Sandu Iacob, debut fericit. Succes clar cu CSM Făgăraş Cum a ajuns HC Dobrogea Sud de la 7-8 în prima repriză la 33-22 la final (galerie foto + video)

Sandu Iacob a debutat cu dreptul, sâmbătă, în funcţia de antrenor principal al echipei masculine de handbal HC Dobrogea Sud Constanţa, care a învins la scor, cu 33-22 (14-12), pe teren propriu, CSM Făgăraş, în etapa a 9-a a Ligii Naţionale.
 
În prima repriză, pe care au încheiat-o cu avantaj de două goluri, gazdele nu s-au distanţat la mai mult de trei goluri (6-3, 7-4, 12-9, 13-10, 14-11). Mai mult, la un moment dat, CSM Făgăraş, penultima clasată, a condus cu 8-7. După pauză însă, scorul a crescut constant de partea HC Dobrogea Sud, în condiţiile în care oaspeţii au căzut fizic, neputând face multe schimbări, din pricina problemelor de lot. Pentru gazde cele mai multe goluri le-a marcat Crnoglavac - 6, urmat de Buricea - cu 5 reuşite, Rakcevic - 4, Nistor - 4, Malinovic - 3, Toma - 3, Cutura - 3 (1 de la 7 m), Vujovic - 2, Soare - 2 şi portarul Mitrevski - 1.

Sistem de joc schimbat 

„Jucătorii au ratat puţin la începutul partidei, dar apoi valoarea şi-a spus cuvântul, au reuşit să se concentreze mult mai mult, iar victoria a venit firesc. În prima repriză, am cerut time-out, era necesar, pentru că ne-am creat câteva acţiuni bune, dar n-am reuşit să finalizăm. Le-am spus băieţilor că trebuie să rupem puţin ritmul şi să aducem plusul de care avem nevoie. Publicul a simţit acest lucru şi îi mulţumim pentru impulsul pe care ni l-a dat. Ne pregătim pentru meciurile următoare şi sunt lucruri clar de pus la punct. Eu am o altă viziune vizavi de sistemul de apărare, pe care încerc să o transmit echipei şi sper să ne reuşească. Am schimbat sistemul de joc. E unul în care cred şi automat trebuie să vadă şi jucătorii că avem soluţii. Încercăm să punem probleme adversarilor de fiecare dată. Am fost emoţionat la început, e firesc, cu toate că am ceva experienţă în faţa publicului. E un alt moment în viaţa mea, dar am trecut peste tracul de început“, a declarat Sandu Iacob.

Patru victorii şi un egal în cinci meciuri 

Extrema stânga George Buricea a remarcat că HC Dobrogea Sud se află pe o pantă ascendentă, iar în continuare nu îşi mai permite paşi greşiţi. „Sunt fericit pentru Sandu, pentru noi şi pentru oamenii care au fost în tribună. A fost un spectacol handbalistic destul de reuşit. Sperăm să o ţinem tot aşa. La noi s-a schimbat sistemul de joc şi e ca la un început de an. Uşor-uşor, ne vom intra în ritm, după ce vom repeta combinaţiile. Publicul ne-a ajutat mult. Sperăm ca de la meci la meci sala să fie tot mai plină. Şi Sandu merită, a jucat şi la HCM. L-au primit foarte frumos. Suntem pe o pantă ascendentă, cu patru victorii şi un egal în cinci meciuri. A venit timpul să ne revenim, căci nu mai e timp de pierdut. Mai e puţin şi se încheie turul. Nu ne mai permitem paşi greşiţi“, a punctat Buricea.

„Aici s-a făcut diferenţa“ 

Antrenorul lui CSM Făgăraş, Liviu Andrieş, a subliniat că echipa sa a avut probleme de lot, „patru accidentări şi un suspendat“. „N-am avut o bancă destul de lungă. Constanţa a putut schimba jucătorii, a fost mult mai proaspătă ca noi după pauză. Aici s-a făcut diferenţa, coroborat cu multele noastre ratări din poziţie de unu la unu cu portarul. La Constanţa e o atmosferă propice handbalului şi performanţei. E frumos să joci aici“, a punctat tehnicianul echipei oaspete.

Motivaţie în plus pentru Bogdan Fuică 

Poarta CSM Făgăraş a fost apărată, sâmbătă, şi de Bogdan Fuică, fost la HC Farul Constanţa. „Pentru mine, a fost o motivaţie în plus. Am petrecut la Constanţa un an frumos, chiar dacă nu am reuşit să promovăm cu HC Farul. Am încercat să-mi fac doar datoria, nu a fost ceva special, jucând aici. Nu ne putem compara cu HC Dobrogea Sud. În plus, am avut şi probleme de lot. Am vrut să facem un meci bun şi să ne pregătim pentru partidele care urmează şi care contează mult mai mult pentru noi, cu formaţiile din play-out. Ca de obicei, la Constanţa e o atmosfera caldă la meciuri“, a spus Bogdan Fuică.

Minaur Baia Mare, următorul adversar 

După această victorie, HC Dobrogea Sud se afla în clasament, înaintea meciurilor de ieri, pe locul opt, cu 14 puncte, având patru victorii, două egaluri şi trei înfrângeri în nouă meciuri. În etapa viitoare, joi, 9 noiembrie, de la ora 18.00, echipa de pe litoral întâlneşte în deplasare Minaur Baia Mare, echipă aflată pe locul cinci, cu 15 puncte.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4051

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1599

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2363

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1454

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1505

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1764

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1444

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2235

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1477

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2385

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2054

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1844

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1791

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1711

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1915