Roxana Stan, „prinţesa războinică“ „Xena“ de Constanţa face karate şi evoluează la Bikini Fitness (galerie foto)



Practicantă de fitness şi de Karate Kyokushin, tânăra constănţeancă Roxana Andreea Stan a susţinut prima ei demonstraţie la Bikini Fitness, cu ocazia întrecerii Strongman de la Mamaia

Sportul şi exerciţiul fizic sunt viaţa ei. Le acordă întâietate, în drumul pe care îl parcurge pentru obţinerea unui trup perfect şi a unei sănătăţi de fier. La nici 18 ani, Roxana Stan vorbeşte cu o maturitate şi cu o hotărâre incredibile despre ofrandele pe care i le oferă zeului sportului şi despre sacrificiile pe care le face în numele acestuia. Pentru felul în care arată şi pentru spiritul ei de luptătoare, prietenii i-au spus „Xena”. Adică Roxana Stan, „prinţesa războinică“ de la Constanţa.
 
Roxana Andreea face sport de mică, de la vârsta de trei ani. A început cu gimnastica artistică, a continuat cu dansul sportiv, iar apoi cu gimnastica aerobică şi cu fitnessul. După care a început Karate Kyokushin, disciplină pe care o practică şi acum, în paralel cu fitnessul. A ajuns însă la un alt nivel cu pregătirea în ambele discipline, iar antrenamentele spartane şi-au pus clar amprenta pe corpul ei, transformarea uimindu-i pe cei care nu o mai văzuseră de mult.

„La senioare, e mult mai greu”



„Pe lângă fitness, fac şi Karate Kyokushin (n.r. la CS Oyama Karate Constanţa, unde e pregătită de Marius Burlacu şi Lidia Dobrin). Am zis că nu mă las eu de karate, nicio şansă. Însă, anul acesta, mi-am propus că, dacă va fi să merg la competiţii la Karate, mai degrabă să intru la kata decât la kumite. Nu mă simt încă pregătită de luptă şi trec deja la senioare, unde e mult mai greu faţă de junioare. E mult mai dur“, spune Roxana.

Performanţa cere sacrificii



Antrenamentele de fitness şi de karate îi ocupă tinerei întreg timpul. „Plec de acasă dimineaţă, la ora 6.00, şi vin noaptea, la ora 22.00. Am o viaţă activă. N-am timp să mă plictisesc. Chiar şi prietenii îmi zic uneori „Hai, mai las-o şi tu, hai să mai ieşim!». «Lăsaţi-mă, eu am scopul meu, să ajung undeva, iar performanţa cere sacrificii», răspund însă de fiecare dată“, arată Roxana, care va împlini 18 ani peste o lună, pe 24 septembrie.

Săptămână plină de antrenamente



Sportiva face, la ambele sporturi, cam zece antrenamente pe săptămână. „Luni, marţi, miercuri, joi, vineri şi sâmbătă fac fitness la sală. Duminica - scăriţe la stadionul «Farul», iar lunea, miercurea şi vinerea sunt la karate“, spune Roxana Stan. Forma fizică armonioasă pe care a căpătat-o a determinat-o să se îndrepte spre competiţiile de Bikini Fitness, iar debutul la această probă şi l-a făcut într-o demonstraţie de la Strongman Mamaia, unde a susţinut un program în faţa publicului alături de Diana Pivniceru şi de Diana Beatrix Oana.

I s-a făcut rău înainte de demonstraţie      



Chiar dacă a fost bolnavă, suferind de enterocolită, iar pe mâna dreaptă avea branula, Roxana tot a evoluat demonstrativ la Mamaia. „Boala nu m-a împiedicat să particip. Dorinţa a fost prea mare. Toată lumea, inclusiv prietenul meu, mi-a spus să stau locului şi să mă fac bine. Dar n-a putut să se înţeleagă nimeni cu mine”, râde sportiva, căreia i s-a făcut rău chiar înainte de a-şi începe programul. „Tremuram toată, dar tot am susţinut demonstraţia, nu m-am lăsat“, mai spune Roxana.

Prima competiţie oficială



Pe 2 septembrie, la Bucureşti, tânăra va participa la competiţia Tiger Classic, la secţiunea Beach Model Search, după care, pe 18 septembrie, va evolua la Dej, la Pro Nutrition Grand Prix, la Bikini Fitness. „Aceasta va fi prima mea competiţie oficială pe Bikini Fitness şi cea mai importantă. Intru la open, urmând a mă confrunta cu cele mai bune fete din ţară. Mi-e puţin frică, dar eu zic că va fi bine“, a mai spus Roxana Stan.

„Unii s-au mirat”



Prietenii îi spun tinerei „Xena, prinţesa războinică”, după celebra eroină din serialul de televiziune cu acelaşi nume, interpretată de Lucy Lawless. Roxanei îi place apelativul şi l-a trecut, în paranteză, la nume, şi pe pagina personală de Facebook. „Prietenii mei îmi spun că mi s-a transformat corpul foarte mult. Au zis că, în trei luni, m-am schimbat ca niciodată. Unii, care nu mă mai văzuseră de mai mult timp, s-au mirat. Mă aseamănă cu Xena, şi din punctul de vedere al formei fizice, şi prin prisma faptului că nu mă dau de la nimic în spate şi nu am frică de nimic“, arată Roxana Stan. Tânăra constănţeancă a participat la un concurs pe pagina de Facebook a Tiger Classic Bucharest şi a câştigat două invitaţii. Cum ea oricum mergea la competiţie, o invitaţie i-a dat-o unui cunoscut, iar cealaltă o va oferi la faţa locului cuiva care are nevoie.  
 
Citeşte şi: Luptătoare la Oyama Club Constanţa - Fosta gimnastă Andreea Roxana Stan cauză gloria în Karate Kyokushin (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 septembrie 2023

27 Sep 2023 1120

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 august 2020

13 Aug 2020 2343

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 iulie 2020

24 Jul 2020 1675

„Xena“ de Constanţa Luptătoare! Roxana Stan apare în videoclipul melodiei „Fire“. Cine e antrenorul ei (galerie foto + video)

07 Feb 2020 6219

Sportiva din Constanţa Roxana Stan, cerută în căsătorie la Londra (galerie foto + document)

28 Jan 2020 7282

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 10 mai 2019

13 May 2019 2946

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 7 mai 2019

08 May 2019 3785

Volume dedicate celebrării Dobrogei care vor face istorie „140 de ani de la unirea Dobrogei cu România” şi „Localităţi ale judeţului Constanţa la 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România”

12 Dec 2018 3002

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 2 noiembrie 2018

05 Nov 2018 2179

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 1 august 2018

03 Aug 2018 2674

„Prinţesa războinică“ Andreea Roxana Stan „Xena“ de Constanţa vrea să urce pe podium la Campionatul Mondial de fitness (galerie foto)

17 Oct 2017 7825

Editorial Fără să suferi, nu poţi deveni campion

10 Apr 2017 3457

Roxana Stan, pe podium la fitness Şi-a dat jos ghipsul de la picior, a concurat şi a ieşit vicecampioană naţională! (galerie foto)

07 Apr 2017 9485

„Xena“ de Constanţa, susţinută şi de Strongman Roxana Stan a câştigat competiţia Beach Search Model de la Tiger Classic (Galerie foto)

07 Sep 2016 9681

Luptătorii de la Oyama Karate Constanţa, 14 medalii la Cupa Budo Master (galerie foto)

06 Apr 2016 5389