Micii performeri de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi-au luat adio de la clasa a VIII-a (galerie foto)



Absolvenţii celor două clase a VIII-a (A şi B) de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa au participat, ieri, la festivitatea de final de an. Găzduită de laboratorul de teorie sportivă de la liceu, acţiunea a reunit, pe lângă elevi (majoritatea dintre ei sportivi), şi cele două diriginte, profesori, dar şi părinţi şi rude ale copiilor.
 

„Perioada anilor în care am fost dirigintă la clasa a VIII-a B a fost una foarte frumoasă. Copiii au fost foarte buni, serioşi şi cuminţi. Au legat prietenii strânse. Au participat la multe concursuri. Am fost împreună şi la bine, şi la greu. Şi eu, şi ei am rămas cu amintiri extrem de plăcute“, a declarat Andreea Boca (profesor de educaţie muzicală).

 
Cea mai bună la învăţătură a fost atleta Alexandra Cornea, care a încheiat clasa a VIII-a cu media 9,64, primind premiul I. Premiul II i-a fost acordat lui Adrian Lupu (atlet), care a avut media 9,44, iar Cristian Luţ, component al echipei de dans sportiv, a obţinut premiul III (cu media 9,02). Menţiuni au primit Mihaela Pescaru (judo, 8,97), Stela Zlatcu (tenis de câmp) şi Cătălin Roşu (haltere) - 8,79, şi Iustina Friptu Stănescu (dans sportiv, 8,67).

Rezultate importante

Clasa a VIII-a B a fost bună la carte, dar şi la sport, performerii ei aducând multe medalii de la competiţiile la care au participat. Dintre ei se remarcă Alexandra Dumitrescu (multiplă campioană naţională la haltere; antrenor, Angheluş Beşleagă); Stere Şiangă (campion naţional la atletism, la triplusalt indoor; antrenoare, Eveline Lisenco); echipa formată din Alexandra Cornea, Maria Timofei, Andreea Bobic, Stere Şiangă, Adrian Lupu, Alexandru Ciocea, Vlăduţ Elisei, care a ocupat locul trei la Olimpiada gimnaziilor la atletism (antrenor, Cătălin Ganera); Alexandra Cornea (locul 4 la triplusalt indoor la Campionatul Naţional de atletism juniori 3; antrenor, Cătălin Ganera); Maria Timofei (locul 6 la 400 m indoor la Campionatul Naţional de atletism juniori 3; antrenoare, Niculina Chiricuţă); Mateo Bejenaru (tenis de câmp; locul 1 la simplu şi la dublu la concursul „Micul as“ de la Iaşi, locul 3 la dublu la Cupa Idu Mamaia; antrenor, Mircea Gallan); Bogdan Mingea (medalie de bronz la Campionatul Naţional de judo de la Focşani; antrenori, Radu Luca şi Cristina Biţă); Mihaela Pescaru (locul 3 la Festivalul Românesc de judo şi la Cupa Drobeta Tr. Severin; antrenori, Radu Luca şi Cristina Biţă), Cătălin Buzoianu (canotaj - locul 3 la juniori II la Cupa României şi locul 2 la juniori 3 la Cupa FRC; antrenori, Norica şi Valentin Sarchizian); Cătălin Roşu (bronz) şi Cosmin Sava (aur la Campionatul Naţional de cadeţi la haltere), antrenor - Angheluş Beşleagă; Andrei Savu (lupte greco-romane; locul 2 la Campionatul Naţional Şcolar de la Suceava, locul 1 la Cupa Buşteni, locul 3 la (toţi din Campionatul Naţional de juniori 2 de la Tg. Mureş, locul 1 la Cupa 1 Iunie de la Constanţa; antrenor, Ioan Giuglea) şi mulţi alţii din clasă fiind sportivi). 

Theodor Damian a fost şef de promoţie

La clasa a VIII-a A, premiul întâi i-a revenit lui Theodor Damian, care, cu media 9,75, a fost şi şef de promoţie. Pe podium au mai urcat Stelian George Lungu (premiul II, cu 9,27) şi Andrei Chiriţă (premiul III). Menţiuni au primit Andrei Frunză, Răzvan Ştefan Nichita, Eduard Gabriel Căldăraru, Petre Drăgoi, Eleanor Christina Valahu şi Sebastian Enică.
 
„A fost o festivitate foarte frumoasă, pe care am desfăşurat-o împreună cu clasa a VIII-a B. Copiii au interpretat «Gaudeamus Igitur» şi au privit cu emoţie filmuleţele despre perioada claselor V-VIII. Au fost ani deosebiţi, de care îmi voi aminti mereu cu plăcere“, a precizat profesoara de limba engleză Camelia Stoica, dirigintă a clasei a VIII-a A. Printre cei din această clasă care fac sport se numără Iulia Ichim (handbal), Ştefan Şuler (lupte), Mădălina Buna, Cornelia Pascaru, Eleanor Christina Valahu, Sebastian Enică sau Emanuel Şăuleanu. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Bianca Mei-Roșu a câștigat faza națională a ONSS 2024 la tenis de masă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 570

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

29 Mar 2024 772

Tenis de masă Cristian Chirița, de la CSM Constanța, medaliat cu aur la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 634

Tenis de masă Faza județeană Constanța a ONSS și-a desemnat câștigătorii, dintre liceeni (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 646

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu, trei medalii în Bulgaria, la WTT Youth Contender Panagyurishte 2024 (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 754

Constanța Sportiva Eliza Samara, în doliu. A murit tatăl ei. „De azi, ești îngerul meu păzitor, tati!“

12 Feb 2024 2757

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Tenis de masă Vladimir Filimon Romanescu, pe podium la Cupa României Under-11

05 Feb 2024 823

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 1153

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 984

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

29 Jan 2024 880

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 901

Tenis de masă CSM Constanța, meci pe teren propriu cu ALCL TT Grand-Quevilly, în sferturile ETTU Europe Cup Women

28 Jan 2024 836

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, s-a calificat în a treia finală la Campionatul European

28 Jan 2024 722

UPDATE 2. Tenis de masă Medalii pentru Constanța la Campionatul European Under-21. Finale la dublu mixt și la dublu feminin! (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 936

Tenis de masă Victorii pentru sportivele din Constanța la Campionatul European Under-21

26 Jan 2024 804