Naţionala de tenis de masă a României, în afara podiumului la Europene

Vicecampioană europeană la ultimele trei ediţii ale întrecerii senioarelor, echipa naţională feminină de tenis de masă a României n-a repetat performanţa şi în acest an, în Portugalia, unde nu a prins podiumul, clasându-se pe locul şapte.

Cu doi reprezentanţi ai Constanţei în componenţă, selecţionerul Viorel Filimon şi jucătoarea Eliza Samara (liderul echipei), România a evoluat în eşalonul de elită. După două victorii (3-0 cu Spania şi 3-1 cu Portugalia) şi o înfrângere (0-3 cu Polonia), tricolorele au ocupat locul doi în grupa B, calificându-se astfel în sferturi. O victorie în această fază a competiţiei era echivalentă cu obţinerea unei medalii, însă româncele au pierdut cu 2-3 partida cu Suedia, căzând în turneul 5-8, unde, după o înfrângere (2-3 cu Olanda) şi un succes (3-0 cu Belarus), au ocupat locul final şapte.
La masculin, echipa României, cu Andrei Filimon şi Costel Cioti (din Constanţa) în lot, a evoluat tot în primul eşalon al Europenelor, dar nu a avansat în sferturi, după ce s-a clasat pe trei în grupa D (în lupta pentru medalii au intrat numai primele două clasate din fiecare serie). În grupă, România a înregistrat rezultatele: 2-3 cu Rusia, 3-2 cu Cehia şi 1-3 cu Croaţia. Drept urmare, tricolorii au jucat în continuare în turneul 9-16, unde eşecul cu Polonia, 1-3, i-a dus în bătălia pentru poziţiile 13-16, locul final ocupat fiind 14, în urma unei victorii (3-0 cu Slovacia) şi a unui eşec (2-3 cu Cehia).
 
Sursa foto: prosport.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.