Sport

Semnal de alarmă la SSC Farul Constanța Marcel Lică - „Suntem într-o mare întârziere. Săptămâna aceasta e decisivă!“ (galerie foto)

Suporter Spirit Club Farul Constanța, echipa de fotbal înființată anul trecut de fani ai defunctei FC Farul, se află în fața evoluției în Liga a 3-a, eșalon în care a promovat, dar, deocamdată, nu-și poate face o strategie precisă, prin care să atace promovarea imediată, așa cum își dorește Suporter Spirit Club Farul Constanța, echipa de fotbal înființată anul trecut de fani ai defunctei FC Farul, se află în fața evoluției în Liga a 3-a, eșalon în care a promovat, dar, deocamdată, nu-și poate face o strategie precisă, prin care să atace promovarea imediată, așa cum își dorește. Motivul: formația încă nu are certitudinea sprijinului financiar de la autoritățile locale, bani fără de care SSC Farul nu-și poate derula în continuare activitatea competițională la un nivel înalt.
 
Jucătorii s-au reunit ieri, la stadionul „Farul“, pentru o primă discuție cu staff-ul tehnic și cu conducători echipei, luându-se decizia ca primul antrenament să fie amânat pentru astăzi, la ora 18.00, tot la arena din strada Primăverii. În timpul zilei, printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, SSC Farul a anunțat că echipa tehnică va rămâne neschimbată, doar că „Viorel Farcaş va ocupa funcţia de antrenor principal, ajutat de secunzii Ion Barbu şi Gheorghe Mina“. La stadion însă, la reunire, la trei ore după publicarea comunicatului, surpriză! Viorel Farcaș a anunțat că nu poate onora funcția de antrenor principal!

„De aceea trebuie să refuz“ 

„Legat de acel comunicat, țin să le mulțumesc suporterilor și membrilor Comitetului Director al SSC Farul pentru funcția propusă. Ma bucură această decizie, totuși țin să anunț că sunt nevoit să declin această funcție. Nu o pot onora întrucât, după cum bine știți, acum cinci ani, am demarat un proiect fotbalistic juvenil cu Academia Performer, iar, cum acesta este ultimul an cu juniorii Under-19 (cei de 18 ani), ar însemna ca aceștia să fie puțin debusolați, pierzându-și practic mentorul și antrenorul. De aceea trebuie să refuz. Rămân însă în continuare devotat acestui proiect al SSC Faru și alături de antrenorul Ion Barbu, pe funcția pe care o aveam, cea de director tehnic, mai ales că ACS Performer e pepiniera care va furniza juniori SSC Farul“, a fost explicația lui Viorel Farcaș.

„Acest club îmi va rămâne în suflet toată viața“ 

În aceste condiții, cei din staff-ul tehnic al SSC Farul vor continua pe aceleași funcții ca sezonul trecut: Ion Barbu - antrenor principal, Gică Mina - antrenor secund și Viorel Farcaș - director tehnic. „Cred că am demonstrat că iubesc acest club, indiferent de postura în care m-am aflat: jucător, antrenor secund sau antrenor principal. Nu cred că ar fi o problemă să-l iubesc în continuare, chiar dacă aș fi antrenor sau suporter. Acest club îmi va rămâne în suflet toată viața. Vom începe un nou drum greu, ca și acum un an. Atunci am reușit, sperăm ca și acum să fie la fel și să promovăm în Liga a 2-a“, a spus Ion Barbu.

La Liga a 3-a, se schimbă datele problemei 

Deocamdată însă, lucrurile sunt incerte la SSC Farul, întârziindu-se mult la toate capitolele ce țin de alcătuirea concretă a strategiei pentru sezonul viitor, de la formarea unui lot capabil să obțină promovarea și până la stabilirea programului de pregătire. „Suntem într-o mare întârziere, deși contactul cu autoritățile locale (Consiliul Local și Consiliul Județean) este permanent. La decizii însă, suntem într-o mare întârziere și atunci sigur că și antrenorii au dreptate că nu-și pot cristaliza lotul. Proiectele de finanțare depuse de noi nu au fost refuzate, suntem în contact permanent, vorbim mereu. Și azi (n.r. ieri) am purtat o discuție. Sperăm ca în două - trei zile să definitivăm și să știm cu certitudine pe ce ne bazăm. În funcție de aceasta, vom chema și trei - cinci jucători de valoarea X sau Y. Săptămâna aceasta e decisivă. Cu toții ne gândim numai la promovare, dar decizia finală și obiectivul vor fi în funcție de buget. Totul se învârte în jurul banilor. Am discutat și cu mediul privat. Ne vom menține sponsorii cu care am colaborat și care ne-au ajutat anul trecut. De asemenea, mizăm în continuare pe contribuțiile suporterilor. Bugetul de la Liga a 4-a a fost suficient și îndestulător să promovăm. La Liga a 3-a însă, se schimbă datele problemei. Ca să promovăm sigur, avem nevoie de un buget de 450.000 - 500.000 de euro“, a spus Marcel Lică, președintele executiv al SSC Farul.

Nu se gândesc la un buget de subzistență 

„Doar să susții competiția, pe partea organizatorică, ai nevoie de un buget de 150.000 - 200.000 de euro, fără salarii și prime, alimentație, medicamentație și partea sportivă, cheltuieli de întreținere a stadionului, etc. Numai baremul de arbitraj la un meci e 5.000 de lei“, spune Viorel Farcaș. Cei de la SSC Farul speră că vor beneficia de finanțarea necesară astfel încât să poate promova imediat. „Nu vrem să ne gândim la un buget de subzistență, cu care doar să rezistăm în Liga a 3-a. Nici nu am luat în calcul așa ceva“, a precizat Georges Muzaca, președintele Comitetului Director al SSC Farul, care a mai arătat: „Avem promisiunea verbală a autorităților locale că ne vor ajuta. Am purtat discuții cu jucători cu nume care vor să vină la noi“. „La ce reprezintă Constanța din punct de vedere economic (fiind între primele trei - patru orașe din țară) și fotbalistic, ar fi foarte rău să își propună un loc între primele cinci - șase în Liga a 3-a. Cu cât timpul trece, jucătorii cu care tratăm nu mai au încredere în noi“, a precizat Marcel Lică.

E posibil ca Dani Popa să revină 

Tehnicienii SSC Farul au precizat că, începând de astăzi, la Constanța vor veni și jucători din afara județului, iar până la finele săptămânii vor avea loc mai multe trialuri, astfel încât antrenorii să-și facă o idee asupra lotului. „Vom face antrenamente până sâmbătă, după care așteptăm vești bune să putem efectua și un cantonament“, a spus Ion Barbu. Din lotul sezonului trecut, Edis Abibula a plecat la Axiopolis Cernavodă, în vreme ce Dani Popa e posibil să revină la SSC Farul.

Discuții și cu Gică Hagi 

În ce privește achizițiile, echipa constănțeană ar vrea să se întărească cu câțiva jucători de Liga a 2-a, cu unii jucători de la FC Viitorul, iar pentru juniorii cu care să se respecte regula Under-19 vor veni fotbaliști de la ACS Performer. „Suntem în discuții cu cinci - șase jucători de Liga a 2-a. Am considerat că pentru a avea șanse la promovare trebuie să avem o linie de fotbaliști din divizia secundă. Vrem să avem până la sfârșitul săptămânii un lot de 22 de jucători cerți. Să vedem și câți fotbaliști vom opri din lotul actual, 12 sau mai mulți. Alți șase - opt vor fi juniori care vor completa lotul pentru regula Under-19 . Însă acei jucători pe care ni i-am propus țin și de partea financiară. Suntem optimiști și avem speranțe că autoritățile locale vor susține proiectul nostru și atunci vom putea și avansa discuțiile cu cei șase. Dacă nu primim sprijinul autorităților, vom continua cu ce fotbaliști avem. Depinde de ce vom face și cum vom creiona lotul. Suntem în discuții și cu gruparea lui Gică Hagi, să vedem ce jucători ne pot furniza și ei. Vom avea o discuție și după meciul cu Gaz Metan. În principiu, pentru cei șase - opt juniori ne-am asigurat din Academia Performer și din lotul existent. De la Gică Hagi ne-ar interesa jucători care nu mai sunt juniori, fotbaliști cu experiență, care să facă diferența. Cei de la Viitorul sunt de o certă valoare. Săptămâna în curs este una de tranziție, de verificări, după care vom ști cum și cu cine vom aborda viitorul campionat, ca lot, în funcție și de discuțiile cu autoritățile locale“, a punctat Viorel Farcaș.

Primul amical, cu Abatorul Slobozia 

SSC Farul a fixat și câteva meciuri de verificare. Primul este pe 29 iulie, cu Abatorul Slobozia (Liga a 4-a), iar pe 1 august, la Galați, constănțenii vor înfrunta Oțelul Galați. De asemenea, se așteaptă confirmarea pentru un triunghiular la Ploiești, cu SSC Farul, Petrolul și Oțelul, toate echipe ale suporterilor și toate promovate în Liga a 3-a. Turneul ar urma să se dispute într-o singură zi, pe 18 sau 19 august, fiecare jucând cu fiecare, meciuri scurte, după modelul turneelor din Italia. Apoi, un alt adversar al SSC Farul în meci amical va fi și Unirea Slobozia. Meciurile de acasă, pe stadionul Mihai Naca În ce privește stadionul pe care echipa de pe litoral va disputa meciurile de pe teren propriu din Liga a 3-a, SSC Farul a trecut în documentele depuse ieri la Federația Română de Fotbal pentru înscrierea în eșalonul trei terenul de rugby Mihai Naca din Constanța, care e lângă stadionul Farul. „Ne înțelegem bine cu cei de la rugby, suntem cu toții în familia Farului. Altă soluție nu era. Terenul Farul deocamdată nu poate fi folosit“, a precizat Viorel Farcaș.

Citeşte şi:

UPDATE. Ce a declarat Viorel Farcaş, după ce SSC Farul Constanța l-a anunțat antrenor principal

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Ne vrem identitatea înapoi!“ Licitaţia pentru brandul FC Farul. SSC Farul Constanţa face unele sugestii

23 Jan 2018 602

Formaţia ialomiţeană a ratat şi un penalty SSC Farul, învinsă de Abatorul Slobozia. Ce a declarat antrenorul Petre Grigoraş (galerie foto+video)

22 Jan 2018 1245

Imagini de la eveniment SSC Farul, înfrângere în amicalul cu Abatorul Slobozia. Constănțenii au testat şi trei fotbalişti străini (galerie foto+video)

20 Jan 2018 2004

„Marinarii“ au efectuat vizita medicală Meciul SSC Farul - Abatorul Slobozia se joacă pe stadionul „Farul“ (galerie foto)

20 Jan 2018 1020

Alin Cârstocea a semnat contractul cu SSC Farul Constanţa

19 Jan 2018 654

Care au fost cei mai buni sportivi Ca număr de medalii obţinute de CS Farul, 2017 se situează peste anii 2015 şi 2016 (galerie foto + document)

18 Jan 2018 399

Ilie Floroiu - „Un an cu rezultate bune şi foarte bune” Cei mai buni sportivi ai CS Farul Constanţa pe 2017

17 Jan 2018 700

SSC Farul a demarat pregătirea. Ce jucători ţinteşte Petre Grigoraş - „Obiectivul e atât de clar, încât nu avem timp de experimente“ (galerie foto)

16 Jan 2018 1479

Se apropie data-limită pentru plată Strategie nouă în privinţa licitaţiei pentru semnele identitare ale FC Farul

16 Jan 2018 1999

Alexandru Bugheanu, de la CS Farul Constanţa Un campion naţional la atletism a devenit şi campion european la bob

16 Jan 2018 459

Olga Didilescu, în doliu. Mesaje din sportul constănţean

15 Jan 2018 481

Imagini de la eveniment S-a reunit SSC Farul Constanţa. Primul transfer. Sâmbătă, e programat un meci amical (galerie foto)

15 Jan 2018 1114

SSC Farul Constanţa încheie astăzi vacanţa. Mai mulţi jucători noi, prezenţi la reunire

15 Jan 2018 2214

Tenis de masă. CS Farul Constanţa, de cinci ori pe podium la Cupa României (galerie foto)

14 Jan 2018 524

Antrenorul Mugurel Cornăţeanu a preluat o echipă de Liga a 3-a

12 Jan 2018 880

Trei ani de la moartea antrenorului emerit Aurel Simionescu. La finele lunii, va avea loc o nouă ediţie a memorialului care-i poartă numele

12 Jan 2018 1559

Obiectivul din retur al echipei din Cernavodă Tratative SSC Farul - Axiopolis pentru Richardo Mihalache. Ce spun cluburile

12 Jan 2018 1622

CS Farul Constanţa, pe podium la Campionatul Naţional de floretă

10 Jan 2018 302

Când se reuneşte echipa fanilor Fotbalistul Costel Niţescu şi-a reziliat contractul cu SSC Farul Constanţa

10 Jan 2018 1790

Cel mai bun an pentru Academia Farul Bogdan Chiriță - „Deși mulți ne vedeau desființați în vară, am reușit să facem performanță“

06 Jan 2018 2184

Ionuț Florea, cel mai bun jucător SSC Farul Constanța, învingătoare la ediția a cincea a Memorialului „Aliș Osman Sami“ (galerie foto)

06 Jan 2018 1762

„Sentimentele noastre sunt deja la apogeu!“ Pentru 2018, SSC Farul Constanța și-a stabilit trei obiective de bază

03 Jan 2018 2565

Jurnal de vacanță. „Impresionantă cultura mayașă!“ Vlad Neagu, fotbalist la SSC Farul, și-a petrecut luna de miere în Mexic (galerie foto)

30 Dec 2017 1710

Dosar la Tribunalul Constanța Ministerul Tineretului și Sportului, la judecată cu fostul campion Cornel Vasile și Federația Română de Rugby

29 Dec 2017 885

#scrieDobrogea Farul Constanța - călăuza navigatorilor sau când lumina învinge întunericul (galerie foto)

29 Dec 2017 1843

Veste șoc în instanță pentru Clubul Sportiv Baschet Club Farul. Cât trebuie să achite Consiliului Județean Constanța

25 Dec 2017 1031

Ilie Floroiu. Omul, sportivul, conducătorul CS Farul „M-am implicat întotdeauna cu responsabilitate, cu pasiune şi, de ce nu, cu patriotism“

23 Dec 2017 1773

Ce spun clubul şi fostul campion olimpic Ion Draica, revocat din funcţia de preşedinte de onoare al SSC Farul Constanţa

23 Dec 2017 2071

Cine a câștigat licitația pentru semnele identitare ale FC Farul și cu ce sumă

19 Dec 2017 1376

Imagini de la eveniment SSC Farul Constanța a marcat finalul de an, alături de prieteni, colaboratori şi apropiați (galerie foto)

16 Dec 2017 1370

Andreea şi Alin Olteanu au devenit părinţi. Bucurie în sportul constănţean „Felicitări, sunteţi o familie împlinită!“

16 Dec 2017 1296

UPDATE. „Ne vrem identitatea înapoi!“ Licitaţie pentru marca şi palmaresul FC Farul. SSC Farul a deschis un cont pentru donaţii

16 Dec 2017 1113

Care e preţul de pornire şi cine poate participa Marca şi palmaresul FC Farul sunt scoase la licitaţie!

15 Dec 2017 6497

Editorial Bucureşti, Ploieşti, Cluj, Craiova… Pe când şi Constanţa?

11 Dec 2017 1226

Erkal Memet, noul președinte al Consiliului Director al SSC Farul Constanța

09 Dec 2017 6713

Sâmbătă, la SSC Farul sunt alegeri pentru Consiliul Director. Nouă persoane înscrise

09 Dec 2017 1149

Lista finală a candidaţilor înscrişi la alegerile pentru Consiliul Director al SSC Farul Constanţa

08 Dec 2017 949

„Vine, vine Moş Crăciun!“ Spectacol de final de an organizat la Constanţa de secţia de gimnastică aerobică a CS Farul

08 Dec 2017 475

Academia Farul Constanţa participă cu două echipe la Cupa Prieteniei

07 Dec 2017 691

A venit ordinul de la Ministerul Tineretului și Sportului Sorin Bașturea, director interimar la CS Farul Constanța

07 Dec 2017 1558

A fost derby-ul etapei Robert Mustacă a marcat pentru egalul Academiei Farul din fieful liderului FCSB

06 Dec 2017 1437

Grigoraş, Stănescu şi Dragu, primii în topul „tunarilor“ SSC Farul În cinci meciuri jucate, Adrian Pătulea a marcat de şapte ori! (galerie foto)

05 Dec 2017 1447

Cristian Pletea, medaliat de două ori la Campionatul Mondial. Pe podium a urcat şi Elena Zaharia (galerie foto+video)

05 Dec 2017 823

UPDATE. Imagini de la eveniment. Ilie Floroiu, sărbătorit. „Prin vene îmi curge sânge alb-albastru“ Personalităţi ale sportului românesc, prezente la Casa de Cultură din Constanţa (galerie foto + video)

29 Nov 2017 1608

Festivitate, astăzi, la Constanţa Ilie Floroiu îşi încheie activitatea în fruntea CS Farul. Aplauze pentru un mare campion! (galerie foto)

29 Nov 2017 3000

Constanța / Tenis de masă Cristian Pletea și Elena Zaharia, pe podium la Campionatul Mondial de juniori. Succes istoric la băieți!

28 Nov 2017 626

Cluburile din judeţul Constanţa, pe podium Andreea Ana şi Minur Pârvu au câştigat Cupa României la lupte (galerie foto)

28 Nov 2017 737

UPDATE. Cetăţean de onoare al Constanţei Ce a răspuns Ilie Floroiu, întrebat dacă i s-a propus să devină consilier al primarului Decebal Făgădău

27 Nov 2017 1203

Senatorul Ştefan Mihu, Denis Alibec şi alţi foşti fotbalişti ai FC Farul, printre membrii cotizanţi ai SSC Farul (galerie foto)

24 Nov 2017 1978

Simona Halep, alături de tatăl ei, Stere Halep, pe stadionul „Farul“ din Constanţa

24 Nov 2017 1160