Nepotul lui Horațiu Mălăele, cel mai tânăr debutant din istoria FC Viitorul! Gică Hagi - „Intră pe teren și demonstrează ce știi!“ (galerie foto)

La 14 ani, 6 luni și 26 de zile, Roberto Mălăele a devenit, la meciul din 16-imile Cupei României cu CSM Școlar Reșița, cel mai tânăr debutant din istoria echipei de seniori a FC Viitorul. Puștiul este nepotul cunoscutului actor, regizor, caricaturist şi scriitor român Horaţiu Mălăele! 
 
Născut pe 29 martie 2003, Roberto a evoluat în ultimele 24 de minute ale confruntării de la Reșița, câștigată de FC Viitorul cu 4-2, (2-4), înlocuindu-l pe Ionuț Vînă, în minutul 66. „Am avut unele emoții la început, până m-am obișnuit cu terenul. A fost o suprafață de joc dificilă și mai mult îmi era frică să nu greșesc din pricina terenului. Echipa noastră a dat trei goluri rapid, după care adversarii au început să-și revină, iar pe final am avut mici probleme. Eu m-am simțit bine în meci“, a povestit Roberto.

A aflat de la televizor că va juca!  

Jucătorul a aflat de la televizor că va debuta în meciul de la Reșița. Era conferința de presă de după meciul FC Viitorul - CFR Cluj 1-0, iar managerul tehnic al campioanei României a anunțat că se va baza și pe Roberto în confruntarea de Cupă, una la care a deplasat un lot foarte tânăr, cu o medie de vârstă de 19,73 ani. „Mai avem un jucător născut în 2003, pe care îl vom promova la Reşiţa, un optar extraordinar, pe care îl veţi vedea şi îl veţi ţine minte. Nepotul lui Mălăele, un jucător pe care sperăm să-l creştem bine, să ne asculte şi să ajungă fotbalist foarte mare“, a anunțat Hagi, spre bucuria lui Roberto și a părinților săi, care se aflau toți trei în acel moment în fața televizorului, urmărind conferința de presă a „Regelui“!

Tatăl său a fost fotbalist  

„N-am știut nimic până atunci, domnul Hagi nu-mi spusese vă voi debuta la Reșița. La meci, în momentul în care m-a trimis pe gazon, mi-a zis să intru în teren și să demonstrez ce știu. Sunt foarte bucuros pentru că am jucat la echipa mare. În continuare, sper să am cât mai multe antrenamente cu prima formație și să îmi dezvolt un joc cât mai bun. Am câte puțin din toate, dar mai mult tehnică și gândire. Știu să controlez jocul. Sunt de puțin timp la Academie, iar anul trecut nici nu prea am jucat, fiind accidentat. Anul acesta am evoluat mai mult, venind și la pregătirea echipei mari“, a declarat Roberto, al cărui tată a jucat și el fotbal. „Tata îmi zice tot timpul ce să fac și să nu am emoții. Vorbesc mereu cu el despre fotbal“, a arătat puștiul.

Alți trei debutanți 

Pe lângă Roberto Mălăele, partida cu CSM Școlar a consfințit debutul în prima echipă a Viitorului a încă trei dintre jucătorii crescuți în Academia de Fotbal Gheorghe Hagi: Cristian Ene (20 ani), Tiberiu Căpușă (19 ani) și Robert Neciu (18 ani). Ene și Căpușă au fost titulari și au fost integraliști, iar la fel ca Mălăele, Neciu a intrat pe parcursul partidei. Cristi Ene a contribuit serios la victoria cu 4-2 și a reușit să înscrie de două ori în debutul partidei (în minutele 5 și 7). „FC Viitorul îi felicită pe cei patru jucători pentru debut și le urează în continuare evoluții foarte bune în tricoul negru-albastru!“, se arată pe site-ul oficial al clubului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liga a 3-a Farul Constanța II s-a calificat în play-off, Gloria Albești va evolua în play-out (VIDEO)

01 Apr 2022 2754

Farul Constanța. Andrei Borza a preluat ștafeta de la tatăl său, Constantin Borza „Ne propunem să urcăm cât mai sus“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Mar 2022 8257

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Cerno More Varna (GALERIE FOTO)

25 Mar 2022 3201

După victoria cu Dunărea Călărași, pentru Farul II urmează amicalul cu Petrolul Ploiești, liderul Ligii a 2-a

15 Feb 2022 2950

„E o onoare“ Tinerii Eduard Radaslavescu și Roberto Mălăele, căpitani la Farul Constanța în meciul cu Cerno More Varna (GALERIE FOTO)

04 Feb 2022 3908

Liga 1 Romario Pires, de la Farul Constanța, inclus în echipa ideală a primei etape

22 Jul 2021 2902

Farul Constanța. Ghinion pentru cei doi juniori Roberto Mălăele și Gabriel Dănuleasă s-au accidentat la debutul în Liga 1

21 Jul 2021 3555

Farul Constanța Tinerii Roberto Mălăele și Gabriel Dănuleasă, debut în Liga 1

19 Jul 2021 3602

Nepotul lui Horaţiu Mălăele Roberto Mălăele, cel mai tânăr debutant din istoria FC Viitorul, a devenit major

31 Mar 2021 5172

Cinci fotbalişti de la FC Viitorul au jucat în dubla dintre România şi Ungaria. Unul dintre ei a fost căpitan

23 Mar 2021 2675

UPDATE Cinci fotbalişti de la FC Viitorul, convocaţi pentru meciurile României cu Ungaria

16 Mar 2021 2676

Gică Hagi - „E un foarte mare talent“ Roberto Mălăele, cel mai tânăr debutant din istoria FC Viitorul, a împlinit 17 ani

31 Mar 2020 4126

FC Viitorul are şase fotbalişti în lotul naţional Under-17 al României pentru Turul de Elită din Belgia

05 Mar 2020 2580

Roberto Mălăele, nepotul lui Horaţiu Mălăele, e mezinul FC Viitorul Gică Hagi avertizează - „Vor avea de furcă rău cu acest băiat“

18 Jan 2019 4261

Nepotul lui Horaţiu Mălăele Roberto Mălăele, de la FC Viitorul, convocat la Naţională, pentru două meciuri cu Turcia

22 Feb 2018 3329