„Primul pariu reuşit al lotului de Taekwondo” Ştefania Popa, de la CSC Mihail Kogălniceanu, bronz la Campionatul European

Localitatea constănţeană Mihail Kogălniceanu a urcat pe podium şi la Campionatul European de cadeţi la Taekwondo WTF, întrecere care s-a desfăşurat la Bucureşti. Medaliata a fost Ştefania Popa, cea care i-a adus prima distincţie României

Şcoala de Taekwondo WTF de la Mihail Kogălniceanu şi-a confirmat valoarea şi la cea de-a şaptea ediţie a întrecerii continentale a cadeţilor. Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu a avut trei reprezentanţi în concurs, Ştefania Popa, Cosmin Alexandru şi Andreea Mocanu, iar prima a reuşit să urce pe podium, cucerind bronzul. Performanţa tinerei sportive din Mihail Kogălniceanu a fost remarcată şi pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Taekwondo WTF.
 
„Popa Ştefania Monica, sportivă a Clubului Comunal Mihail Kogălniceanu, a fost primul pariu reuşit al lotului naţional de Taekwondo cadeţi la Campionatul European. Sportiva constănţeană a depăşit în preliminarii reprezentanta Bulgariei, Katsarova Lora, trecând mai apoi cu un neverosimil 9 la 0 de sportiva Turk Andela, din Croaţia, în sferturile de finală, şi ulterior cedând în semifinală în faţa reprezentantei Turciei, Nureda Usta, care avea să câştige şi finala categoriei -29 kg.

Remarcăm faptul că, în majoritatea competiţiilor la care a participat tânăra sportivă a lotului naţional de cadeţi, aceasta a încheiat cu ocuparea primului loc pe podium, aşadar confirmând la această competiţie europeană potenţialul de care dă dovadă pentru viitoarele prezenţe naţionale şi internaţionale“, menţionează sursa citată.

„Şi-a început cu dreptul cariera internaţională“

Rezultatul Ştefaniei Popa este cu atât mai preţios cu cât luptătoarea s-a aflat acum la prima ei întrecere internaţională şi s-a confruntat cu sportive mai mari ca vârstă decât ea, într-o întrecere apreciată de Laurenţiu Palangă, antrenorul de la CSC Mihail Kogălniceanu, drept „foarte dură“. „Ştefania încă nu are 12 ani, urmând a împlini această vârstă în decembrie anul acesta. Şi-a început cu dreptul cariera internaţională. Practică Taekwondo de aproximativ trei ani şi jumătate şi se pregăteşte foarte bine“, a spus Laurenţiu Palangă.
 
De loc din Mihail Kogălniceanu, Ştefania Popa este elevă în clasa a şasea la şcoala din localitate. „Pepiniera de la CSC Mihail Kogălniceanu dă roade în continuare”, a concluzionat Laurenţiu Palangă.

Andreea Mocanu a pierdut la punctul de aur

Ceilalţi doi reprezentanţi ai clubului din Mihail Kogălniceanu la Europene, aflaţi şi ei la prima participare internaţională, nu au reuşit să urce pe podium. Cosmin Alexandru (din Mihail Kogălniceanu) a concurat la categoria 45 kg, iar Andreea Mocanu (din Nicolae Bălcescu) a evoluat la categoria 59 kg. „Cosmin a luptat tehnico-tactic foarte bine, însă nu a avut forţă în lovitură. Andreea a pierdut contra unei sportive din Marea Britanie la punctul de aur, după 9-9“, a arătat Laurenţiu Palangă.
 
În continuare, Ştefania Popa, Cosmin Alexandru şi Andreea Mocanu vor evolua la Campionatul Balcanic din Bulgaria, care se va desfăşura luna viitoare. CSC Mihail Kogălniceanu va înscrie la această competiţie şapte sportivi şi sportive: Denisa Gheondea (la copii), Ştefania Popa, Andreea Mocanu, Cosmin Alexandru, Eduard Olteanu (la cadeţi), Teodora Grădinariu şi Ancuţa Mihăilă (la juniori). „Va fi un campionat destul de tare, dar avem speranţe la medalii“, a spus Laurenţiu Palangă.

Sprijin solid

Colectivul tehnic al secţiei de Taekwondo WTF de la CSC Mihail Kogălniceanu este format din antrenorul Laurenţiu Palangă şi instructorii Marian Olteanu şi Anda Palangă. Pe lângă sprijinul pe care clubul sportiv îl primeşte din partea administraţiei locale de la Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu), sportivii apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu (primar, Viorel Bălan).
Sursa foto: taekwondowtf.ro
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Demonstrație de Taekwondo WT la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Moș Crăciun a venit cu elicopterul! (GALERIE FOTO)

15 Dec 2023 1458

Fotbaliștii de la CS Medgidia, victorie la scor în deplasare. Marius Iftime a reușit o triplă (GALERIE FOTO)

14 Apr 2023 1762

Taekwondo WT Sportivi de la CSC Mihail Kogălniceanu, CS Nicolae Bălcescu și CS Marina Constanța, pe podium la Kyorugi (GALERIE FOTO)

25 Mar 2022 3936

Sportivii de la CSC Mihail Kogălniceanu, evoluții de clasă Sergiu Gheondea, cel mai bun cadet la Naționalele de Taekwondo WT (galerie foto)

10 Apr 2019 3685

Denisa Gheondea, distincţie specială Luptătorii de la CSC Mihail Kogălniceanu, pe podium şi la „Gedoteam Open“ la Taekwondo WT (video)

11 Dec 2018 3312

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 17-a a Ligii a 4-a

18 Nov 2018 2596

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 16-a a Ligii a 4-a. Înfrângere pentru liderul CS Năvodari

11 Nov 2018 2227

Fotbalul județului Constanța. Ce meciuri se joacă, sâmbătă, în etapa a 16-a a Ligii a 4-a

10 Nov 2018 1917

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 15-a a Ligii a 4-a

04 Nov 2018 2634

Pe prima poziţie la copii şi cadeţi CSC Mihail Kogălniceanu, locul trei în clasamentul general la Cupa României de Taekwondo WT (galerie foto)

18 Oct 2018 3618

Fotbal. Judeţul Constanţa Rezultatele din etapa a zecea a Ligii a 4-a (galerie foto)

30 Sep 2018 3335

Fotbalul judeţului Constanţa. Liga a 4-a, a 5-a şi a 6-a, în weekend. Program şi clasamente

29 Sep 2018 1938

Judeţul Constanţa Astăzi, la Liga a 5-a se dispută etapă intermediară. Rezultatele şi clasamentele din fotbalul mic

19 Sep 2018 2607

Maria Rusu şi Andrei Mureşan, de la CSC Mihail Kogălniceanu, argint la Campionatul Balcanic de Taekwondo WT (galerie foto)

18 Sep 2018 2639

CSC Mihail Kogălniceanu, locul întâi la clasa A şi în clasamentul general la Cupa Hârşova la Taekwondo WT (galerie foto)

28 Aug 2018 4253