Sport

Petre Grigoraş - „Am încredere în echipa noastră“ Derby la Techirghiol. SSC Farul întâlneşte liderul Axiopolis Cernavodă

Derby-ul judeţean şi de clasament din etapa a cincea a Ligii a 3-a de fotbal, seria secundă, SSC Farul Constanţa - Axiopolis Cernavodă, se joacă sâmbătă, de la ora 17.00, la Techirghiol.
 
Axiopolis este liderul cu punctaj maxim al clasamentului (singura echipă care a câştigat toate meciurile de până acum), în vreme ce SSC Farul (neînvinsă şi ea) ocupă poziţia a treia, cu trei victorii şi un egal în patru partide. Antrenorul principal al SSC Farul, Petre Grigoraş, spune că oaspeţii au poate avantajul unei organizări superioare, dar crede că „marinarii“ plusează la capitolul valoric, iar dacă vor fi conectaţi şi concentraţi, vor câştiga.
 
„Asemenea derby-uri sunt extrem de interesante. Aşa s-a întâmplat şi când eram în Liga a 2-a, aveam meciuri încinse cu echipele din judeţ. Sâmbătă, întâlnim formaţia de pe primul loc, cu patru victorii din patru meciuri, o formaţie aşezată. Recunosc că am trimis un om să o vadă la meciul trecut (n.r. câştigat cu 3-1 de Axiopolis, la Cernavodă, contra lui FCSB II). E o echipă agresivă, nu întâmplător are punctaj maxim. Avem o serie de jocuri extrem de importante, după două mai lejere, cu Agricola Borcea şi Victoria Traian.
 
Avem în acelaşi timp posibilitatea ca, obţinând victoria sâmbătă, să depăşim Axiopolis în clasament, lucru pe care ni-l dorim foarte mult. Nu va fi uşor însă. În astfel de partide nu contează locurile din clasament, ci ambiţia, determinarea şi, de ce nu, şi şansa. Am încredere în echipa noastră. Nu vreau să-i jignesc pe adversari, dar cred că din punct de vedere valoric suntem peste. Poate cei de la Cernavodă sunt puţin mai organizaţi ca noi, că joacă de mai mult timp împreună. Poate au început pregătirea mai devreme şi se cunosc mai bine, ceea ce poate fi un atu al lor. Dar cred că avem valoare superioară, iar dacă vom fi conectaţi şi concentraţi la maximum, vom obţine victoria“, a declarat Petre Grigoraş.

 „Meciul e deschis oricărui rezultat“ 

SSC Farul are două absenţe certe, mijlocaşul Ciprian Milea şi atacantul Alin Mazilu, ambii accidentaţi, în vreme ce stoperul Marian Botea e incert, sperându-se însă în recuperarea sa până la ora jocului. În schimb, căpitanul echipei, atacantul Alex Grigoraş, s-a pregătit normal toate săptămâna şi e apt de joc. „Nu ne considerăm favoriţi, dar nici victime sigure. Ne punem speranţe în forţa grupului nostru că vom reuşi un rezultat pozitiv. Venim la Techirghiol să ne jucăm şansa. Cred că meciul e deschis oricărui rezultat“, a declarat Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului Axiopolis Cernavodă.

 „Mai mult mofturi şi pretenţii şi mai puţine realizări“  

Din lotul SSC nu mai face parte mijlocaşul nigerianul Konyeha Godwin Onyeka. „Am luat hotărârea să închei definitiv colaborarea cu el, contractul dintre el şi club s-a reziliat. La meciul cu Victoria Traian, Konyeha a ascuns o accidentare, iar până la urmă am pierdut o schimbare. Era posibil să nu mai am înlocuiri de făcut. Bine, nu se punea problema rezultatului, care a fost unul concludent, în faţa unui adversar accesibil, dar e vorba de profesionalism şi n-am putut trece cu vederea o asemenea situaţie. Au fost mai multe lucruri care m-au deranjat la el. Era un jucător în care aveam mare încredere, din moment ce venea de la un nivel superior. A jucat şi în Liga 1, la Liga a 2-a, a fost şi în prima divizie din Georgia. Aşteptam mult mai mult de la el. Din păcate, mai mult mofturi şi pretenţii şi mai puţine realizări“, a spus Petre Grigoraş.

 „Nu e uşor să-i motivezi şi să-i ţii în mână“ 

În ce priveşte întârzierile financiare de la club, principalul SSC Farul a spus că situaţia e neschimbată, dar că există speranţe ca, din luna viitoare, problemele să-şi găsească rezolvarea, iar banii de la Consiliul Local Constanţa să înceapă să intre în club.
 
„Important e că pe 26 septembrie am înţeles că e şedinţa de Consiliu, în care se va discuta din nou acel dosar de finanţare depus de club, care se pare că n-a fost reuşit la prima strigare sau complet. Acum am înţeles însă că nu vor fi probleme, ceea ce înseamnă că, începând cu primele zile ale lunii următoare, putem primi prima tranşă de bani. A trecut destul de mult timp şi jucătorii n-au primit absolut nimic. Nu este uşor să-i motivezi şi să-i ţii în mână o lungă perioadă, mai ales că unii au încheiat campionatul trecut în luna mai, iar de atunci nu au câştigat nimic, Iar mulţi dintre ei sunt căsătoriţi, au familii, au rate. Îi înţeleg foarte bine. Au venit cu speranţe mari că, aici, la Constanţa, se vor rezolva lucrurile mai repede decât acolo de unde au venit sau ca în altă parte“, a spus Petre Grigoraş.

 „Sunt nişte băieţi extraordinari“

 Tehnicianul a remarcat caracterul jucătorilor, care, în ciuda problemelor financiare, au dat dovadă de înţelegere şi şi-au văzut de treabă. „Am avut discuţii cu ei. Sunt nişte băieţi extraordinari, pe care îi apreciez foarte mult, că au dat dovadă de profesionalism şi şi-au văzut de treabă în continuare, chiar dacă lucrurile n-au decurs aşa cum ne aşteptam noi. Sunt convins că vor face totul ca şi meciul de sâmbătă să fie abordat cu maximă seriozitate şi să câştigăm, urmând ca apoi să vină şi recompensele, în cel mai scurt timp. Au fost înţelegători şi pentru aceasta chiar îi apreciez. Subconştientul lucrează însă, iar eu sper să am puterea şi dibăcia de a-i face să treacă peste momentele neplăcute, iar când intrăm pe teren, să fim conectaţi la maximum. Nu este uşor, dar sper ca în cel mai scurt timp măcar o parte dintre probleme să se rezolve. Trebuie să fim încrezători“, a arătat principalul SSC Farul.
 

„Măcar să le dai un mic imbold“

Petre Grigoraş a precizat că ar fi foarte bine ca jucătorii să primească o sumă cât de curând. „Nimeni nu spune să se ajungă imediat la zi, ceea ce ar fi ideal. Însă măcar să le dai un mic imbold, să se vadă că există interes şi că, într-adevăr, au fost nişte chestii care ţin de birocraţie de nu s-au rezolvat problemele până acum. Eu am moralul foarte bun, nu e problemă, mai pot aştepta puţin. Sunt învăţat şi cu perioade mai lungi. Având şi alte posibilităţi financiare, unii jucători nu au dificultăţi în a mai aştepta câteva săptămâni, dar câţiva se află într-o situaţie foarte delicată, iar cu ei e puţin mai greu să-i ţii pe linia de plutire. Se antrenează normal, dar pe ce fond joci e cu totul diferit. Nu vreau să amplific însă foarte mult acest subiect. Acum nu se poate rezolva absolut nimic, astfel că să vorbim de ce putem face ca să-i ţinem în priză şi să câştigăm sâmbătă, iar apoi să fie la fel în celelalte partide, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul“, a spus Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SSC Farul a demarat pregătirea. Ce jucători ţinteşte Petre Grigoraş - „Obiectivul e atât de clar, încât nu avem timp de experimente“ (galerie foto)

16 Jan 2018 1443

Imagini de la eveniment S-a reunit SSC Farul Constanţa. Primul transfer. Sâmbătă, e programat un meci amical (galerie foto)

15 Jan 2018 1102

Care e preţul de pornire şi cine poate participa Marca şi palmaresul FC Farul sunt scoase la licitaţie!

15 Dec 2017 6480

Grigoraş, Stănescu şi Dragu, primii în topul „tunarilor“ SSC Farul În cinci meciuri jucate, Adrian Pătulea a marcat de şapte ori! (galerie foto)

05 Dec 2017 1432

Ultima minge a fost cu ghinion Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul, s-a accidentat şi va fi operat!

24 Nov 2017 2492

SSC Farul Constanţa a învins la scor şi Sportul Chiscani. Pe ce loc au încheiat „marinarii“ turul Ligii a 3-a

17 Nov 2017 1018

SSC Farul încheie astăzi meciurile din 2017 din Liga a 3-a Petre Grigoraş se aşteaptă la un retur mult mai greu ca turul

17 Nov 2017 856

SSC Farul întâlneşte Sportul Chiscani Petre Grigoraş - „E greu să le ceri să devină într-un timp scurt super-profesionişti ca Messi“

16 Nov 2017 1411

SSC Farul întâlneşte penultima clasată, Sportul Chiscani Petre Grigoraş - „Sperăm să ne facem jocul uşor“

15 Nov 2017 849

Aniversări în familia Farul Constanţa Astăzi e ziua de naştere a lui Petre Grigoraş şi a lui Lucian Marinof

15 Nov 2017 790

Ultima etapă din tur Când dispută SSC Farul Constanţa partida cu Sportul Chiscani. Axiopolis Cernavodă, meci cu Metalul Buzău

15 Nov 2017 1201

SSC Farul a urcat pe locul doi în Liga a 3-a „Marinarii“ au învins cu 8-1 CSM Olteniţa, după ce, în minutul 58, scorul era 1-1! (galerie foto+video)

13 Nov 2017 1861

Imagini de la eveniment. Scor-fluviu SSC Farul, de la 1-1 la 8-1 cu CSM Oltenița! Vasile Șicu, triplă. Raphael Stănescu, gol din corner! (galerie foto+video)

11 Nov 2017 3309

Axiopolis Cernavodă întâlneşte FC Voluntari II Meciul SSC Farul - CSM Olteniţa, arbitrat de Cristina Elena Părăluţă

11 Nov 2017 1779

SSC Farul joacă sâmbătă la Techirghiol Petre Grigoraş atrage atenţia că meciul cu CSM Olteniţa nu trebuie tratat cu uşurinţă

10 Nov 2017 1461

SSC Farul Constanţa, victorie clară în deplasare cu FCSB II. S-au marcat cinci goluri!

03 Nov 2017 966

Meci foarte greu. „Marinarii“ sunt într-o situaţie delicată SSC Farul şi echipa secundă a FCSB se duelează astăzi în Liga a 3-a

03 Nov 2017 1140

Duel cu jucători de la FCSB. SSC Farul, cu indisponibilităţi Petre Grigoraş - „Misiune infernală, dar nu trebuie să ne lamentăm“

02 Nov 2017 1542

Meciul cu FCSB II se anunţă „infernal“ pentru SSC Farul Constanţa

01 Nov 2017 1210

SSC Farul, scor de tenis cu Înainte Modelu Petre Grigoraş - „Victorie fără drept de apel. Atitudinea băieţilor, foarte bună“

30 Oct 2017 1181

Sondaj de opinie Credeţi că SSC Farul Constanţa va promova în Liga a 2-a la finele campionatului 2017/2018?

30 Oct 2017 3010

Fruntașe ale Ligii a 3-a SSC Farul Constanța și Axiopolis Cernavodă joacă sâmbătă acasă și vizează noi victorii

28 Oct 2017 2149

SSC Farul joacă astăzi cu Metalul Buzău De ce i-a dat Petre Grigoraş credit în continuare portarului Ionuţ Gurău

21 Oct 2017 1357

Nemulţumirile antrenorului SSC Farul Petre Grigoraş - „Timpul trece şi nu s-a rezolvat nimic. Nu se vede nicio rază de soare“

20 Oct 2017 2233

Petre Grigoraş - „Jocul cu Metalul Buzău, cel mai important pentru SSC Farul”

19 Oct 2017 910

Meci, sâmbătă, la Techirghiol După umilinţa cu Progresul 1944 Spartac, SSC Farul caută să învingă Delta Dobrogea Tulcea

14 Oct 2017 2101

Adrian Pătulea a semnat cu SSC Farul Petre Grigoraş - „Bine ai venit şi să ne bucurăm împreună de victorii!“ (galerie foto)

13 Oct 2017 1499

Derby doar pe hârtie. Pe teren… Mare ruşine! SSC Farul a pierdut cu 0-7 meciul cu Progresul 1944 Spartac! Cum a fost posibil?

09 Oct 2017 2753

Derby, sâmbătă, în Liga a 3-a. Cel mai aşteptat meci! SSC Farul se luptă cu Progresul 1944 Spartac pentru locul întâi

07 Oct 2017 1010

Sâmbătă e derby-ul! Progresul Spartac - SSC Farul Petre Grigoraş - „Cine crede că este lapte şi miere la Constanţa se înşală amarnic“

06 Oct 2017 1153

Aruncat în luptă la pauză, Alin Mazilu a reuşit o dublă Goluri multe! SSC Farul a cucerit reduta CSM Rm. Sărat în repriza a doua (galerie foto+video)

02 Oct 2017 2720

SSC Farul Constanţa a surclasat CSM Rm. Sărat. Recital după pauză (galerie foto + video)

30 Sep 2017 2936

UPDATE. SSC Farul şi Axiopolis Cernavodă, meciuri acasă în Liga a 3-a Petre Grigoraş - „Am trecut un hop şi vrem să ne impunem din nou“

30 Sep 2017 1656

Trei meciuri de foc După Axiopolis Cernavodă, SSC Farul are parte din nou, sâmbătă, de un adversar tare

29 Sep 2017 1499

Axiopolis Cernavodă, nucă tare pentru SSC Farul Echipa fanilor a învins cu emoţii fostul lider şi a urcat pe locul doi (galerie foto+video)

25 Sep 2017 2110

E derby la Techirghiol SSC Farul - „Trebuie să fim conectaţi şi concentraţi“ / Axiopolis - „Ne punem speranţe în forţa grupului“

23 Sep 2017 1737

SSC Farul vrea să învingă şi Axiopolis Cernavodă, în derby-ul etapei la Liga a 3-a

21 Sep 2017 1487

SSC Farul a învins Victoria Traian, dar Petre Grigoraş este supărat pe un jucător „În proporţie mare, îl voi exclude din lot“

18 Sep 2017 3923

SSC Farul joacă sâmbătă în Liga a 3-a. Duel cu Victoria Traian Petre Grigoraş nu menajează pe nimeni

16 Sep 2017 1156

„Situaţie destul de tensionată“ Probleme cu banii la SSC Farul. Petre Grigoraş e dezamăgit

15 Sep 2017 2804

UPDATE. Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul, nemultumit de intârzierile băneşti de la club „Jucătorii n-au primit nici măcar un leu!“

14 Sep 2017 1866

SSC Farul a debutat în Liga a 3-a cu un egal pe terenul lui FC Voluntari II

01 Sep 2017 2823

Meci contra unei contracandidate la promovare SSC Farul debutează astăzi în Liga a 3-a

01 Sep 2017 1192

Ce lucruri sunt de îndreptat la SSC Farul? Petre Grigoraş - „Nu vreau să supăr pe nimeni, dar trebuie să spunem adevărul“ (galerie foto)

31 Aug 2017 2049

SSC Farul, în pragul debutului în Liga a 3-a Petre Grigoraş - „Momentan, situaţia nu e una senzaţională”

30 Aug 2017 1529

SSC Farul debutează în Liga a 3-a Petre Grigoraș - „Poate era mai bine să avem adversari mai facili în primele etape“

29 Aug 2017 2306

SSC Farul, victorie la scor cu Viitorul Fântânele (galerie foto + video)

29 Aug 2017 1432

„Marinarii“ joacă după alt program în Liga a 3-a! SSC Farul a testat mai mulţi fotbalişti străini în amicalul cu ACS Performer (galerie foto + video)

24 Aug 2017 3510

ACS Performer a deschis scorul, dar a pierdut clar cu SSC Farul (galerie foto+video)

23 Aug 2017 1655

SSC Farul, victorii pe linie în stagiul de la Câmpina Ce jucători mai aşteaptă Petre Grigoraş la echipă

17 Aug 2017 2547