Sportiva anului în 2013 Gimnasta Corina Constantin, din Constanţa, ambasador al României în sistemul „Happy Dance Power“

Corina Constantin, sportiva anului 2013 în gimnastica aerobică din România, a fost inclusă într-un program mondial care are ca obiectiv aducerea nivelului optim de fericire în viaţă prin programe mentale şi fizice.

 Valoroasa gimnastă constănţeană Corina Oana Constantin, în vârstă de 22 de ani, s-a alăturat sistemului „Happy Dance Power“, fiind desemnată ambasador al României în acest program. Cu nouă ani - plini de succese - de gimnastică aerobică în spate şi cu alţi nouă petrecuţi, anterior, în gimnastica ritmică, sportiva a luat, după Campionatul Mondial de la Cancun, din acest an, o pauză mai lungă în acest domeniu. În prezent, îşi canalizează energiile pentru promovarea în România a „Happy Dance Power“.
 
„Acest proiect motivează şi ajută oamenii de toate vârstele să cunoască din ce în ce mai multe lucruri despre psihologie, sănătate, nutriţie, sport, antrenament, dans şi bună dispoziţie. Prin programe fizice şi mentale, aduce nivelul optim de fericire în viaţă. «Happy Dance Power» este un stil de viaţă. Aştept susţinere pentru a învăţa împreună să facem mişcare cu acest minunat sistem“, a declarat Corina Constantin.
Potrivit acesteia, programul este deschis la nivel mondial în foarte multe ţări şi asemenea ei, sunt implicaţi şi alţi sportivi (activi sau retraşi din concursuri), din ţări precum Argentina (Daiana Nanzer), Austria (Gazov Lubov), Mexic sau Noua Zeelandă. „E nevoie de numele nostru. Acest proiect schimbă mentalitatea. În România, este la început, iar eu mă ocup de promovarea sa în ţara noastră. Voi începe încă de la grădiniţe şi voi explica beneficiile programului. Am luat o pauză cu gimnastica. Anul acesta mă opresc“, a mai spus sportiva.

 În 2013, a cucerit 15 medalii

 „Am practicat gimnastica 18 ani (nouă la gimnastica ritmică, nouă la gimnastica aerobică). Am fost componentă a lotului naţional de gimnastică a României (juniori), între 2007 şi 2008, şi, din 2009, la seniori. În aceşti ani, am reuşit să adaug palmaresului meu nenumărate medalii la competiţiile naţionale, internaţionale, europene, mondiale şi la Jocuri Mondiale. Am câştigat această din urmă competiţie doi ani la rând, în probele individual şi trio. În 2013, am fost desemnată sportiva anului în gimnastica aerobică din România (n.r. la capătul unui sezon încheiat cu 15 medalii cucerite)“, s-a prezentat, succint, Corina Constantin.

 Aur şi argint la Campionatul Mondial de la Cancun

 În acest an, la Campionatul Mondial de la Cancun (Mexic), sportiva a obţinut patru medalii (aur la trio şi la grup, argint la echipe şi la individual), iar echipa României a ocupat locul întâi pe naţiuni. De asemenea, a urcat de mai multe ori pe primele două trepte ale podiumului la etapele de Cupă Mondială din Japonia, Bulgaria şi Portugalia. La gimnastica ritmică, a lucrat la CSS1 Constanţa cu Gabriela Păun şi, ulterior, cu Magda Rusu, iar la gimnastica aerobică a fost preluată în 2006 de antrenoarea Cristiana Spânu şi de coregraful Nicoleta Dendiu. În perioada junioratului, a reprezentat CSS1 şi Farul, iar de când a devenit senioară - doar Farul. La senioare, a debutat sub bagheta Marcelei Fumea.

 Universitatea „Ovidius“ se mândreşte cu gimnasta Corina Constantin

 În urmă cu puţin timp, Corina Constantin a devenit licenţiată a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, unde urmează, în prezent, cursurile masteratului „Performanţă în sport“. „De-a lungul anilor, în cadrul facultăţii şi-au definitivat studiile sportivi de valoare ai României, antrenori de prestigiu ori manageri de succes în organizaţiile sportive. În anul 2014, alți studenţi care au muncit din greu şi s-au dăruit pentru a fi cei mai buni, arătând lumii întregi unde este poziţionată România, au împletit cu succes cursurile teoretice de la facultate cu practica. Corina Constantin este una dintre studentele cu care ne mândrim şi care aduc universitatea noastră în prim-plan“, a anunţat Biroul de promovare şi relaţii publice al Universităţii „Ovidius“.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul „Happy Dance Power“ o duce pe Corina Constantin din Constanţa în Japonia (video)

18 Nov 2014 2683