Reputatul doctor constănţean Nicolae Gheracopol a murit „A fost o personalitate marcantă, a făcut lucruri extraordinare”

Doliu în lumea medicală şi sportivă din Constanţa. Reputatul doctor Nicolae Gheracopol s-a stins din viaţă ieri, la vârsta de 76 de ani, în urma unei boli incurabile. A activat mult timp şi la echipe sportive din Constanţa (formaţia de rugby Farul şi cea de fotbal Farul), la Şcoala Sportivă numărul 2 (actualul Liceu cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”), dar şi la echipa naţională de rugby. 
 
Lumea sportului constănţean a primit cu tristeţe vestea morţii doctorului Nicolae Gheracopol. „Îmi pare nespus de rău. Ne-a legat o prietenie strânsă, de-a lungul a mulţi ani. A fost un valoros medic sportiv, dar şi un adevărat om de sport. Un profesionist desăvârşit. Soţia sa, Doina, a activat şi ca medic la secţia de gimnastică a clubului nostru. Transmitem condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat Ilie Floroiu, directorul CS Farul.
 
Mesaje de condoleanţe au transmis şi Elena Frîncu, membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Florian Constantin, fost internaţional de rugby, ceilalţi oameni de rugby din Constanţa, oficialii DJST Constanţa şi ai LPS „Nicolae Rotaru”, dar şi alte structuri sportive constănţene.
 
„Sunt foarte amărât. Nicolae Gheracopol a fost o personalitate marcantă în lumea sportului. Am fost prieteni foarte buni. Nimeni nu poate crede cât a muncit acest om, fără să-l ştie lumea, şi câte persoane a pus pe picioare. Lucra cu abnegaţie, cu dăruire şi cu pasiune. Muncea de dimineaţa până seara, după care mergea şi la Topraisar. Nici mie nu-mi venea să cred. A fost un exemplu de viaţă pentru mine, şi el, şi soţia dânsului, şi fratele lui, şi tatăl, care a fost director general la Banca Naţională. Într-un cuvânt, o familie deosebită. Ca prieten, e o pierdere imensă. A făcut lucruri extraordinare ca doctor şi pot depune mărturie şi rugbyştii, şi fotbaliştii. Gică Ciurea, fostul fotbalist al Farului, era considerat terminat pentru fotbal. Dar doctorul Gheracopol a spus: «Cum să fie terminat? El e copilul meu!», iar Ciurea, deşi avea o vârstă destul de înaintată, a jucat în continuare, după tratament“, a spus şi Hacic Garabet, fost preşedinte al FC Farul şi fost oficial la rugby, care a lucrat cu Nicolae Gheracopol la rugby şi la fotbal.
 
Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Central din Constanţa, vineri, 30 septembrie, la ora 13.00. Oameni din lumea sportului constănţean, prieteni sau persoane care l-au cunoscut şi apreciat deplâng moartea lui Nicolae Gheracopol. Iată câteva dintre mesaje:

„Un mare OM, un prieten de nădejde, dar, mai presus de orice, un medic cu har. Un medic atins, DEDICAT meseriei sale şi oamenilor ce apelau la el. O săptămână tristă, în care, unul după altul, au plecat în ceruri trei dintre cei mai buni. Dumnezeu să te odihnească în pace! Drum bun în nemurire! Vei rămâne veşnic VIU în memoria mea!” (Nicolae Forminte)

„Dumnezeu să-l odihnească! O mare valoare” (Sorin Tufan)
 
„Dumnezeu să-l odihnească!” (Horia Gheorghe, Marian-Virgil Panait, Dragoş Forminte, Mihai Constantin, Cetin Ali, Vasile Anghel, Ionuţ Oselinsche)
 

„Am lucrat cu dânsul, mare om! Dumnezeu să-l odihnească!” (Gică Drăgan)

„RIP" (Daniela Mărănducă Nicolai)


„Dumnezeu să-l odihnească! Era profesionist!” (Ionel Voineagu)
 
„În ultima perioadă, dispar adevăraţii oameni. Desăvârşit profesionist, iar, ca om, prieten rar. Foarte rari asemenea oameni. Doctore, Dumnezeu să te ierte, că ai fost un om bun şi util oamenilor. Nu am crezut că mai pot să am asemenea stare, să scriu şi să plâng după un prieten. Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul tău mare!” (Hacic Garabet)
 
„Dumnezeu să-l ierte! Sincere condoleanţe familiei!” (Dumitru Barbu)  
 
„«Tati», aşa îi spuneam noi. De la el am învăţat multe lucruri, care m-au ajutat atât în viaţă, cât şi în carieră. Un om şi un profesionist adevărat, care a plecat dintre noi prea devreme. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanţe familiei!” (Paul Ciocănescu)
 
„Dumnezeu să-l odihnească! Un om minunat şi un profesionist desăvârşit!” (Neculai Tănasă)
 
„Dumnezeu să-l odihnească! A fost un om şi un profesionist deosebit, care i-a respectat şi i-a tratat pe toţi cu aceeaşi măsură. Condoleanţe!” (Dan Rădulescu)

„Of, încă o veste tristă! «Dochi», vei rămâne veşnic în amintirea noastră! Dumnezeu să te odihnească în pace! Condoleanţe familiei!” (Marian Dinu)

„Respect, Dochi! A fost o onoare să lucrez cu dumneavoastră! Dumnezeu să vă odihnească!” (Robert Tufişi)

„O altă inimă a Farului!” (Liviu Petrovici)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Balf Costantin

29 Sep, 2016 22:40

-Am aflat cu tristete, de disparitia colegului Dr.Nicolae Gheracopol din Promotia 1965-a IMF Iasi(am sarbatorit inpreuna toamna trecuta la Iasi),de care eram mandri sa-l vedem pe stadioane alaturi de rugbistii dela "Farul" sau dela "Nationala" !;Aflandu-ma momentan in Bismarck-,ND-,USA,doresc sa-i transmitem,pe aceasta, cale,sotiei sale -Doamna Dr.D.Gheracopol condoleantele si regretele noastre(a sotiei mele si a colegilor Dr.Gabriel Ungureanu,Dr.Bobi Stoica si Dr,Dan Gontzea)!-Ne-stiind adesa postala sau de email,rog redactia sa-i transmita Familiei Dr.Nucu Ghercopol condoleantele noastre,multumindu-va anticipat..-C.B.

Constantin Florian

29 Sep, 2016 07:50

Dumnezeu sa-l odihneasca. A fost un om deosebit, dedicate meseriei. (Florian Constantin)

Articole asemanatoare

„Un om şi un profesionist adevărat!“ Astăzi se împlineşte un an de la moartea reputatului doctor Nicolae Gheracopol

28 Sep 2017 5133

Celebrul medic Nicolae Gheracopol, înmormântat la Constanţa „Sufletul meu plânge. A fost un om deosebit şi un mare caracter” (galerie foto)

01 Oct 2016 5077

Celebrul medic Nicolae Gheracopol, înmormântat la Constanţa (Galerie Foto)

30 Sep 2016 3115

UPDATE Reputatul doctor Nicolae Gheracopol, din Constanţa, s-a stins din viaţă. A activat mulţi ani şi la echipe sportive

28 Sep 2016 9263