Romania debuteaza in concursul pe echipe

1218549177.jpg

Eliza Samara, Iulia Necula si Daniela Dodean vor lupta, in grupa C de la Jocurile Olimpice, impotriva a opt jucatoare asiatice din Germania, Polonia si Hong Kong

Echipa de tenis de masa pregatita de Viorel Filimon va intalni, astazi, formatia Germaniei, partida contand pentru prima etapa din cadrul concursului olimpic pe echipe. Lotul tarii noastre, format din constantenii Elizabeta Samara, Iulia Necula si antrenorul Viorel Filimon si completat de Daniela Dodean si Adrian Crisan, va porni, incepand de astazi, la Beijing, lupta impotriva dominatiei sportivilor asiatici in tenisul de masa. Astfel, de la ora 9.30, lotul feminin al Romaniei va intalni, in prima etapa din faza grupelor, formatia Germaniei, echipa pe care Romania a mai invins-o o data in acest an, la Campionatul Mondial desfasurat, la sfarsitul lunii februarie, in China. La fel ca majoritatea echipelor prezente la Beijing, Germania are si ea in componenta doua jucatoare de origine chineza, Zhengi Barthel si Jiaduo Wu, lotul acestora fiind completat de Elke Schall si Amelie Solja. Urmatoarele doua meciuri ale echipei pregatite de Viorel Filimon in faza grupelor vor avea loc maine, cu formatia Hong Kong-ului (ora 5.00) si reprezentativa Poloniei (ora 14.30). Doar prima clasata in grupa se califica in semifinalele concursului. In lipsa Cristinei Hirici (15 ani), care a fost nevoita sa renunte la Jocurile Olimpice din cauza unor probleme de sanatate, cea mai tanara componenta a lotului, Eliza Samara (19 ani), este constienta de valoarea adversarilor la aceasta competitie, insa spera la o evolutie cat mai buna in concursul pe echipe. In schimb, coordonatorul lotului de tenis de masa, Viorel Filimon, crede ca doar un miracol ar putea califica echipa Romaniei in primele opt formatii la Beijing, asiaticele inregimentate in celelalte loturi, dar si media mica de varsta a echipei noastre fiind principalele argumente. "Daca ne calificam in primele opt echipe la Jocurile Olimpice, inseamna ca Dumnezeu chiar ne va ajuta, insa va fi foarte greu. Vreau sa fiu pamantean, nu extraterestru. Din cele 16 formatii calificate, numai noi si Croatia nu avem chinezoaice in lot. In plus, fetele noastre sunt foarte tinere. La baieti, mai e cum mai e, dar la fete, e foarte greu", a declarat tehnicianul constantean.

Samara, in primul tur la individual

La proba individuala, Eliza Samara a sarit peste turul preliminar, intrand in competitie in mansa inaugurala, unde o va intalni pe invingatoarea din meciul dintre Yang Fen, din Congo, si americanca Crystal Xi Huang. Sportiva constanteana va debuta la proba de simplu pe data de 19 august, de la ora 7.15. Ceilalti doi componenti ai lotului Romaniei, Adrian Crisan si Daniela Dodean, au fost inscrisi direct in turul secund, adversarii lor urmand a fi desemnati ulterior.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Bianca Mei-Roșu a câștigat faza națională a ONSS 2024 la tenis de masă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 524

Tenis de masă Echipa masculină a CSM Constanța a promovat în Superligă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 475

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

29 Mar 2024 743

LIVE TEXT. Tenis de masă CSM Constanța, învinsă, dar a luptat admirabil pentru finala ETTU Europe Cup Women (FOTO + VIDEO)

17 Mar 2024 855

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 609

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu, trei medalii în Bulgaria, la WTT Youth Contender Panagyurishte 2024 (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 734

Tenis de masă CSM Constanța luptă pentru calificarea în finala Europe Cup Women. Înfrângere la mare luptă în tur (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 755

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci acasă cu Minaur Baia Mare. O veritabilă finală pentru argintul în Liga Națională!

29 Feb 2024 917

Tenis de masă CSM Constanța a început în forță returul Diviziei A (GALERIE FOTO)

11 Feb 2024 831

Tenis de masă CSM Constanța, reprezentat în echipa României la Campionatul Mondial din Coreea de Sud

07 Feb 2024 984

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 1124

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1087

Tenis de masă CSM Constanța susține vineri, 2 februarie 2024, returul cu ALCL TT Grand-Quevilly (VIDEO)

02 Feb 2024 928

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 962

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 888