Răzvan Marin, de la FC Viitorul, a avut o seară magică la echipa naţională „Dă-mi motive să mă îmbăt!” (galerie foto)

 

Tânărul mijlocaş al FC Viitorul Răzvan Marin a avut parte de un debut de vis, sâmbătă, la echipa naţională de fotbal a României, reuşind un gol şi o pasă decisivă în victoria categorică a tricolorilor (5-0) pe terenul Armeniei
 
FC Viitorul a avut doi jucători titulari în partida din Armenia, contând pentru etapa a doua a grupei E din preliminariile Campionatului Mondial din 2018, pe Răzvan Marin (20 de ani), care a jucat mijlocaş central, şi pe Romario Benzar (24 de ani), folosit fundaş dreapta. Ambii au jucat toate minutele. Răzvan a punctat pentru 3-0 în minutul 12, cu un șut de la marginea careului, și a pasat pentru golul de 5-0 înscris de Chipciu în minutul 60. Celelalte reuşite le-au aparţinut lui B. Stancu (4 - din penalty), Ad. Popa (10) şi Stanciu (29).
 
Tricolorii au speculat foarte bine faptul că armenii au evoluat aproape tot meciul în zece oameni, după ce, la faza la care s-a acordat penalty, în minutul 3, arbitrul i-a arătat cartonaşul roşu unui jucător armean, Malakyan. Pentru Răzvan Marin, a cărui evoluţie a cules toate laudele, golul de sâmbătă este al doilea important din ultima săptămână, după cel de trei puncte marcat în confruntarea de campionat FC Viitorul - Astra Giurgiu 1-0. În meciul din Armenia, Romario Benzar s-a aflat la a două selecție în echipa României. 

A debutat în Liga 1 într-un meci cu Steaua

Răzvan Marin este fiul fostului fundaş stânga Petre Marin (43 de ani), care a jucat, printre alte echipe, la Steaua, Rapid, FC Naţional sau Sportul Studenţesc, iar la echipa naţională are nouă selecţii. Născut la Bucureşti, pe 23 mai 1996, Răzvan Marin a venit la Academia Hagi de la AC ProLuceafărul la 13 ani. A jucat câţiva ani la juniori, după care a fost promovat la prima echipă a FC Viitorul, debutând în Liga 1 la 17 ani şi cinci luni, într-un meci Steaua - FC Viitorul 4-0. Sub comanda lui Gică Hagi, Răzvan (1,75 m / 70 kg) s-a impus ca un mijlocaş foarte bun, convocarea la echipa naţională de seniori venind firesc.

Tatăl său a pariat că Răzvan va marca

„Răzvan a plecat de acasă la o vârstă fragedă, 13 ani. A fost un moment greu, dar a trecut peste el. Practic, băiatul meu nu a avut copilărie. A făcut multe sacrificii pentru fotbal şi a primit răsplata. Am urmărit meciul cu Armenia, acasă, cu soţia, şi ne-am bucurat foarte mult de golul lui Răzvan, venit la debutul sub tricolor, dar şi de victoria clară a României. Cred că băiatul meu a făcut un meci bun, s-a achitat de sarcini. Eu vorbisem cu el şi în timpul zilei şi aflasem că, în principiu, va juca. I-am spus ca, până îşi va intra în ritm, să joace simplu. Am pus şi un pariu cu el, că va marca, şi aşa a fost. E un jucător valoros, iar de acum înainte, va trebui să muncească dublu, pentru că aşteptările sunt altele de la el“, a spus Petre Marin.     

La egalitate cu Muntenegru

În Armenia, Christoph Daum, selecţionerul României, a mizat pe: Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, D. Grigore (cpt.), Latovlevici - Hoban - Ad. Popa, Stanciu (82 Bicfalvi), R. Marin, Chipciu (67 Rotariu) - B. Stancu (Keşeru). În celelalte meciuri de sâmbătă din grupa României s-au înregistrat rezultatele: Muntenegru - Kazahstan 5-0 şi Polonia - Danemarca 3-2. Clasament: 1. Muntenegru - 4p (6-1), 2. România - 4p (6-1), 3. Polonia - 4p (5-4), 4. Danemarca - 3p, 5. Kazahstan - 1p, 6. Armenia - 0p. Marţi, 11 octombrie, de la ora 19.00, România joacă tot în deplasare, cu Kazahstan, Polonia va întâlni acasă Armenia, iar Muntenegru evoluează în Danemarca.

„Ceea ce mi se întâmplă e extraordinar”

Răzvan Marin a devenit al 75-lea tricolor care marchează la primul meci susţinut la echipa naţională. Gică Hagi înscria în premieră sub tricolor la o vârstă cu doar câteva luni mai mică decât cea a mijlocaşului său. „Răzvan m-a întrecut, clar. Eu am debutat la echipa naţională când aveam aproape 31 de ani, într-un meci cu Irlanda“, s-a bucurat Petre Marin. „Ceea ce mi se întâmplă e extraordinar. Cred că a fost o bucurie enormă la mine acasă. Tata chiar îmi spunea să-i dau motive să se îmbete pentru prima oară. Am primit multe mesaje de încurajare înainte de meci. Le mulţumesc lui Gică Hagi şi selecţionerului Christoph Daum că mi-au oferit şansa debutului, în Liga 1, respectiv la echipa naţională“, a spus Răzvan Marin, care a descris şi faza golului: „Nicu (n.r. Stanciu) mi-a pasat foarte bine. Eram la 16 m, poziţia era bună şi am zis să prind poarta. Mă bucur foarte mult că am înscris“. În timpul partidei, Răzvan a mai tras de câteva ori la poartă.      

Nu l-au uitat pe Florin Tănase

„Acest meci a fost un prim pas pentru Răzvan Marin. Asemenea jucători cresc prin astfel de partide. Avem nevoie de fotbalişti precum Răzvan”, a spus Christoph Daum. „Nu ştiu dacă mi-am câştigat locul de titular la echipa naţională. Eu voi munci la fel de mult ca până acum şi voi fi tot aşa de serios. Cred că Gică Hagi e tare mândru că a avut doi jucători la echipa reprezentativă de seniori într-un meci oficial“, a punctat Marin.
 
Mijlocaşul Viitorului, dar şi Romario Benzar nu l-au uitat pe fostul lor coleg Florin Tănase, care s-a accidentat grav (urmând a lipsi şase luni) la scurt timp de la transferul său la Steaua. Marin şi Tănase, dar şi dinamovistul Steliano Filip s-au fotografiat după meci cu un tricou pe care era trecut mesajul, adresat lui Tănase, „Pentru Tase! Fii tare!”. 

Sursa foto: Facebook (Echipa naţională de fotbal a României)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nouă fotbaliști formați în Academia Hagi au evoluat în campania de calificare la Euro 2024. „Suntem cea mai bună Academie din țară“

24 Nov 2023 1580

Mandatele administratorilor provizorii ai Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, prelungite

25 Aug 2022 1848

Opt fotbaliști formați de Academia Hagi în top 20 al celor mai bine cotați jucători români în Europa

11 Jun 2022 2034

Decizie definitivă în cazul morții scafandrilor la Eforie!

22 Oct 2021 2386

Apărătorile speciale Meciul cu Armenia, din 2016, i-a rămas în suflet lui Răzvan Marin. Acum, România a suferit un eşec dureros

01 Apr 2021 3183

Foşti jucători ai FC Viitorul, în lotul României pentru primele trei meciuri din preliminariile Mondialului

17 Mar 2021 2855

Foști jucători ai Academiei Hagi și ai FC Viitorul Constanța, printre cei mai bine cotați fotbaliști români

06 Feb 2021 4941

Trei fotbaliști formați de Academia Hagi, la echipe din campionatul italian

28 Sep 2020 2652

Zece dintre fotbaliștii care au urcat pe podium, în 2012, la Talent Cup, cu Academia Hagi, aveau să ajungă în Liga 1 (galerie foto + video)

26 May 2020 3762

Ziua în care Arpad Tordai, la numai 15 ani, a apărat trei lovituri de pedeapsă, iar FC Viitorul a învins Dinamo și a mers în semifinale (galerie foto + video)

11 May 2020 3087

România susţine astăzi meciul cu Malta din preliminariile Euro 2020

08 Sep 2019 2240

România întâlneşte astăzi Spania în preliminariile Euro 2020. Mai mulţi foşti jucători ai FC Viitorul în lotul tricolor

05 Sep 2019 2384

Editorial La FC Viitorul, aşchia nu sare departe de trunchi! Ce vrăji vor mai face puştii?

20 Apr 2019 1953

„Campionii creează campioni!“ Lansat în fotbalul mare de FC Viitorul, Răzvan Marin a semnat cu Ajax Amsterdam

04 Apr 2019 1765

Răzvan Marin, cel mai bun jucător român în 2018, în cadrul Galei Fotbalului Românesc

04 Dec 2018 1588