Se şcoleşte alături de Ţicleanu, Dică sau Ogăraru Mugurel Cornăţeanu a fost admis la cursul pentru obţinerea licenţei Pro (document)

Antrenorul constănţean Mugurel Cornăţeanu a promovat examenul de admitere la cursul pentru obţinerea licenţei Pro, care va începe la finele lunii viitoare, când e programat primul modul.
 
După cum informează Federaţia Română de Fotbal, din pricina faptului că, în ultimii şase ani, licenţa UEFA Pro a fost organizată o singură dată (între februarie 2014 şi iulie 2015), Comisia Tehnică UEFA a suplimentat locurile pentru Şcoala de Antrenori cu zece, în condiţiile în care numărul de locuri aprobat de forul european este de 20 pe curs.
 
Mugurel Cornăţeanu va împlini 45 de ani pe 21 februarie a.c., iar examenul pentru admiterea la cursul Pro l-a promovat cu al 21-lea punctaj dintre cei 30. Fostul fotbalist a acumulat 96 de puncte, astfel: antrenor - 32, jucător - 51, perfecţionări - 3, licenţă - 5, vechime - 5. Cornăţeanu va fi coleg la cursul Pro cu tehnicieni precum Aurel Ţicleanu (primul admis, cu 219 puncte), Nicolae DicăGeorge Ogăraru, Adrian Mihalcea, Cosmin Bărcăuan, Sorin Colceag, Laurenţiu DiniţăMugur Bolohan, Cristinel Ţermure, Aristică Cioabă (fost jucător al FC Farul), Alin Chiţa sau Alexandru Andraşi.

Fost atacant al FC Farul şi al Stelei, dar jucător şi în străinătate, Mugurel Cornăţeanu a mai jucat în ţară la Callatis Mangalia, iar de la Farul s-a transferat, în 1995, în Belgia, unde a evoluat la Lokeren şi Beveren, cu fiecare dintre ele promovând în prima ligă. A şi jucat în acest eşalon, nu foarte mult însă. În 1998, s-a întors în ţară, la Steaua, cu care a cucerit titlul naţional. S-a retras din activitatea competiţională la 31 de ani. Ca antrenor, a activat, printre alte formaţii, la Callatis Mangalia (secund şi principal), FC Farul (juniori), Academia Hagi (juniori), Viitorul Pecineaga, Dinamo II sau FC Botoşani, iar la Farul a fost o perioadă şef al Departamentului Scouting (când echipa activa în Liga 1).
 
Sursa foto: frf.ro 

Cireşte şi:

Ameninţare cu suspendarea pe viaţă: Un fotbalist de la FC Farul a fugit în Belgia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Antrenorul constănţean Mugurel Cornăţeanu, absolvent al cursurilor pentru licenţa Pro

17 Jul 2018 2644

Antrenorul Mugurel Cornăţeanu a preluat o echipă de Liga a 3-a

12 Jan 2018 3485

FC Viitorul II a pierdut meciul cu Dinamo II (galerie foto)

16 Nov 2015 1810

Mugurel Cornăţeanu, antrenor secund la FC Botoşani

25 Jun 2014 3901