„Mergem să câştigăm“ Hagi se duelează cu Dan Petrescu, sâmbătă, în CFR Cluj - FC Viitorul

Campioana României, FC Viitorul, dispută sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21.00, meciul din etapa a doua a Ligii 1, întâlnind în deplasare CFR Cluj. În prima rundă, Viitorul a învins pe teren propriu Gaz Metan Mediaş, cu 3-0, în vreme ce echipa clujeană, antrenată din acest sezon de Dan Petrescu, a remizat, scor 1-1, pe terenul echipei FC Botoşani.
 
„Avem o deplasare grea. Întâlnim o echipă puternică, ce exprimă forţă, este organizată bine şi are un antrenor ambiţios. O vom studia bine, dar şi noi suntem buni şi vom încerca să fim mai iuţi şi mai inteligenţi ca ei. CFR s-a întărit mult în această vară, începând de la staff-ul tehnic, conducere, jucători. Chiar dacă n-au putut câştiga la Botoşani, au făcut un meci bun. Mergem să câştigăm însă şi vom vedea cât vom putea obţine. Suntem conştienţi că vom întâlni un adversar tare, din toate punctele de vedere, cu un lot valoros şi experimentat. Trebuie să facem un meci mare ca să putem veni cu puncte acasă. Mergem cu gândul de a ne face jocul şi de a încerca să ne impunem. Spiritul acesta trebuie să fie, de a câştiga partida. Cu CFR am reuşit mereu meciuri bune şi sperăm să reuşim şi acum. Nimic nu e imposibil. În ce priveşte omogenitatea CFR-ului, s-au antrenat timp de o lună, iar în pregătire au câştigat meciuri. Indiferent ce s-ar spune, eu ştiu că CFR e puternică. Sunt prieten cu Dan Petrescu, dar e un meci oficial şi fiecare vrem să câştigăm. Va fi o partidă frumoasă şi cred că şi noi doi suntem la înălţime“, a spus Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Nu se plânge de programul încărcat 

„Regele“ nu vede un handicap în faptul că echipa sa are un program încărcat, cu partide în campionat şi în Liga Campionilor. „Echipa noastră e bună, am început bine sezonul. Vom vedea. Cu CFR va fi un meci bun al campionatului. Avem un program dens, dar trebuie să facem faţă. Trebuie să planificăm, să muncim mult, să fim atenţi la toate detaliile. Aşa e când faci performanţă. Joci meciuri importante, din trei în trei zile. Trebuie să te obişnuieşti, nu să te plângi. Din contră, trebuie să-ţi placă, să fii fericit că joci fotbal la nivelul cel mai bun. Eu nu mă voi plânge de programul încărcat. E de datoria noastră să facem faţă“, a arătat Hagi.

Riscul meseriei 

Toţi cei de la FC Viitorul sunt alături de tânărul Carlo Casap, care s-a accidentat grav şi va fi operat în Italia, urmând a lipsi de pe gazon jumătate de an. În urma acestei situaţii, FC Viitorul a luat decizia şi de a-i mări contractul jucătorului. „Accidentarea e gravă, suntem lângă el, l-am încurajat şi îl ajutăm. E tânăr, e puternic şi va trebui să revină şi mai puternic. În viaţă, sunt şi momente grele, dificil de trecut. Trebuie să o iei de la capăt, motivat, iar Carlo o va face. Acesta e fotbalul, riscul meseriei. Ieşim la luptă, dar nu ştim ce se va întâmpla. Devenise un jucător important pentru noi la mijlocul terenului, acum va trebui să-l înlocuim“, a arătat Gică Hagi.

A treia oară, cu noroc? 

Fundaşul Robert Hodorogea speră ca, după două meciuri la rând fără victorie în Gruia, FC Viitorul să reuşească în al treilea meci să se impună. „N-am mai câştigat în Gruia de două meciuri. A treia oară sper să fie cu noroc. Pornim din start cu gândul că vom avea un meci greu. Sperăm însă că vom câştiga. Am făcut mereu partide bune pe terenul CFR-ului. Toate echipe au la începutul campionatului mici probleme de ordine fizic. Dan Petrescu este un antrenor foarte bun şi va omogeniza repede echipa. CFR va fi o candidată la titlu. Noi vom avea o lună de foc, în Liga Campionilor şi în campionat. O victorie la Cluj ne-ar da mai multă încredere pentru partida de Ligă. Oricum, am început mai bine campionatul“, a punctat Hodorogea.

Au un uşor avantaj 

Atacantul Vlad Morar crede că echipa constănţeană are un avantaj în faţa CFR-ului, din punctul de vedere al omogenităţii, dar formaţia clujeană e una valoroasă. „Ne aşteaptă un meci greu, pentru că au făcut multe transferuri. Suntem încrezători însă că putem câştiga. Pornim cu un uşor avantaj, prin prisma omogenităţii, dar CFR are jucători de valoare. Cu Gaz Metan Mediaş am făcut un joc bun, ceea ce s-a văzut şi pe tabela de marcaj. Sunt OK acum. Am reluat antrenamentele de câteva zile, după accidentarea din ultimul meci din cantonament“, a spus Vlad Morar.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi) 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3117

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 837

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1389

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1709

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2069

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2343

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6122

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2915

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2654

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2155

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910