Petrică Purcaru l-a învins pe Cosmin Mărcuţă la gala Extreme Fight VI (galerie foto)

Main-event-ul galei de lupte Extreme Fight VI, care s-a desfăşurat la Constanţa, i-a revenit lui Petrică Purcaru, de la CS Năvodari, care a dispus la puncte de Cosmin Mărcuţă, de la Keru Kento Constanţa. 

La evenimentul organizat de Wind Extreme, la sala de la Complexul Sportiv Tomis, au participat luptători de la cluburi din judeţele Constanţa şi Tulcea. „A ieşit bine. Spre deosebire de ultimele ediţii, acum a fost vorba de o competiţie sportivă de copii, cu câteva meciuri la profesionişti. Au participat multe cluburi, care au venit cu cei mai buni luptători. Aceştia au fost bine pregătiţi, neînregistrându-se niciun KO, spre bucuria noastră. La toamnă, vom încerca să organizăm iar o gală exclusiv profesionistă“, a declarat Valeriu Ariton, organizator.

Ionuţ Martac, o forţă a naturii

În main-event-ul galei, la categoria 65 kg, Petrică Purcaru (CS Năvodari) a dispus la puncte de Cosmin Mărcuţă (Keru Kento). Un alt meci de la profesionişti al categoriei 65 kg a fost Victor Toma (Wind Extreme) - Cezar Andreieş (CS Năvodari), câştigând Andreieş. CS Năvodari a cucerit locul întâi şi prin Ionuţ Martac, la categoria +90 kg, care a câştigat înainte de limită confruntarea cu Daniel Pârvu, de la Wind Extreme. „Iniţial, Martac (cu o greutate de 105 kg) trebuia să întâlnească un alt luptător, însă acesta (greu de 90 kg) nu a mai urcat în ring, alegând să evolueze la amatori. În aceste condiţii, am improvizat, iar Martac a luptat cu Daniel Pârvu, deşi diferenţa de greutate era vizibilă, de 20 de kilograme în favoarea sportivului de la CS Năvodari“, a arătat Valeriu Ariton.

CS Năvodari a obţinut 19 medalii

CS Năvodari a participat la Extreme Fight VI cu 19 sportivi (15 la amatori, patru la profesionişti), obţinând tot atâtea medalii: 14 de aur (11 la amatori, trei la profesionişti) şi cinci de argint (patru la amatori şi una la profesionişti). Rezultatele au fost: la amatori - locul întâi - Mario Buliga (la categoria de vârstă 6-8 ani, 25 kg), Eduard Preda (8-10 ani, 30 kg), Robert Munteanu (6-8 ani, 35 kg), Sezgin Zeynep (6-8 ani, 35 kg fete), Damian Ungureanu (8-10 ani 45 kg), Florin Burcea (10-12 ani, 40 kg), Albert Potoceanu (12-14 ani, 85 kg), Eduard Jipeanu (14-16 ani, 55 kg), Cornel Costea (14-16 ani, 60 kg), Daniel Fricosu (16-18 ani, 60 kg), Ionel Ulmeanu (seniori, 70 kg); locul doi - Sebastian Ciolacu (8-10 ani, 30 kg), Stefano Pană (10-12 ani, 50 kg), Costin Nicolae (14-16 ani, 50 kg), Andrei Mascan (14-16 ani, 50 kg); la profesionişti - locul întâi - Petrică Purcaru (câştigătorul centurii de campion la categoria 65 kg), Cezar Andreieş, Ionuţ Martac; locul doi - Robert Neicu (categ. 75 kg). „Sunt foarte mulţumit de elevii mei. Următoarea competiţie la care vom participa este Cupa Atomic, de pe 9 mai, de la Cernavodă. Mulţumim Primăriei Năvodari pentru sprijinul acordat. Gala Extreme Fight VI a avut o bună desfăşurare“, a declarat Marcel Jipeanu, instructor la CS Năvodari.

Victorie spectaculoasă a lui Alexandru Călin, de la Victoria Cumpăna

La întrecerea de la sala „Tomis“, a participat şi clubul Victoria Cumpăna, care a obţinut o medalie de aur (prin Alexandru Călin) şi cinci de argint. Alexandru Călin (care e şi instructorul secţiei de kickboxing a clubului) a întâlnit un luptător tulcean, mai greu cu zece kilograme decât el, însă a reuşit să-l învingă, meciul fiind foarte spectaculos. S-a ajuns la această diferenţă de greutate, întrucât adversarul iniţial al lui Călin nu s-a mai prezentat, trebuind să fie găsit un alt oponent. O victorie (înainte de limită) a înregistrat şi Cosmin Buzoiu, cel care îi pregăteşte pe luptătorii de la Juniorii Tuzla.

„Aţi arătat ca o echipă!“

În ce priveşte evoluţia sportivilor de la clubul Keru Kento Constanţa la Extreme Fight VI, antrenorul Lucian Stoicoci a declarat: „Îi felicit pe toţi sportivii de la clubul nostru care au participat. Aţi arătat ca o echipă! M-aţi făcut să fiu mândru de voi, atât pentru atitudinea voastră, cât şi pentru rezultatele pe care le-aţi obţinut. Atitudinea unui singur sportiv m-a nemulţumit. O voi pune pe seama lipsei de experienţă (fiind la primul său meci) şi a dorinţei prea mari. Asta, însă, cu mare indulgenţă“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cosmin Mărcuţă - Petrică Purcaru, cel mai aşteptat meci al întrecerii Extreme Fight VI

23 Apr 2015 2566