Medalie de bronz la Naţionale şi titlul Miss Oiniţa 2014 pentru Spicu Horia (galerie foto)

Campionatul Naţional de Oină pe Plajă pentru junioare (I, II şi III), întrecere care s-a desfăşurat pe plaja Luminiţa de la Eforie Nord, i-a adus reprezentantei judeţului Constanţa, echipa Spicu Horia, medalia de bronz în întrecerea junioarelor I, dar şi titlul Miss Oiniţa 2014, la junioare II, prin Oana Bălan. În concursul de Miss de la junioare I, o altă reprezentantă a Spicului Horia, Iulia Cocoş, s-a clasat pe locul 2. La junioare II, formaţia constănţeană a ratat cu puţin podiumul, ocupând poziţia a patra. În concurs au participat şapte echipe din întreaga ţară (Biruinţa Gherăeşti Neamţ, Avântul Curcani Călăraşi, Spicu Horia Constanţa, CS Hoina Craiova, Progresul Băileşti, CS Pârcovaci Iaşi şi CS Coruia Maramureş). Spicu Horia a obţinut locul 3 la junioare I în urma unui meci de departajare cu CS Pârcovaci Iaşi.  

Activitatea echipei Spicu Horia este susţinută de Primăria Horia (primar, Gigel Sava) şi de Consiliul Local Horia. „Rezultatele fetelor noastre sunt foarte bune, având în vedere cât s-au pregătit. Dacă aveam echipele complete şi o săptămână de antrenament în plus, urcam la podium, cât mai sus, la ambele categorii de vârstă. Însă, cum am mai spus, noi nu participăm pentru performanţă, ci pentru a face sport, pentru a face oină, pentru socializare, pentru a cunoaşte noi oameni, locuri şi obiceiuri, pentru a ieşi, până la urmă, în lume. Privim oina şi din punct de vedere educativ“, a declarat primarul Gigel Sava. 

În seara dinaintea începerii propriu-zise a Campionatului de la Eforie Nord (desfăşurat pe parcursul a două zile), a avut loc un mic spectacol de bun venit şi Miss Oiniţa 2014, concurs la care, printre altele, candidatele au prezentat costumul popular şi specificul zonei de unde veneau, răspunzând, în acelaşi timp, şi la întrebări legate de oină. Federaţia Română de Oină a avut ca parteneri în organizarea întrecerii de la Eforie Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Ministerul Tineretului şi Sportului, CS Spicu Horia Constanţa, Primăria Horia Constanţa şi Asociaţia Judeţeană de Oină Constanţa.

Sursa foto: Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Juniorii de la Spicu Horia, medalii la Campionatele Naţionale de oină (galerie foto)

27 Jul 2019 2179