Meciul se joacă sâmbătă FC Farul se gândeşte la revanşă în disputa cu Dacia Unirea Brăila


 
FC Farul susţine sâmbătă primul meci oficial din 2016, confruntarea din deplasare cu Dacia Unirea Brăila, care contează pentru etapa a 19-a a sezonului regulat din Liga a 2-a

În tur, la Constanţa, brăilenii au smuls un punct în ultimele secunde ale meciului, prin fostul atacant al FC Farul Alexandru Muscă, scorul final fiind 1-1. Antrenorul principal al „marinarilor“, Constantin Gache, a spus că Farul merge la victorie la Brăila, gândul constănţenilor stând la revanşă.
 

„Va fi o primăvară fierbinte, iar primul obiectiv va fi accederea în play-off. După aceea, vom vedea ce va fi. Brăila s-a întărit în iarnă. I-au luat pe Enciu şi pe alţi câţiva jucători. Dar ca valoare nu sunt peste noi. Ca şi Farul, Dacia Unirea îşi doreşte promovarea, se pare că a depăşit problemele. În tur, am avut 1-0 şi ne-au egalat în minutul 96. Avem o revanşă de luat. Mergem acolo la victorie. Chiar dacă nu suntem destul de omogeni la ora aceasta, putem începe anul cu un succes“, a declarat Constantin Gache.

 
Principalul Farului crede că, în acest moment, Academica Clinceni se anunţă principala candidată la promovare, alături de Rapid Bucureşti. „Clinceni are nişte sponsori chinezi şi se pare că la ei sunt lucruri bune. Dunărea Călăraşi e o echipă valoroasă şi îşi doreşte şi ea promovarea“, a spus antrenorul.

Mihai Guliu - „Speranţa moare ultima“

Mihai Guliu, managerul sportiv al clubului constănţean, spune că obiectivul Farului este promovarea, un ţel „foarte greu de atins, dar nu imposibil“. „Din păcate, eu nu sunt mulţumit cum s-au făcut antrenamentele, pentru că o echipă care vrea să intre în Liga 1 trebuie să aibă cel puţin două cantonamente, cu două şedinţe de pregătire pe zi. Noi nu am putut să facem asta, întrucât nu ne-au ajutat condiţiile meteorologice. Dar speranţa moare ultima şi ne dorim din tot sufletul să ne atingem obiectivul“, a spus Guliu.
 
Oficialul Farului este de părere că, faţă de tur, echipa este mai puternică acum.

„Individual, jucătorii sunt de valoare, iar cei noi s-au integrat bine în lot. Au fost unele înfrângeri în amicale, dar important e să fie câştigate cele oficiale. La meciul cu Delta nu ne-a ieşit nimic, dar la cel cu Călăraşi am înţeles că s-a jucat bine. Faţă de tur, eu cred că echipa este de cel puţin trei ori mai puternică. Au venit jucători de valoare: Murgoci, Vezan, Popa, Tigoianu, Neagu sau Pungă. Toţi au jucat la echipe de top în eşalonul secund, iar unii chiar în Liga 1. Valoarea lor este peste ce a fost până acum, zic eu. Trebuie să câştigăm toate partidele dacă vrem să promovăm. Altfel, va fi foarte greu“, a mai arătat Guliu.

Adrian Pătulea - „Aşteptăm să vedem echipa cu adevărat la lucru“

Căpitanul din ultima vreme al Farului, atacantul Adrian Pătulea, autor a patru goluri în amicale, spune că „marinarii“ lucrează acum la omogenitate. „Jucătorii noi s-au acomodat, acum trebuie să ne omogenizăm. Aceasta se câştigă însă de la etapă la etapă. Pe câţiva dintre cei noi îi ştiu, cu unii dintre ei am şi jucat, sunt de valoare. Aşteptăm prima etapă, să vedem echipa cu adevărat la lucru. În amicale, am avut evoluţii oscilante, pentru că s-a încercat folosirea unor jucători în probe şi s-au verificat mai mulţi juniori, întrucât ne trebuiau doi tineri Under-19 care să facă faţă nivelului. Aceste mişcări şi căutări au dislocat puţin sistemul nostru. Probabil că nu există scuză pentru randamentul nostru. Atitudinea pe care am avut-o în ultimele meciuri se pare că ne-a costat, pentru că lotul are valoare. Sunt sigur însă că la un meci oficial, cu miză, cum e şi cel cu Brăila, jucătorii vor ajunge la 100%, iar adrenalina le va forţa nivelul. Se poate spune că se simte în evoluţia echipei faptul că n-am efectuat cantonament, dar eu, ca fotbalist profesionist, nu caut scuze. Obiectivul meu este simplu: m-am antrenat şi ştiu că am un rol de îndeplinit în acest retur. Nu mă pot agăţa de anumite aspecte ale pregătirii. Sunt obligat să mă adaptez la orice condiţii“, a punctat Pătulea, care a marcat în toate cele patru dispute de verificare ale Farului din această iarnă: 1-2 cu Metalosport Galaţi, 3-1 cu Lokomotiv Gorna Oriahoviţa, 1-3 cu Delta Tulcea şi 1-3 cu Dunărea Călăraşi.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Giani

24 Feb, 2016 11:20

Atata timp cat voi nu ati castigat nici mecurile amicale (doar cele cu echipa lui Melenco) este limpede ca nu aveti nicio sansa la promovare. Transferurile din perioada de iarna fiind un alt argument in acest sens! Decat sa aduceti portari (no name) de alte echipe mai bine va uitati in ograda proprie! Politica de transferuri a fost nula!!!

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 457

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 873

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 815

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1090

Superliga 2023/2024 Fotbalist de la Farul Constanța, inclus în echipa etapei a 30-a

12 Mar 2024 762

Farul Constanța Echipele Under-18, Under-17 și Under-15, calificate în semifinale. 14 goluri marcate în sferturi! (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Mar 2024 851

Portarul Alexandru Buzbuchi, din nou MVP la Farul Constanța „În play-off, sunt meciurile cele mai frumoase. Abia aștept să înceapă“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Mar 2024 866

Farul Constanța Gheorghe Hagi - „Singurul lucru care conta era să intrăm în play-off“ (VIDEO)

08 Mar 2024 1786

Superliga 2023/2024 Farul Constanța a remizat cu FC Botoșani și s-a calificat în play-off. Ce a spus Gică Popescu

08 Mar 2024 1060

Superliga 2023/2024 Farul Constanța, meci capital la Botoșani, Vineri, 8 martie 2024, se stabilesc ultimele calificate în play-off

07 Mar 2024 1305

Legendă Farul Constanța Aniversare! Constantin Mareș, la 80 de ani (VIDEO)

07 Mar 2024 1406

Farul Constanța, partidă cu FC Botoșani, decisivă pentru accederea în play-off Ionuț Vînă - „E un meci cât un sezon“ (VIDEO)

06 Mar 2024 1339

Superliga 2023/2024 Când se joacă meciul FC Botoșani - Farul Constanța, din ultima etapă a sezonului regular

03 Mar 2024 1128

Gheorghe Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 1-1 „Meritam victoria. Am făcut un meci foarte bun“

02 Mar 2024 1457

Superliga 2023/2024 CFR Cluj – Dinamo este capul de afiș al etapei cu numărul 27

22 Feb 2024 958