Sport

Petre Grigoraş - „Am încredere în echipa noastră“ Derby la Techirghiol. SSC Farul întâlneşte liderul Axiopolis Cernavodă

Derby-ul judeţean şi de clasament din etapa a cincea a Ligii a 3-a de fotbal, seria secundă, SSC Farul Constanţa - Axiopolis Cernavodă, se joacă sâmbătă, de la ora 17.00, la Techirghiol.
 
Axiopolis este liderul cu punctaj maxim al clasamentului (singura echipă care a câştigat toate meciurile de până acum), în vreme ce SSC Farul (neînvinsă şi ea) ocupă poziţia a treia, cu trei victorii şi un egal în patru partide. Antrenorul principal al SSC Farul, Petre Grigoraş, spune că oaspeţii au poate avantajul unei organizări superioare, dar crede că „marinarii“ plusează la capitolul valoric, iar dacă vor fi conectaţi şi concentraţi, vor câştiga.
 
„Asemenea derby-uri sunt extrem de interesante. Aşa s-a întâmplat şi când eram în Liga a 2-a, aveam meciuri încinse cu echipele din judeţ. Sâmbătă, întâlnim formaţia de pe primul loc, cu patru victorii din patru meciuri, o formaţie aşezată. Recunosc că am trimis un om să o vadă la meciul trecut (n.r. câştigat cu 3-1 de Axiopolis, la Cernavodă, contra lui FCSB II). E o echipă agresivă, nu întâmplător are punctaj maxim. Avem o serie de jocuri extrem de importante, după două mai lejere, cu Agricola Borcea şi Victoria Traian.
 
Avem în acelaşi timp posibilitatea ca, obţinând victoria sâmbătă, să depăşim Axiopolis în clasament, lucru pe care ni-l dorim foarte mult. Nu va fi uşor însă. În astfel de partide nu contează locurile din clasament, ci ambiţia, determinarea şi, de ce nu, şi şansa. Am încredere în echipa noastră. Nu vreau să-i jignesc pe adversari, dar cred că din punct de vedere valoric suntem peste. Poate cei de la Cernavodă sunt puţin mai organizaţi ca noi, că joacă de mai mult timp împreună. Poate au început pregătirea mai devreme şi se cunosc mai bine, ceea ce poate fi un atu al lor. Dar cred că avem valoare superioară, iar dacă vom fi conectaţi şi concentraţi la maximum, vom obţine victoria“, a declarat Petre Grigoraş.

 „Meciul e deschis oricărui rezultat“ 

SSC Farul are două absenţe certe, mijlocaşul Ciprian Milea şi atacantul Alin Mazilu, ambii accidentaţi, în vreme ce stoperul Marian Botea e incert, sperându-se însă în recuperarea sa până la ora jocului. În schimb, căpitanul echipei, atacantul Alex Grigoraş, s-a pregătit normal toate săptămâna şi e apt de joc. „Nu ne considerăm favoriţi, dar nici victime sigure. Ne punem speranţe în forţa grupului nostru că vom reuşi un rezultat pozitiv. Venim la Techirghiol să ne jucăm şansa. Cred că meciul e deschis oricărui rezultat“, a declarat Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului Axiopolis Cernavodă.

 „Mai mult mofturi şi pretenţii şi mai puţine realizări“  

Din lotul SSC nu mai face parte mijlocaşul nigerianul Konyeha Godwin Onyeka. „Am luat hotărârea să închei definitiv colaborarea cu el, contractul dintre el şi club s-a reziliat. La meciul cu Victoria Traian, Konyeha a ascuns o accidentare, iar până la urmă am pierdut o schimbare. Era posibil să nu mai am înlocuiri de făcut. Bine, nu se punea problema rezultatului, care a fost unul concludent, în faţa unui adversar accesibil, dar e vorba de profesionalism şi n-am putut trece cu vederea o asemenea situaţie. Au fost mai multe lucruri care m-au deranjat la el. Era un jucător în care aveam mare încredere, din moment ce venea de la un nivel superior. A jucat şi în Liga 1, la Liga a 2-a, a fost şi în prima divizie din Georgia. Aşteptam mult mai mult de la el. Din păcate, mai mult mofturi şi pretenţii şi mai puţine realizări“, a spus Petre Grigoraş.

 „Nu e uşor să-i motivezi şi să-i ţii în mână“ 

În ce priveşte întârzierile financiare de la club, principalul SSC Farul a spus că situaţia e neschimbată, dar că există speranţe ca, din luna viitoare, problemele să-şi găsească rezolvarea, iar banii de la Consiliul Local Constanţa să înceapă să intre în club.
 
„Important e că pe 26 septembrie am înţeles că e şedinţa de Consiliu, în care se va discuta din nou acel dosar de finanţare depus de club, care se pare că n-a fost reuşit la prima strigare sau complet. Acum am înţeles însă că nu vor fi probleme, ceea ce înseamnă că, începând cu primele zile ale lunii următoare, putem primi prima tranşă de bani. A trecut destul de mult timp şi jucătorii n-au primit absolut nimic. Nu este uşor să-i motivezi şi să-i ţii în mână o lungă perioadă, mai ales că unii au încheiat campionatul trecut în luna mai, iar de atunci nu au câştigat nimic, Iar mulţi dintre ei sunt căsătoriţi, au familii, au rate. Îi înţeleg foarte bine. Au venit cu speranţe mari că, aici, la Constanţa, se vor rezolva lucrurile mai repede decât acolo de unde au venit sau ca în altă parte“, a spus Petre Grigoraş.

 „Sunt nişte băieţi extraordinari“

 Tehnicianul a remarcat caracterul jucătorilor, care, în ciuda problemelor financiare, au dat dovadă de înţelegere şi şi-au văzut de treabă. „Am avut discuţii cu ei. Sunt nişte băieţi extraordinari, pe care îi apreciez foarte mult, că au dat dovadă de profesionalism şi şi-au văzut de treabă în continuare, chiar dacă lucrurile n-au decurs aşa cum ne aşteptam noi. Sunt convins că vor face totul ca şi meciul de sâmbătă să fie abordat cu maximă seriozitate şi să câştigăm, urmând ca apoi să vină şi recompensele, în cel mai scurt timp. Au fost înţelegători şi pentru aceasta chiar îi apreciez. Subconştientul lucrează însă, iar eu sper să am puterea şi dibăcia de a-i face să treacă peste momentele neplăcute, iar când intrăm pe teren, să fim conectaţi la maximum. Nu este uşor, dar sper ca în cel mai scurt timp măcar o parte dintre probleme să se rezolve. Trebuie să fim încrezători“, a arătat principalul SSC Farul.
 

„Măcar să le dai un mic imbold“

Petre Grigoraş a precizat că ar fi foarte bine ca jucătorii să primească o sumă cât de curând. „Nimeni nu spune să se ajungă imediat la zi, ceea ce ar fi ideal. Însă măcar să le dai un mic imbold, să se vadă că există interes şi că, într-adevăr, au fost nişte chestii care ţin de birocraţie de nu s-au rezolvat problemele până acum. Eu am moralul foarte bun, nu e problemă, mai pot aştepta puţin. Sunt învăţat şi cu perioade mai lungi. Având şi alte posibilităţi financiare, unii jucători nu au dificultăţi în a mai aştepta câteva săptămâni, dar câţiva se află într-o situaţie foarte delicată, iar cu ei e puţin mai greu să-i ţii pe linia de plutire. Se antrenează normal, dar pe ce fond joci e cu totul diferit. Nu vreau să amplific însă foarte mult acest subiect. Acum nu se poate rezolva absolut nimic, astfel că să vorbim de ce putem face ca să-i ţinem în priză şi să câştigăm sâmbătă, iar apoi să fie la fel în celelalte partide, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul“, a spus Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SSC Farul joacă astăzi cu Metalul Buzău De ce i-a dat Petre Grigoraş credit în continuare portarului Ionuţ Gurău

21 Oct 2017 1073

Nemulţumirile antrenorului SSC Farul Petre Grigoraş - „Timpul trece şi nu s-a rezolvat nimic. Nu se vede nicio rază de soare“

20 Oct 2017 1962

Petre Grigoraş - „Jocul cu Metalul Buzău, cel mai important pentru SSC Farul”

19 Oct 2017 553

Meci, sâmbătă, la Techirghiol După umilinţa cu Progresul 1944 Spartac, SSC Farul caută să învingă Delta Dobrogea Tulcea

14 Oct 2017 1895

Adrian Pătulea a semnat cu SSC Farul Petre Grigoraş - „Bine ai venit şi să ne bucurăm împreună de victorii!“ (galerie foto)

13 Oct 2017 1072

Derby doar pe hârtie. Pe teren… Mare ruşine! SSC Farul a pierdut cu 0-7 meciul cu Progresul 1944 Spartac! Cum a fost posibil?

09 Oct 2017 2571

Derby, sâmbătă, în Liga a 3-a. Cel mai aşteptat meci! SSC Farul se luptă cu Progresul 1944 Spartac pentru locul întâi

07 Oct 2017 828

Sâmbătă e derby-ul! Progresul Spartac - SSC Farul Petre Grigoraş - „Cine crede că este lapte şi miere la Constanţa se înşală amarnic“

06 Oct 2017 1007

Aruncat în luptă la pauză, Alin Mazilu a reuşit o dublă Goluri multe! SSC Farul a cucerit reduta CSM Rm. Sărat în repriza a doua (galerie foto+video)

02 Oct 2017 2521

SSC Farul Constanţa a surclasat CSM Rm. Sărat. Recital după pauză (galerie foto + video)

30 Sep 2017 2466

UPDATE. SSC Farul şi Axiopolis Cernavodă, meciuri acasă în Liga a 3-a Petre Grigoraş - „Am trecut un hop şi vrem să ne impunem din nou“

30 Sep 2017 1529

Trei meciuri de foc După Axiopolis Cernavodă, SSC Farul are parte din nou, sâmbătă, de un adversar tare

29 Sep 2017 1395

Axiopolis Cernavodă, nucă tare pentru SSC Farul Echipa fanilor a învins cu emoţii fostul lider şi a urcat pe locul doi (galerie foto+video)

25 Sep 2017 1970

E derby la Techirghiol SSC Farul - „Trebuie să fim conectaţi şi concentraţi“ / Axiopolis - „Ne punem speranţe în forţa grupului“

23 Sep 2017 1559

SSC Farul vrea să învingă şi Axiopolis Cernavodă, în derby-ul etapei la Liga a 3-a

21 Sep 2017 1354

SSC Farul a învins Victoria Traian, dar Petre Grigoraş este supărat pe un jucător „În proporţie mare, îl voi exclude din lot“

18 Sep 2017 3724

SSC Farul joacă sâmbătă în Liga a 3-a. Duel cu Victoria Traian Petre Grigoraş nu menajează pe nimeni

16 Sep 2017 1022

„Situaţie destul de tensionată“ Probleme cu banii la SSC Farul. Petre Grigoraş e dezamăgit

15 Sep 2017 2634

UPDATE. Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul, nemultumit de intârzierile băneşti de la club „Jucătorii n-au primit nici măcar un leu!“

14 Sep 2017 1622

SSC Farul a debutat în Liga a 3-a cu un egal pe terenul lui FC Voluntari II

01 Sep 2017 2311

Meci contra unei contracandidate la promovare SSC Farul debutează astăzi în Liga a 3-a

01 Sep 2017 1077

Ce lucruri sunt de îndreptat la SSC Farul? Petre Grigoraş - „Nu vreau să supăr pe nimeni, dar trebuie să spunem adevărul“ (galerie foto)

31 Aug 2017 1872

SSC Farul, în pragul debutului în Liga a 3-a Petre Grigoraş - „Momentan, situaţia nu e una senzaţională”

30 Aug 2017 1394

SSC Farul debutează în Liga a 3-a Petre Grigoraș - „Poate era mai bine să avem adversari mai facili în primele etape“

29 Aug 2017 2233

SSC Farul, victorie la scor cu Viitorul Fântânele (galerie foto + video)

29 Aug 2017 1296

„Marinarii“ joacă după alt program în Liga a 3-a! SSC Farul a testat mai mulţi fotbalişti străini în amicalul cu ACS Performer (galerie foto + video)

24 Aug 2017 3327

ACS Performer a deschis scorul, dar a pierdut clar cu SSC Farul (galerie foto+video)

23 Aug 2017 1446

SSC Farul, victorii pe linie în stagiul de la Câmpina Ce jucători mai aşteaptă Petre Grigoraş la echipă

17 Aug 2017 2436

SSC Farul a câştigat şi amicalul cu Flacăra Moreni

16 Aug 2017 2362

SSC Farul Constanța, o nouă victorie în stagiul de la Câmpina

12 Aug 2017 1906

Partidă cu goluri multe Alex Grigoraș a marcat de patru ori pentru SSC Farul în victoria cu Petrolistul Boldești

10 Aug 2017 3339

SSC Farul Constanța susține miercuri al doilea amical al verii

08 Aug 2017 1759

SSC Farul a început pregătirea în cantonamentul de la Câmpina (galerie foto)

07 Aug 2017 1616

Petre Grigoraş, discuţie cu suporterii SSC Farul a plecat cu 17 jucători la Câmpina. Sunt aşteptaţi şi alţi fotbalişti (galerie foto+video)

07 Aug 2017 4507

SSC Farul, victorie în amicalul cu Agricola Borcea (galerie foto + video)

05 Aug 2017 3325

SSC Farul Constanţa dispută sâmbătă un amical cu Agricola Borcea

05 Aug 2017 2728

Primesc bani de la bugetul local La SSC Farul a venit un jucător de la FC Botoșani. E așteptat și Raphael Stănescu (documente)

01 Aug 2017 5936

De ce depinde semnarea contractului cu SSC Farul Petre Grigoraş - „Îmi doresc din tot sufletul să reuşim împreună“ (galerie foto)

26 Jul 2017 3052

SSC Farul, antrenament sub comanda lui Petre Grigoraș. Ciprian Milea, printre noutăți (galerie foto+video)

25 Jul 2017 2244

De ce depinde semnarea de către Petre Grigoraş a contractului cu SSC Farul Constanţa

25 Jul 2017 1268

Cine va compune staff-ul tehnic al SSC Farul Petre Grigoraș - „Mi-am dat acceptul de principiu să vin antrenor“

24 Jul 2017 5645

Se poartă discuții pentru ca Petre Grigoraș să devină antrenor al SSC Farul (document)

22 Jul 2017 4322

Fiul lui Petre Grigoraş Astăzi e ziua de naştere a atacantului SSC Farul Alexandru Grigoraş

05 Jul 2017 2569

Sâmbătă e ziua cea mare! SSC Farul sărbătoreşte, alături de fani, pe stadionul „Farul“, promovarea în Liga a 3-a

24 Jun 2017 4958

Astăzi se împlinesc 12 ani de la finala Cupei României cu Dinamo Petre Grigoraş - „Farul este spiritul Constanţei“

11 May 2017 6163

FC Viitorul, în sferturile Cupei României Gică Hagi - „De ce să nu ne gândim şi la cucerirea trofeului?”

17 Dec 2016 1021

FC Viitorul se luptă astăzi la Ovidiu cu Pandurii Tg. Jiu, în Cupa României

15 Dec 2016 748

Ioan Anton, cu ochii în lacrimi, ieri, la meciul SSC Farul „Sper să dau lovitura de start şi la prima partidă din Liga 1” (galerie foto)

28 Nov 2016 6574

Moartea lui Daniel Prodan aduce regrete şi la Constanţa Petre Grigoraş - „Când jucai contra lui, te întâlneai cu o stâncă”

18 Nov 2016 3010

Petre Grigoraş a venit la Constanţa „Când am văzut cum arată stadionul «Farul», am avut o strângere de inimă” (galerie foto)

05 Oct 2016 9150