S-au marcat şase goluri în derby-ul cu Rasova Echipa de fotbal din Peştera a uitat de când nu a mai suferit o înfrângere

CS Peştera, campioana ediţiei 2012/2013 a Ligii a V-a de fotbal a judeţului Constanţa, Seria Sud, evoluează în acest sezon în acelaşi eşalon competiţional. Fără a avea un obiectiv precis, Peştera urmăreşte să integreze în echipă tineri valoroşi din localitate şi să-şi continue seria de invincibilitate din fotbalul local.

Faţă de ediţia trecută de campionat, CS Peştera nu îl mai are în echipă pe Ionuţ Lupu, plecat la Babadag, în rest lotul e acelaşi. În cele două etape scurse din Liga a V-a, echipa pregătită de Orhan Feta a acumulat patru puncte, în urma unei victorii în deplasare, la debut, 5-2 cu Voinţa Siminoc, şi a unui egal acasă, 3-3 cu Danubius Rasova, echipă coborâtă în acest an din Liga a IV-a. Alexandru Mocanu, directorul sportiv al echipei din Peştera, este de părere că, deşi a jucat bine, Rasova a avut noroc cu carul în acest meci. Peştera a condus cu 2-0 la pauză, după reuşita lui Dumitru Anuţa (min. 25) şi a unui autogol, venit după un şut al lui George Ştefan, în minutul 30. Oaspeţii au întors însă scorul la 3-2 în partea secundă, Peştera egalând in extremis, la ultima fază, prin Eugen Anuţa. „Am avut ghinion. Cei mai buni oameni ai noştri, Feta şi Hampu, axul central, s-au confruntat cu probleme medicale. Feta a rezistat pe teren până în minutul 65, iar Hampu a jucat tot meciul, însă într-un picior, cu întindere musculară.

În aceste condiţi, randamentul său a fost de 30%. Două dintre golurile oaspeţilor au fost din penalty, unul dintre ele primindu-l însă cadou. Chiar şi jucătorul de la Rasova a recunoscut că nu a fost lovitură de pedeapsă. În plus, în repriza întâi, la 2-0, noi am trimis de două ori balonul în bară la aceeaşi fază. Dacă punctam atunci pentru 3-0, nu se mai putea face nimic. Rasova a redus din diferenţă în primele cinci minute ale părţii secunde, iar apoi s-a dus la 3-2. O echipă valoroasă, a jucat bine, pe alocuri foarte bine, însă a luat un punct cu şansă, chiar dacă noi am egalat în prelungiri. Suntem puţin dezamăgiţi. La noi egalul este perceput ca eşec. Îl digerăm greu. Nu prea suntem obişnuiţi să ratăm victoria. Invincibilitatea noastră durează de un an şi jumătate, iar în ultimii doi ani am avut doar o înfrângere şi trei egaluri, în rest numai succese”, a spus Alexandru Mocanu. În meciul cu Danubius Rasova, echipa gazdelor a fost: Radu Mirică - Ionuţ Vieru, Orhan Feta, Eugen Anuţa, Marian Megulete - Gelu Hampu - Dumitru Anuţa, Adrian Moga, George Ştefan, Florin Liahu - Daniel Vrabie (cpt.). Au mai jucat Laurenţiu Gâlcă şi un puşti promiţător de 16 ani, Radu Niţă, cel mai bun din echipă la această partidă, care a centrat la primul gol şi a participat şi la alte faze importante.

Serie foarte echilibrată

„În acest sezon, nu avem o ţintă clară. Vrem să ne integrăm în echipă copiii de valoare din Peştera, astfel încât, în viitor, să clădim o echipă cu cei de bază. Beneficiem în continuare de sprijinul Primăriei (primar, Valentin Vrabie) şi al Consiliului Local, avem un teren care arată excelent şi suntem bine organizaţi. Seria este foarte echilibrată în campionatul de faţă. Echipelor redutabile din anii trecuţi, precum CS Peştera, Dunărea Ostrov (care are un gazon foarte bun, iar fanii creează o atmosferă unică) sau Sport Prim Oltina, li s-au adăugat acum Inter Ion Corvin (care a început foarte bine, având punctaj maxim după două etape şi golaveraj 11-1) sau Danubius Rasova, care a venit din Liga a IV-a. Unele dintre aceste formaţii sunt ca valoare lejer peste Liga a IV-a. Ne bucurăm de revenirea unei noi forţe în Seria Sud, Rasova. Campionatul devine astfel mult mai atractic. Noi rămânem puternici, uniţi şi determinaţi”, a mai spus directorul sportiv de la CS Peştera.

„Avem o formaţie tânără”

Primarul din Rasova, Mihalache Neamţu, ajută şi în acest an echipa locală de fotbal. „Avem o formaţie tânără, osatura fiind formată din 7-8 copii, dintre cei zece juniori pe care ne bazăm la echipa mare. Faţă de sezonul trecut, din afara comunei mai avem doar vreo trei jucători. Obiectivul e clasarea în primele 3-4 echipe. Sperăm să facem o figură frumoasă, iar în doi-trei ani puştii să devină redutabili”, a arătat Mihalache Neamţu. Danubius Rasova a încheiat ediţia trecută de campionat cu Gheorghe Stănculescu pe bancă, iar pentru acest sezon a revenit la echipă, ca antrenor, Nicolae Şteflea. Ca şi Peştera, şi Rasova are patru puncte în două meciuri. În afară de remiza din etapa trecută, a înregistrat şi o victorie, acasă, 1-0 cu Oltina. „Scorul de 3-3 cu care s-a încheiat meciul de la Peştera este nedrept pentru noi. Meritam victoria. Am fost egalaţi în ultimul minut”, a mai spus primarul din Rasova.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1041

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 577

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 378

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 306

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 446

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 980

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 298

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 477

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1608

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 478

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 451

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 486

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1947

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 459

Ce sunt turneele de sloturi online?

01 Apr 2024 279