Patronul Farului i-a încondeiat pe „marinari” după evoluţia de la Tg. Jiu „Sunt rezerve de Liga a 5-a. Unul nu mai poate să joace din cauza tatuajului. La circ cu ei!”

Evoluţia tinerilor jucători constănţeni din eşecul drastic de la Tg. Jiu, 0-4 cu Pandurii, din Cupa României, le-a picat greu conducătorilor Farului. Patronul Giani Nedelcu i-a criticat dur pe mai mulţi fotbalişti şi a anunţat măsuri drastice.
 
FC Farul a folosit în meciul din „16”-imile Cupei României mulţi jucători tineri, dar evoluţia majorităţii nu a fost pe placul şefilor clubului, prezenţi la partidă. Echipa constănţeană a jucat cu: Vl. Neagu (cpt.) - Niţescu, E. Năstase, Romaşcanu, Bădaşcă - Tothăzan (56 Irimia), B. Nicola - Pâslaru (46 G. Anton), Ghenciu (70 A. Tudor), Coteanu - Butoi. „Atitudinea lor m-a deranjat rău de tot. Chiar şi în condiţiile în care am jucat cu o formaţie tânără, nu trebuia să ne prezentăm aşa. Asta nu e atitudine de jucători care vor să prindă echipa mare. Pe de altă parte, mă bucur că a fost acest meci, pentru că am văzut pe cine ne-am putea baza. Dintre cei din câmp, doar Năstase, Romaşcanu, Butoi şi Tothăzan au jucat. În rest, apă de ploaie. Fotbalişti care nu merită să îmbrace tricoul Farului. Vor fi schimbări mari de tot. Dintre cei care au fost pe teren la Tg. Jiu ne vom despărţi de mulţi. Vedetele de la centrul de copii! Nu au loc nici la Liga a 4-a. Sunt rezerve de Liga a 5-a, nu de Liga a 2-a. La circ, la figuri cu ei! Şi-au tras jambierele peste genunchi şi se laudă prin oraş şi pe Facebook că sunt fotbalişti la Farul. Dar dacă i-ar vedea lumea la meci ar zice că sunt prezenţi la Farul, nu jucători la acest club. Ar trebui să aducă bani de acasă că joacă la Farul”, a spus Giani Nedelcu.
 
„Pentru ce atâtea ifose?”
 
Şi preşedintele Neculai Tănasă s-a supărat. „Unii sunt tot timpul nemulţumiţi, dar când li se oferă şansa de a juca, îşi bat joc de ea. Din ce motive, nu înţeleg. Să fie clar: cei care au rămas acasă nu sunt titularii de bază, ci fotbalişti care au jucat mai mult în ultimul timp şi am luat decizia de a-i menaja pentru meciul dificil cu FC Clinceni. Nu aveam titulari şi rezerve. Era normal să ne facem această strategie. Nu am desconsiderat Cupa, dar partida de campionat era mai importantă. Cei care au jucat la Tg. Jiu nu ştiu dacă au legate zece meciuri la Liga a 2-a. Pentru ce atâtea ifose? Nu aveam pretenţia să eliminăm Pandurii, care e vicecampioana României, dar măcar să nu ne facem de râs. Ne uitam la meci şi nu ne venea să credem ce vedem. Atâta delăsare din partea unor fotbalişti de 19 - 20 de ani... Unii nici nu ştiu să stea în teren. Şi atunci, de unde atâtea pretenţii?”, s-a întrebat Neculai Tănasă. „Sunt foarte dezamăgit. Chiar dacă diferenţa de valoare a fost clară, mulţi nu au dat satisfacţie ca atitudine”, a spus şi antrenorul principal Ion Răuţă.
 
Pierdut în ceaţă
 
După ce a făcut referire la cei pe care i-a apreciat la Tg. Jiu („fundaşii centrali Năstase şi Romaşcanu sunt în creştere, vârful Butoi a arătat o atitudine bună, a vrut, s-a zbătut, iar mijlocaşul Tothăzan e în creştere”), Giani Nedelcu a pus tunurile pe cei care l-au dezamăgit cel mai mult. „S-ar putea ca zilele acestea sau după meciul de la Clinceni să le reziliem contractele lui Bădaşcă şi Pâslaru, iar în iarnă să încheiem conturile şi cu Berti Nicola, Coteanu sau Niţescu. Berti s-a tatuat pe gât şi nu mai poate să joace. Să se ducă la U Craiova, că tot spune că are ofertă de acolo. Sau poate-l vrea Real Madrid! S-a supărat probabil că a jucat cu o echipă de Liga 1, iar meciul a fost televizat. Şi eu dacă intram titular aveam mai multă voinţă. El e vedeta Farului! Două dintre golurile de la Tg. Jiu s-au luat din cauza lui. A pasat la adversari, o fi vrut să-i încerce să vadă dacă dau gol. Niţescu e atlet, dar avem nevoie de jucători care să şi centreze, nu numai să alerge. Ghenciu în schimb, la 19 ani, nu poate să fugă, e copt. Iar Pâslaru aleargă cu încetinitorul, să nu care cumva să-l simtă adversarul. Dacă ar fi ceaţă pe teren, nu ţi-ai da seama că-i acolo, pentru că nu s-ar auzi când fuge”, a tunat Giani Nedelcu.
 
Schimbă foaia
 
Patronul Farului a anunţat obiectivul echipei constănţene pentru meciul de mâine, de la Clinceni: trei puncte. „La alt deznodământ nici nu mă gândesc. Egalul nu mă interesează. Altfel, schimbăm foaia, pentru că au toate condiţiile de performanţă. Pe 4 octombrie, dăm şi salariile, atât celor nou-transferaţi, cât şi celor din lotul vechi”, a spus Nedelcu. Farul va pleca astăzi spre locul de desfăşurare a partidei din etapa a cincea. Din câte se pare, atacantul Cristian Silvăşan nu va juca, fiind accidentat, iar în privinţa lui Robert Băjan se fac eforturi pentru recuperarea sa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

rechinul

23 Oct, 2013 04:23

Diferenţa dintre liga 1 şi a 2-a s-a văzut.Farul, cu aceşti jucători tineri, poate face în timp o echipă bună să reprezinte Constanţa", a declarat PUSTAI.Citeste si tu Giani ce spune un antrenor de LIga I de tineretul pe care il blamezi ca nu-ti da dreptul

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 425

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 490

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 801

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 890

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 818

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1435

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 801

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719