Sâmbătă, echipa lui Hagi poate deveni campioana României! FC Viitorul, în faţa unei performanţe istorice - titlul în Liga 1 (galerie foto)

FC Viitorul se află la 90 de minute de o performanţă istorică, obţinerea titlului în Liga 1! Echipa lui Hagi poate deveni noua campioană a României sâmbătă, la capătul meciului cu CFR Cluj, de la Ovidiu 
 
Toate cele trei partide din ultima etapă (a zecea) a turneului play-off se joacă sâmbătă, de la ora 20.00: FC Viitorul - CFR Cluj, Dinamo - Astra Giurgiu şi FCSB - CSU Craiova. Înaintea acestor meciuri, clasamentul se prezintă astfel: 1. FCSB - 41p, 2. FC Viitorul - 41p, 3. Dinamo - 39p, 4. CFR Cluj - 33p, 5. CSU Craiova - 31p, 6. Astra Giurgiu - 26p. Cu o victorie, FC Viitorul devine campioană, indiferent de ce rezultate se vor înregistra în celelalte meciuri.
 
„Jucăm cu titlul pe masă, sunt trei puncte foarte importante. S-a creat o presiune enormă în afara terenului, din vorbe şi speculaţii. Să vedem dacă avem capacitatea să trecem peste ea. Vom avea un meci dificil, CFR e o echipă bună, care joacă bine în deplasare. Se vorbeşte că oaspeţii vin fără mai mulţi jucători, cum s-a spus şi de Craiova ce jucători a folosit la meciul de la Piteşti, dar nu se spune că şi noi jucăm fără patru oameni. Nedelcu (cel mai bun mijlocaş central din România) şi Hodorogea sunt accidentaţi, Vână e suspendat, iar Purece, răcit, nu s-a antrenat în ultimele cinci zile. Rădoi a revenit, dar să vedem la ce nivel va fi. Dacă nu vom reuşi să câştigăm, înseamnă că mai avem de învăţat şi de lucrat, dar nu e o tragedie, nu avem ca obiectiv titlul. La noi, proiectul promovării de jucători va continua. Putem termina pe locul întâi, dar şi pe trei, care e şi el bun, ne asigură evoluţia în Europa. Dacă luăm titlul, nu e o minune, ci o chestie logică ce va veni. Am cuceri titlul pe merit. Sunt mândru şi fericit că voi reprezenta iar România în întrecerile europene. Am crescut mari şi suntem puternici. Nu eram destinaţi să ieşim campioni, dar, dacă va fi aşa, va fi extraordinar. Noi nu suntem favoriţi în faţa istoriei Stelei ori a lui Dinamo“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

Depind doar de ei 

Căpitanul FC Viitorul, Romario Benzar, a punctat: „Am muncit un sezon întreg, iar acum jucăm cu titlul pe masă. Vom face tot posibilul să ieşim campioni. La FC Viitorul am parcurs toate etapele, de la Liga a 3-a, la lupta pentru titlu în Liga 1. Ar fi ceva extraordinar să devin şi campion în acest sezon, după ce am debutat şi la echipa naţională şi am devenit tată. Depinde doar de noi“. „Toţi suntem conştienţi că avem un meci foarte important. Trebuie să murim pe teren, să ne dăruim extraordinar. A venit vremea echipelor ce joacă fotbal adevărat. Putem scrie istorie. CFR nu va veni în vacanţă pe litoral“, a spus şi atacantul George Ţucudean. 

„Noi nu suntem gigolo sau top model“

„Regele“ a subliniat că succesul FC Viitorul are în spate o Academie puternică, muncă şi un proiect solid. „Am creat o mentalitate sănătoasă, de învingători. În cei şapte ani, am investit foarte mult în infrastructură şi în tineri. Suntem multipli campioni naţionali la juniori A, iar această echipă e a 16-a în Europa, după evoluţiile din Liga Campionilor. FC Viitorul are cea mai mică medie de vârstă din Liga 1, a tras cele mai multe şuturi la poartă şi a recuperat cele mai multe mingi în jumătatea adversă.
72% din lot provine din Academie. Iar eu spun că avem şi cel mai în formă nouar din play-off (n.r. George Ţucudean). Tricoul lui nu are 30 de kilograme. La noi, văd că e uşor, iar George marchează. Pentru meciul cu CFR trebuie să găsesc soluţii în special la mijlocul terenului, care suferă în urma absenţelor. Emoţii am şi eu, nu numai echipa, dar ele trebuie să dispară când intri pe teren. Am încercat să implementez o mentalitate bazată pe muncă, să lupte şi să se antreneze. Gigolo muncesc seara şi dorm ziua. La noi e invers. Noi nu suntem gigolo sau top model“, a precizat Hagi.

„Asta se poate transforma în boală“

„Regele“ s-a declarat încă o dată împotriva comentariilor extra-fotbalistice care se fac în România şi împotriva speculaţiilor. „Ce s-a făcut de o mică parte a României în ultima săptămână nu are nimic de a face cu fotbalul de performanţă. Pur româneşte, să te uiţi mereu la vecin, nu la tine în casă. Noi nu am pus niciodată presiune înaintea meciului. Dacă foloseşte mulţi tineri, FC Viitorul denigrează competiţia? Am riscat şi l-am introdus pe Casap la 0-0 cu Steaua. Ce păţeam dacă nu ieşea bine! Toţi s-au mirat pentru această schimbare. A înnebunit Hagi! De asemenea, cu Steaua a jucat şi alt tânăr, Dumitrescu. La 52 de ani, după 42 de ani de fotbal, am învăţat ceva nou: că eu pot face formaţia şi la alt club! Devenim penibili! Asta se poate transforma în boală! Direcţia e greşită. Până unde ajungem? Eu nu am comentat că la Steaua, în meciul cu Manchester City, Aganovici a jucat fundaş dreapta în premieră. Trebuie mai mult respect, mai multă preocupare pentru fotbal. Verificaţi echipa Stelei din meciul cu Bistriţa, formaţie care trebuia să câştige la trei - patru goluri. Apoi, cu noi, dacă îmi aduc eu aminte, Steaua a adus jucătorii din vacanţă. Ne-am salvat la Iaşi, unde am câştigat cu 2-1 în zece oameni“, a arătat Gică Hagi.

Dacă ia titlul, nu îşi mai schimbă culoarea podoabei capilare 

Managerul tehnic al FC Viitorul a spus că, indiferent dacă echipa sa va cuceri titlul sau nu, evoluţia din acest sezon, una deosebită, tot va fi sărbătorită în cadrul unei petreceri. „Cum a zis Gică Popescu, noi suntem adevăraţii campioni. N-am făcut un pariu ca la Mondialul din 1998, aşa că acum nu mă mai vopsesc blond dacă luăm titlul. Trebuie să fiu liniştit şi echilibrat, să pregătesc foarte bine meciul şi să transmit ce trebuie echipei, astfel încât să intre cu idei foarte clare în teren. Vom ataca, să sperăm că învingem CFR. În cazul în care ies campioni, jucătorii vor avea bonusuri financiare. Performanţa costă. Nici eu nu voi mai sta pe salariul actual la Viitorul (n.r. râde). Suntem relaxaţi, titlul nu era obiectivul nostru. Vom rămâne mereu formatori de jucători“, a mai spus Hagi.

I-au lipsit doar Balonul de Aur şi aurul mondial 

„Regele“ a precizat că, pentru el, câştigarea titlului de campion cu FC Viitorul nu ar fi cea mai mare realizare din cariere sa, dar pentru jucătorii săi, da. „Dacă vă uitaţi la istoria mea ca fotbalist, vedeţi cât am realizat. Mi-au lipsit doar Balonul de Aur şi să fiu campion mondial cu România. În ţară, dacă e ceva foarte bun, sunt 100 de jucători din mai multe generaţii, între care mă aflu şi eu. Aceasta e bogăţia României, aurul României. Eu nu vreau să devin preşedinte (n.r. al Federaţiei Române de Fotbal), eu vreau antrenor. De aceea nu mă cert cu cumnatul meu (n.r. Gică Popescu). El a ales partea administrativă, mie mi-a plăcut partea tehnică“, a punctat Gică Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 893

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 1030

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1177

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1181

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1451

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1202

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6847

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4216

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1781

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2813

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1983

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2038

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3825

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2460

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 3008