Petre Grigoraş - „Am încredere în echipa noastră“ Derby la Techirghiol. SSC Farul întâlneşte liderul Axiopolis Cernavodă

Derby-ul judeţean şi de clasament din etapa a cincea a Ligii a 3-a de fotbal, seria secundă, SSC Farul Constanţa - Axiopolis Cernavodă, se joacă sâmbătă, de la ora 17.00, la Techirghiol.
 
Axiopolis este liderul cu punctaj maxim al clasamentului (singura echipă care a câştigat toate meciurile de până acum), în vreme ce SSC Farul (neînvinsă şi ea) ocupă poziţia a treia, cu trei victorii şi un egal în patru partide. Antrenorul principal al SSC Farul, Petre Grigoraş, spune că oaspeţii au poate avantajul unei organizări superioare, dar crede că „marinarii“ plusează la capitolul valoric, iar dacă vor fi conectaţi şi concentraţi, vor câştiga.
 
„Asemenea derby-uri sunt extrem de interesante. Aşa s-a întâmplat şi când eram în Liga a 2-a, aveam meciuri încinse cu echipele din judeţ. Sâmbătă, întâlnim formaţia de pe primul loc, cu patru victorii din patru meciuri, o formaţie aşezată. Recunosc că am trimis un om să o vadă la meciul trecut (n.r. câştigat cu 3-1 de Axiopolis, la Cernavodă, contra lui FCSB II). E o echipă agresivă, nu întâmplător are punctaj maxim. Avem o serie de jocuri extrem de importante, după două mai lejere, cu Agricola Borcea şi Victoria Traian.
 
Avem în acelaşi timp posibilitatea ca, obţinând victoria sâmbătă, să depăşim Axiopolis în clasament, lucru pe care ni-l dorim foarte mult. Nu va fi uşor însă. În astfel de partide nu contează locurile din clasament, ci ambiţia, determinarea şi, de ce nu, şi şansa. Am încredere în echipa noastră. Nu vreau să-i jignesc pe adversari, dar cred că din punct de vedere valoric suntem peste. Poate cei de la Cernavodă sunt puţin mai organizaţi ca noi, că joacă de mai mult timp împreună. Poate au început pregătirea mai devreme şi se cunosc mai bine, ceea ce poate fi un atu al lor. Dar cred că avem valoare superioară, iar dacă vom fi conectaţi şi concentraţi la maximum, vom obţine victoria“, a declarat Petre Grigoraş.

 „Meciul e deschis oricărui rezultat“ 

SSC Farul are două absenţe certe, mijlocaşul Ciprian Milea şi atacantul Alin Mazilu, ambii accidentaţi, în vreme ce stoperul Marian Botea e incert, sperându-se însă în recuperarea sa până la ora jocului. În schimb, căpitanul echipei, atacantul Alex Grigoraş, s-a pregătit normal toate săptămâna şi e apt de joc. „Nu ne considerăm favoriţi, dar nici victime sigure. Ne punem speranţe în forţa grupului nostru că vom reuşi un rezultat pozitiv. Venim la Techirghiol să ne jucăm şansa. Cred că meciul e deschis oricărui rezultat“, a declarat Gheorghe Stănculescu, preşedintele secţiei de fotbal a clubului Axiopolis Cernavodă.

 „Mai mult mofturi şi pretenţii şi mai puţine realizări“  

Din lotul SSC nu mai face parte mijlocaşul nigerianul Konyeha Godwin Onyeka. „Am luat hotărârea să închei definitiv colaborarea cu el, contractul dintre el şi club s-a reziliat. La meciul cu Victoria Traian, Konyeha a ascuns o accidentare, iar până la urmă am pierdut o schimbare. Era posibil să nu mai am înlocuiri de făcut. Bine, nu se punea problema rezultatului, care a fost unul concludent, în faţa unui adversar accesibil, dar e vorba de profesionalism şi n-am putut trece cu vederea o asemenea situaţie. Au fost mai multe lucruri care m-au deranjat la el. Era un jucător în care aveam mare încredere, din moment ce venea de la un nivel superior. A jucat şi în Liga 1, la Liga a 2-a, a fost şi în prima divizie din Georgia. Aşteptam mult mai mult de la el. Din păcate, mai mult mofturi şi pretenţii şi mai puţine realizări“, a spus Petre Grigoraş.

 „Nu e uşor să-i motivezi şi să-i ţii în mână“ 

În ce priveşte întârzierile financiare de la club, principalul SSC Farul a spus că situaţia e neschimbată, dar că există speranţe ca, din luna viitoare, problemele să-şi găsească rezolvarea, iar banii de la Consiliul Local Constanţa să înceapă să intre în club.
 
„Important e că pe 26 septembrie am înţeles că e şedinţa de Consiliu, în care se va discuta din nou acel dosar de finanţare depus de club, care se pare că n-a fost reuşit la prima strigare sau complet. Acum am înţeles însă că nu vor fi probleme, ceea ce înseamnă că, începând cu primele zile ale lunii următoare, putem primi prima tranşă de bani. A trecut destul de mult timp şi jucătorii n-au primit absolut nimic. Nu este uşor să-i motivezi şi să-i ţii în mână o lungă perioadă, mai ales că unii au încheiat campionatul trecut în luna mai, iar de atunci nu au câştigat nimic, Iar mulţi dintre ei sunt căsătoriţi, au familii, au rate. Îi înţeleg foarte bine. Au venit cu speranţe mari că, aici, la Constanţa, se vor rezolva lucrurile mai repede decât acolo de unde au venit sau ca în altă parte“, a spus Petre Grigoraş.

 „Sunt nişte băieţi extraordinari“

 Tehnicianul a remarcat caracterul jucătorilor, care, în ciuda problemelor financiare, au dat dovadă de înţelegere şi şi-au văzut de treabă. „Am avut discuţii cu ei. Sunt nişte băieţi extraordinari, pe care îi apreciez foarte mult, că au dat dovadă de profesionalism şi şi-au văzut de treabă în continuare, chiar dacă lucrurile n-au decurs aşa cum ne aşteptam noi. Sunt convins că vor face totul ca şi meciul de sâmbătă să fie abordat cu maximă seriozitate şi să câştigăm, urmând ca apoi să vină şi recompensele, în cel mai scurt timp. Au fost înţelegători şi pentru aceasta chiar îi apreciez. Subconştientul lucrează însă, iar eu sper să am puterea şi dibăcia de a-i face să treacă peste momentele neplăcute, iar când intrăm pe teren, să fim conectaţi la maximum. Nu este uşor, dar sper ca în cel mai scurt timp măcar o parte dintre probleme să se rezolve. Trebuie să fim încrezători“, a arătat principalul SSC Farul.
 

„Măcar să le dai un mic imbold“

Petre Grigoraş a precizat că ar fi foarte bine ca jucătorii să primească o sumă cât de curând. „Nimeni nu spune să se ajungă imediat la zi, ceea ce ar fi ideal. Însă măcar să le dai un mic imbold, să se vadă că există interes şi că, într-adevăr, au fost nişte chestii care ţin de birocraţie de nu s-au rezolvat problemele până acum. Eu am moralul foarte bun, nu e problemă, mai pot aştepta puţin. Sunt învăţat şi cu perioade mai lungi. Având şi alte posibilităţi financiare, unii jucători nu au dificultăţi în a mai aştepta câteva săptămâni, dar câţiva se află într-o situaţie foarte delicată, iar cu ei e puţin mai greu să-i ţii pe linia de plutire. Se antrenează normal, dar pe ce fond joci e cu totul diferit. Nu vreau să amplific însă foarte mult acest subiect. Acum nu se poate rezolva absolut nimic, astfel că să vorbim de ce putem face ca să-i ţinem în priză şi să câştigăm sâmbătă, iar apoi să fie la fel în celelalte partide, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul“, a spus Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Amintirile de aur ale lui Mihai Guriță. Finala Cupei, meciurile cu Auxerre și eurogolul său. Un atacant care lovea ca fulgerul! (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 1174

Liga a 3-a În inferioritate numerică, Axiopolis Cernavodă a învins echipa de pe locul trei și a urcat în clasament

15 Oct 2023 2630

Fotbal Axiopolis Cernavodă a făcut scor cu Recolta Gheorghe Doja

01 Oct 2023 2106

Fotbal Axiopolis Cernavodă, a doua victorie la rând în Liga a 3-a

17 Sep 2023 1226

Farul Constanța Golgeterul Gabriel Zahiu, „vânat“ de echipe de frunte. „Ăia te fac locotenent de armată, noi te facem de miliție“ (GALERIE FOTO)

17 Sep 2023 4211

Fotbal Axiopolis Cernavodă, prima victorie în Liga a 3-a

10 Sep 2023 1605

UPDATE. Cupa României 2023/2024 Axiopolis Cernavodă și Gloria Băneasa au acces în turul doi național

03 Aug 2023 1774

Agricola Borcea, următorul adversar în Cupa României al echipei Axiopolis Cernavodă

26 Jul 2023 1176

Axiopolis Cernavodă, campioană regională în Cupa României și în ediția 2023/2024 (GALERIE FOTO)

22 Jul 2023 1908

Cupa României 2023/2024 Axiopolis Cernavodă - Hamangia Baia, în finala regiunii 7 a competiției

20 Jul 2023 1854

Cupa României 2023/2024 Axiopolis Cernavodă s-a calificat în finala Regiunii a 7-a

16 Jul 2023 1255

Axiopolis Cernavodă, debut cu dreptul în faza regională a Cupei României

13 Jul 2023 1638

Axiopolis Cernavodă joacă în faza regională a Cupei României

08 Jul 2023 1484

Fotbal Axiopolis Cernavodă a promovat în Liga a 3-a

24 Jun 2023 3379

Axiopolis Cernavodă, la un meci de promovarea în Liga a 3-a. Sâmbătă, joacă pe teren propriu returul barajului

24 Jun 2023 1478