Născut în Chirnogeni şi viitor bucătar Un campion de Jiu Jitsu Brazilian este haiduc într-o trupă inedită de colindători (galerie foto + video)

Medaliat cu aur la Cupa României, după doar 25 de ore de antrenament la activ, Alexandru Cocoţan a făcut senzaţie în comuna natală, alături de alţi nouă tineri
 
Locuitorii comunei constănţene Chirnogeni au avut parte de un spectacol pe cinste de Sărbători, fiind colindaţi de o trupă specială. Formată din tineri ai localităţii, ceata interpretează o scenetă din viaţa lui Iancu Jianu, ineditele texte, costume şi uniforme fiind vechi, moştenite din moşi strămoşi.
 
Fiecare dintre cei zece colindători are un rol: căpitanul - George Chirică, roşiorul - Tudorel Tirsă, fata - Robert Acasandrei, ciobanul - Marian Vlaciu, haiducul 1 - Alexandru Cocoţan, haiducul 2 - Vlad Popa, Jianul - Radu Maraloi, arnăutul - Răzvan Manole, moşul 1 - Costel Chiriac, moşul 2 - Marian Mavrodin. Alexandru Cocoţan este şi sportiv, luptător la clubul Absoluto Constanţa. „Suntem la primul an cu această trupă. Fiecare dintre noi avem câte un rol şi câte un cântec. Am cântat şi am recitat la fiecare casă din Chirnogeni ce a avut plăcerea să ne primească. Impactul a fost pozitiv, mulţi oameni ne vedeau şi ne chemau. Am fost la mulţi locuitori ai comunei, neţinând cont de statutul social. Costumele şi uniformele sunt vechi, o moştenire din sat. La fel şi textele, transmise din generaţie în generaţie. Trupa nu are nume, iar conducătorul ei este Costel Chiriac. Îi place să se implice în activităţi ce ţin de tradiţie”, a declarat Alexandru Cocoţan. Costel Chiriac (37 de ani) poartă o mască făcută din blană de vulpe, el e un fel de călău. La accesoriile vechi, colindătorii au adăugat şi câteva pistoale-mitralieră de jucărie, iar în timpul spectacolului trei dintre băieţi au desenate mustăţi. Show-urile sunt foarte frumoase.
 
„Mi-a fost teamă când l-am văzut în vestiar”
 
În vârstă de 17 ani, Alexandru Cocoţan practică sportul la Absoluto Constanţa de trei luni. A început cu Jiu Jitsu Brazilian, iar de la începutul anului a trecut şi pe Muay Thai (box thailandez). La BJJ a cucerit medalia de aur la Cupa României, o victorie spectaculoasă şi extrem de preţioasă, ţinând cont că a venit după doar 25 de ore de antrenament! „Doream să practic un sport, iar un prieten m-a adus la sala din Constanţa. Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut acolo. Vreau să devin cât mai bun. Idolul meu este Anderson Silva, din MMA (n.r - arte marţiale mixte)”, a spus Alexandru. La Absoluto Constanţa este pregătit de Bogdan Mocanu, care a remarcat valoarea locului întâi obţinut de Alex la ediţia a opta a Cupei României, la categoria „juvenili, -65 kg”. „Deşi avea doar 25 de ore de pregătire la activ, a câştigat toate meciurile prin submisie, nu la puncte. A învins şi un redutabil campion de judo. Acesta era atât de puternic, încât i-a sfâşiat kimono-ul lui Alex”, a spus Mocanu. „Partida a fost foarte grea. Speram la victorie, dar mi-a fost şi teamă când l-am văzut în vestiar pe judokan. Avea forţă foarte mare. Am profitat însă de momentul când am scăpat din garda lui”, povesteşte Alexandru Cocoţan. Acesta are un frate, Mihai, în vârstă de 22 de ani, care este portar la echipa de fotbal din Chirnogeni, Fulgerul, aflată pe locul zece în Seria Est a Ligii a V-a constănţene. În luna decembrie a anului 2012, Fulgerul a susţinut pe teren propriu un meci amical cu FC Farul, iar Mihai Cocoţan, deşi e goal-keeper, a înscris unul dintre golurile echipei sale, din lovitură liberă! Meciul s-a terminat la egalitate, 5-5, iar pe lista marcatorilor şi-au mai trecut numele alţi doi portari, cel al Farului (George Curcă) şi al doilea de la Fulgerul, Ciprian Adam, care a punctat din penalty. Fraţii Cocoţan beneficiază de sprijinul familiei în ce priveşte sportul. „Sunt alături de noi. Nu au putut veni la vreun concurs de-al meu, însă tata a fost prezent la un antrenament de la Absoluto”, arată Alexandru.
 
A făcut practică la restaurant
 
Tânărul luptător este elev în clasa a XI-a la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară din Constanţa şi locuieşte cu chirie în oraşul de la malul mării. După ce va încheia studiile, va deveni bucătar, meserie pe care vrea să o urmeze apoi şi să o aprofundeze. „Am făcut practică la restaurantul hotelului Tineretului şi la Rovas, participând la procesele de realizare a preparatelor culinare. Dacă ar fi să aleg un fel de mâncare preferat, ar fi unul pe bază de carne”, arată Alexandru Cocoţan.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 445

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 660

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 573

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 782

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 995

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1289

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 743

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1598

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 638

Superliga 2023/2024. Universitatea Craiova - Farul Constanța Hagi - „Un alt meci greu, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

10 Apr 2024 1760

UPDATE. Constanța Pictură uriașă cu Gheorghe Hagi, pe un întreg perete al Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Apr 2024 5250

Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, la butoane! „DJ Budi! Hai că sună bine de tot numele ăsta de scenă“ (VIDEO)

09 Apr 2024 908

Farul Constanța, o repriză modestă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe Hagi - „Incredibil, ziceai că jucăm cu Barcelona!“

07 Apr 2024 1032

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1781

Hagi, după Sepsi OSK - Farul Constanța 1-1 „O primă repriză - zero, după a doua parte meritam să câștigăm“

05 Apr 2024 1075