Sorin Boriceanu, primul român care a „evadat“ din Alcatraz, prezent la triatlonul „Ocean Lava România - Mamaia 2017“

Peste 400 de participanţi se vor alinia, sâmbătă, 24 iunie, la startul triatlonului „Ocean Lava România - Mamaia 2017“, o competiție internațională care face parte dintr-un program mai amplu de promovare a litoralului românesc la nivel internaţional ca staţiune turistică pentru sportivii amatori sau de performanţă. Sportivi de top din țară și de peste hotare, dar și amatori, se vor întrece într-un concurs cu totul deosebit. 
 
Ocean Lava România face parte din seria de triatlonuri Ocean Lava Planet, un nou brand internațional de triatlon, care a luat naștere în Lanzerote în 2014, odată cu triatlonul Ocean Lava Arrecife - Lanzerote. Acum a devenit un succes pe tot globul, având deja 20 de țări sub licență. Competiție organizată de Clubul Sportiv Smart Atletic, cu sprijinul Federaţiei Române de Triatlon, Ocean Lava Mamaia este parte și din circuitul pe distanță semi-lungă al FRT - FRTRI Halfdistance Triathlon Series Events, alături de alte trei competiții, cea de la Mamaia fiind a doua etapă din serie.

Hero, proba regină a competiţiei

Cei mai curajoși dintre participanți au ales să se întreacă la Mamaia pe distanța Brave, ce presupune parcurgea unui kilometru înot, a 60 km bicicletă și a 7 km alergare, iar cei foarte bine pregătiți au ales Hero, proba regină a competiției, care are următoarele distanțe: 1,9 km înot, 90 km bicicletă și 21 km alergare. Proba de înot va fi în Marea Neagră, cea de bicicletă între Mamaia și Năvodari, iar alergarea, pe promenadă. Finish-ul va fi și el spectaculos, cu o zonă controlată pentru atlețI, unde aceștia vor avea parte un tratament special post-cursă: punct de alimentare bogat, zonă de lounge și loc dedicat pentru masaj și recuperare.

Întâlnire cu triatleţi de renume

Ziua de vineri a fost dedicată sesiunii de predare a kiturilor de start și ședinței tehnice. Totodată, a avut loc și o întâlnire cu triatleți de renume pe distanțele semi-lungă și lungă, care au împărtășit din experiența și cunoștințele lor. Sportivii invitați au fost: Ioana Molnar (calificată la Campionatul Mondial de Half Ironman și campioană pe distanțele full Ironman), Aida Fabrega (top 10 feminin în Spania pe distanța semi lungă), Ana Mega (deținătoarea recordului național pe distanța full Ironman), Antoanela Manac (multiplă campioană națională la triatlon și duatlon, participantă la Campionatele Mondiale și Europene de Triathlon Elite U-23), Mihai Vigariu (ambasador Ocean Lava România și calificat de două ori la Campionatul Mondial de Half Ironman), Alex Diaconu (multiplu câștigător pe distanțele olimpică, semi lungă și lungă), Robert Budai (sportiv de performanţă ce evoluează în Spania, multiplu campion pe distanţele de duatlon şi Half Ironman), Alexandru Toma (calificat la Campionatul Mondial de Half Ironman), Mihai Baractaru (singurul român calificat de trei ori la Kona), Alex Ciocan (multiplu campion la ciclism) şi Sorin Boriceanu (primul român care a „evadat“ din Alcatraz, la cursa Escape From Alcatraz Triathlon 2016). Unii dintre aceştia vor participa şi la competiţie.

Petrecere la Constanţa

În cadrul întâlnirii, s-au adus în discuţie subiecte specifice, cum ar fi: abordarea fiecărei discipline în parte, nutriţie, antrenament şi pregătire mentală, starea de spirit înainte şi în timpul cursei, jocuri şi mantre mentale, respiraţie, monitorizarea cursei folosind tehnologia, alte sfaturi utile pentru a avea o cursa formidabilă. Programul zilei de sâmbătă este următorul: ora 8.00 - start în proba Hero, ora 8.10 - start în proba Brave, ora 17.00 - festivitatea de premiere în parcarea din faţa hotelului Rex, ora 20.30 - petrecere, în Constanţa, dedicată participanţilor la Hero. Clasamentele la această probă se vor face în funcție de fiecare an de naștere, dar și de categorii de vârstă din cinci în cinci ani. Şi la proba Brave, clasamentele se vor face pe categorii de vârstă, din cinci în cinci ani.
 
Sursa foto: Facebook (Sorin Boriceanu)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt noii campioni naționali ai disciplinei Triatlon Sprint, desemnați în cadrul TriChallenge Mamaia

18 Sep 2018 1289