, a fost încurajat şi Mincu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa Luptătorul Mădălin Crăciunică s-a căsătorit cu Sarah Iuria Ștefan. În curând, cei doi vor deveni părinţi (galerie foto)

26 Feb 2020 12376

Dumitru „Bomberman“ Ţopai a câştigat meciul de la Superkombat. Mădălin Crăciunică, învins

19 Sep 2017 4197

Luptătorul Ozel Mustafa, din Constanţa, victorie la Festivalul Superkombat

17 Sep 2017 5315

Eduard Chelariu - Samo Petje, în Austria Dumitru Ţopai, Mădălin Crăciunică şi Ozel Mustafa luptă în galele de la Festivalul Superkombat

16 Sep 2017 7732

Legenda Peter Aerts, pe litoral Keru Kento îi are pe Mădălin Crăciunică şi pe Cosmin Mărcuţă în gala Superkombat de la Mamaia (galerie foto)

09 Jul 2016 3816

Poliţistul din Constanţa s-a impus prin KO tehnic Alex Filip, de la CS Oyama Karate, o nouă victorie la Superkombat (galerie foto)

27 Jun 2016 7732

Diseară, constănţenii Alex Filip, Mădălin Crăciunică şi Adrian Roşca se luptă în gala Superkombat de la Braşov (galerie foto)

25 Jun 2016 7745

Luptători din Constanţa Alex Filip, Mădălin Crăciunică şi Adrian Roşca evoluează în gala Superkombat de la Braşov

20 Jun 2016 4294

Gala de la Milano Mădălin Crăciunică, învins la Superkombat după extra-round

03 Oct 2015 2610

„Micul Bonjasky“ Mădălin Crăciunică evoluează astăzi la gala Superkombat de la Milano

02 Oct 2015 2789

Petrecerea de la „Fântâniţa“ Luptătorul Superkombat Mădălin Crăciunică a dansat „Pinguinul“ cu mireasa în braţe (galerie foto+video)

17 Sep 2015 6789

Confruntare constănţeană Eduard Chelariu şi Mădălin Crăciunică se duelează la Superkombat!

24 Jul 2015 3515

Dacă îl învinge pe Atakan Arslan, intră în elita kickboxingului Meci de cinci stele pentru Alex Filip la Superkombat

22 Jul 2015 4418

Mădălin Crăciunică, învingător la Superkombat

24 May 2015 3007

Gala e diseară Gladiatorii Mădălin Crăciunică, Eduard Chelariu şi Costin Mincu luptă să intre în elita Superkombat (galerie foto)

23 May 2015 5193