Halterofile de succes Mariana Dumitrache şi Alexandra Dumitrescu au câştigat Cupa României (galerie foto)

Calificările pentru faza finală a Campionatului Naţional de tineret la haltere şi Cupa României, întreceri disputate la Oneşti, i-au adus două locuri întâi CS Farul Constanţa, prin Mariana Dumitrache şi Alexandra Dumitrescu.
 
Dumitrache s-a impus la categoria 69 kg, iar Dumitrescu - la 75 kg, ambele obţinând astfel calificarea cu brio şi cucerind şi Cupa României. „Alexandra Dumitrescu a reuşit 78 kg la stilul smuls şi 100 kg la aruncat. Sunt recorduri personale, dar reprezintă şi rezultate extraordinare pentru categoria ei de vârstă la nivel de Campionat European. Alexandra a mers foarte bine la Oneşti“, a declarat antrenorul Angheluş Beşleagă. Acesta a mai îndrumat în competiţie încă trei fete şi doi băieţi. Iulia Mocanu a fost a treia la categoria +75 kg, Bianca Dumitrescu a ocupat locul cinci la 48 kg, iar la aceeaşi categorie, Cătălina Chicioreanu s-a clasat pe opt.

Ionuţ Cornea, evoluţie bună la debut

În întrecerea masculină, ambii constănţeni au concurat la 69 kg: Marius Bechea a fost al şaptelea, iar începătorul Ionuţ Cornea, aflat cu această ocazie la prima sa întrecere, s-a clasat pe poziţia a zecea, dar a evoluat bine pentru nivelul său, realizând record personal la aruncat, cu 92 kg. Mocanu, Bianca Dumitrescu, Chicioreanu şi Bechea au reprezentat la Oneşti tot Farul, în vreme ce Cornea a concurat pentru LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa. În afară de Dumitrache, aflată în primul an la tineret, restul concurenţilor constănţeni de la Oneşti sunt mai mici ca vârstă: juniori I (Bechea), juniori II (15-17 ani) şi cadeţi (13-15 ani).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Costumaţie inedită, în Munţii Bucegi, pentru antrenorul Angheluş Beşleagă, din Constanţa (galerie foto)

11 Jul 2014 2619