Întrecerea începe astăzi Marius Copil şi Norbert Gombos deschid balul Cupei Davis, de la Mamaia

Întâlnirea de tenis România - Slovacia, care se dispută la baza Idu din Mamaia, în turul secund al Grupei întâi din Zona Euro-Africană a Davis Cup by BNP Paribas, începe astăzi. 

Prima partidă, programată astăzi, de la ora 13.00, este între Marius Copil (locul 180 în clasamentul mondial) şi Norbert Gombos (126 ATP). După acest meci, urmează întâlnirea dintre Adrian Ungur (199 ATP) şi Martin Klizan (38 ATP). Ziua de sâmbătă este dedicată, de la ora 15.00, partidei de dublu, Florin Mergea / Horia Tecău - Andrej Martin / Igor Zelenay, însă cuplurile mai pot suferi modificări până cu o oră înainte de meci. Duminică, la ora 11.30, se joacă celelalte partide de simplu: Marius Copil -Martin Klizan şi Adrian Ungur - Norbert Gombos. Echipa învingătoare se va califica în play-off-ul Grupei Mondiale, în vreme ce formaţia care va pierde va ajunge în primul tur din Grupa întâi a Zonei Euro-Africane. Meciurile de la Mamaia vor fi transmise în direct de TVR1.

Horia Tecău - „Nu contează cine aduce punctele“ 

„Avem o şansă bună şi ne dorim foarte mult să ajungem la baraj. Sperăm să beneficiem de un public entuziast şi gălăgios, care să ne poarte spre victorie. Sperăm să vină lume multă încă de vineri. Vrem să-i luăm tare pe slovaci din primul meci, să le arătăm că alcătuim o formaţie puternică. Pentru mine, nu se putea mai bine ca, după triumful de la Wimbledon, să joc pentru România în oraşul natal, la arena unde am crescut ca sportiv. Nu contează cine aduce punctele, important e succesul final“, a declarat constănţeanul Horia Tecău. „Vom avea un meci foarte dificil, iar pentru tenisul românesc are o importanţă aparte. Suntem foarte bucuroşi că jucăm din nou la Constanţa. N-am mai evoluat de mult aici. Ne simţim foarte bine, iar gazdele de la TC Idu ne-au primit cu o căldură incredibilă. Slovacii arată mai bine pe hârtie în meciurile de simplu, dar Marius Copil şi Adrian Ungur au experienţa necesară pentru a câştiga ei“, a spus şi Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României.

Sprijinul publicului va fi decisiv

„Am încredere în forţele noastre. Abia aşteptăm să înceapă meciurile“, a punctat Marius Copil. „Partida va fi grea pentru noi pe toate fronturile, nu numai la simplu. Va conta foarte mult sprijinul publicului“, a arătat Florin Mergea. „Glumind puţin, eu voi fi foarte motivat, jucând pentru fetiţa mea, care s-a născut în această vară, ca să-i strâng zestre“, a spus şi Adrian Ungur.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis Marius Copil s-a calificat în optimile de finală ale turneului challenger de la Oeiras (Portugalia)

09 Jan 2024 659

UPDATE. Mamaia Taiwan conduce România cu 2-0, în întâlnirea din grupa I Mondială a Cupei Davis (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Sep 2023 1301

UPDATE. Mamaia. Cupa Davis, grupa I Mondială Tragerea la sorți a partidelor din întâlnirea România - Taiwan (FOTO +VIDEO)

14 Sep 2023 1035

Tenis Meciul din Cupa Davis România - Taiwan se joacă la Tenis Club Idu din Mamaia

08 Sep 2023 1222

Copil fugit din centru de plasament, depistat conducând un autoturism în trafic! Minorul, observat de un polițist în timpul liber

23 Mar 2023 1046

In Memoriam Dan Spătaru, campionul dobrogean al inimilor românilor

02 Oct 2022 3426

Tenismanul rus Daniil Medvedev, fruntaș în clasamentul ATP

27 Jun 2022 898

Marius Copil, învins în optimile turneului challenger de la Biel/Bienne (Elveţia)

23 Mar 2022 1255

UPDATE. Cupa Davis Horia Tecău și Marius Copil, victorie la dublu în meciul României cu Spania

05 Mar 2022 2351

UPDATE. Start în confruntare Constănțenii Horia Tecău și Ștefan Paloși, în echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Spania

04 Mar 2022 2118

Compozitorul Marius Moga, la ceas aniversar. Ce alte evenimente au marcat această zi

30 Dec 2021 1562

UPDATE. Cupa Davis Horia Tecău şi Marius Copil au adus punctul victoriei României în întâlnirea cu Peru

28 Nov 2021 2373

Marius Copil, Filip Jianu, Nicholas-David Ionel, Horia Tecău și Nicolae Frunză, în echipa oficială de Cupa Davis a României pentru meciul cu Portugalia de la Cluj-Napoca

08 Sep 2021 1877

Accident rutier grav în județul Vaslui. O mașină răsturnată. Cinci victime printre care un copil (galerie foto)

07 Nov 2020 2191

Astăzi e ziua de naștere a jucătorului român de tenis Marius Copil

17 Oct 2020 2822