Minunea de pe izlaz La Corbu, au răsărit peste noapte o echipă de fotbal şi un stadion (galerie foto)

corbu7.jpgÎn comuna din nordul judeţului Constanţa, doi investitori locali au trezit sportul-rege dintr-un somn lung, de aproape 25 de ani

Echipă de tradiţie în fotbalul constănţean, înfiinţată cu aproape 50 de ani în urmă, Litoral Corbu îşi dăduse obştescul sfârşit cu câţiva ani înainte de Revoluţia din 1989. De atunci, nimeni nu a reuşit să şteargă praful şi uitarea care s-au aşternut peste istoria clubului. Până la mijlocul acestui an, când doi frumoşi nebuni au luat taurul de coarne şi au redat fotbalul comunei.

Gheorghe Focuţă şi Victor Robaciu sunt cei doi întreprinzători care şi-au unit forţele şi, cu sprijinul autorităţilor locale, au reînfiinţat echipa Litoral Corbu şi au ridicat de la zero o mândreţe de bază sportivă, unicat la nivelul Ligii a 5-a din Constanţa, acolo unde joacă formaţia. Totul s-a clădit cu viteza luminii, într-o lună şi jumătate. Pe un teren viran din Corbu au răsărit peste noapte un teren împrejmuit, vestiare şi chiar o parcare cu 60 de locuri! „Pe o bucată de izlaz am clădit o bază sportivă de toată frumuseţea. Am investit bani mulţi din propriile buzunare, dar ne-au sprijinit şi Primăria şi Consiliul Local cu drumul de acces către teren şi cu gardul împrejmuitor. În plus, avem promisiunea că, de la anul, vom fi prinşi şi în buget", a declarat Gheorghe Focuţă, care derulează în Corbu afaceri în domeniul auto. Celălalt investitor, Victor Robaciu, care şi joacă în echipă, ca atacant, este implicat în zonă în mai multe proiecte agricole. El a marcat primul gol al lui Litoral din acest campionat.

Cei doi inimoşi au avut ambiţia de a repune pe roate fotbalul în comună şi nu s-au lăsat până nu au reuşit, deşi, la început, nimeni nu avea încredere că strădaniile lor vor avea şi finalitate. Aceasta în condiţiile în care mai încercaseră şi alţii înaintea lor, fără succes însă. După ce stadionul s-a ridicat, iar echipa a început să joace, toţi cei care veneau la Corbu rămâneau cu gura căscată a mirare. „Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa, Vasile Mihu, şi-a făcut o cruce mare, din creştet şi până la pantofi, când a văzut cum arată baza sportivă şi ce condiţii avem", este plin de mulţumire Gheorghe Focuţă.

Au încheiat turul pe locul trei

Şi pe plan sportiv performanţele lui Litoral Corbu sunt de subliniat. Pentru o echipă nou-înfiinţată, destul de tânără (media de vârstă e de aproape 26 de ani), care, în plus, nu mai ştia cu ce se mănâncă fotbalul competiţional de atâţia ani, să termine turul Ligii a V-a, Seria Nord, pe locul trei, nu-i de colea. În cele zece meciuri jucate, Litoral a câştigat şase, a pierdut trei, iar unul l-a încheiat la egalitate. Golaverajul este 39-18. Echipa are 19 puncte, cu cinci mai puţine decât echipa de pe prima poziţie, Voinţa Săcele. Majoritatea fotbaliştilor sunt localnici, ca antrenor-jucător activând Daniel Cralef (31 de ani). „În acest sezon, ne-am propus o evoluţie cât mai bună, atât în campionat, cât şi în Cupa României. La anul însă, dacă vom fi sprijiniţi financiar şi de Primărie, ne vom fixa ca obiectiv promovarea în Liga a IV-a. În această săptămână, începem lucrările de îmbunătăţire a suprafeţei de joc. Băgăm plugul pe teren, însămânţăm. Avem posibilităţi bune de irigare, terenul find amplasat lângă ghiol. Vrem ca terenul nostru să fie mândria judeţului", mai spune Gheorghe Focuţă.

Lotul este format din următorii jucători: portari - Adrian Marian Popescu (20 de ani), Romică Constantin Cânjău (28 de ani), Ionuţ Huidiu (26 de ani); fundaşi - Vasilică Belihuzi (17 ani), Marius Mormeci (19 ani), Alexandru Mircică (23 de ani), Daniel Cralef (31 de ani), Gheorghe Robaciu (33 de ani), Viorel Cralef (34 de ani), Daniel Voicu (27 de ani), Marius Traşcă (17 ani), Narcis Şerban (22 de ani); mijlocaşi - Nicuşor Huidiu (23 de ani), Marius Ionuţ Chirea (18 ani), Mădălin Constantin Hristea (28 de ani), Săndel Poteleanu (28 de ani), Valeriu Misea (23 de ani), Daniel Litu (23 de ani), Alexandru Ciucă (22 de ani), Viorel Vişan (28 de ani); atacanţi - Victor Robaciu (37 de ani), Cătălin Constantin Bădescu (29 de ani), Emil Potîrnache (27 de ani). „Încă nu îndrăznim să ne facem planuri mari, întrucât mulţi dintre băieţi sunt tineri şi fără experienţă. Cei care ne-au bătut au avut legătura de joc mult mai bună ca noi. Încercăm să facem o figură frumoasă, iar locuitorii din Corbu să fie mândri de echipă", a arătat şi mijlocaşul stânga Viorel Vişan.

Înţoliţi ca în revistele de modă

După atâţia ani de aşteptare, foamea de fotbal a atins cote pantagruelice în rândul microbiştilor din Corbu. Astfel că privesc şi înconjoară echipa cu mare interes şi afecţiune. Tixesc locurile de la stadion la meciurile de acasă, dar merg în număr mare şi în deplasare. De pildă, la o partidă jucată la Ciobanu, fanii lui Litoral, peste 100, au fost mai mulţi decât spectatorii formaţiei gazdă, Dunărea. Jucătorii nu primesc salarii sau prime de joc, însă au fost echipaţi din cap până în picioare. Finanţatorii au investit în jur de 2.800 de lei în echipamentele complete ale fotbaliştilor (ţinute de joc - două rânduri, în culorile alb-albastru şi galben - albastru, şi de prezentare, ghete de joc şi adidaşi, genţi). Echipamentul este ca cel al Farului sau al Pandurilor Tg. Jiu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 538

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1029

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 497

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 633

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 459

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1640

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 469

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 357

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575