SSC Farul. De două ori Raul Gonzalez! Cum a ajuns fotbalistul din Spania la echipa suporterilor din Constanţa (galerie foto)

Născut în Spania, la Valladolid, din părinţi spanioli, unul dintre portarii SSC Farul poartă un nume celebru în fotbalul mondial, Raul Gonzalez

Potrivirea de nume cu simbolul lui Real Madrid nu e întâmplătoare, tatăl jucătorului echipei constănţene alegând să-i dea fiului său prenumele „Raul“ în cinstea fostului şeptar madrilen (retras de doi ani din activitate), al cărui suporter înfocat era.
Ce bucurie mai mare pentru un tată decât aceea ca pe fiul său să-l cheme ca pe fotbalistul său preferat? Fan al lui Real Madrid şi al legendei echipei, Francisco Gonzalez a ţinut neapărat să aibă şi el un Raul Gonzalez în familie, astfel că pe fiul său îl cheamă Raul Gonzalez de la Cuesta. Satisfacţia a crescut apoi după ce, la zece ani, micul Raul s-a apucat şi de fotbal, la piticii clubului Valladolid. Nu a devenit însă atacant (astfel ca potrivirea să fie completă), ci s-a făcut portar, avându-l ca model pe un alt simbol al lui Real Madrid, goalkeeper-ul Iker Casillas.

De la Stejaru la Constanţa

Cum a ajuns însă spaniolul Raul Gonzalez la SSC Farul, în Liga a 4-a a judeţului Constanţa? Tatăl natural al jucătorului a murit, iar mama tânărului Raul, Maria Eugenia, s-a recăsătorit cu un bărbat originar din comuna tulceană Stejaru. În urmă cu trei ani şi jumătate, aceştia s-au mutat în România, la Stejaru, astfel ajungând Raul pe meleaguri dobrogene. La Valladolid jucase patru ani, iar la Stejaru a evoluat la echipa şcolii. De jumătate de an, fotbalistul de 17 ani (e născut pe 26 aprilie 1999) este la Constanţa, alături de ai săi, şi învaţă la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“.

Poartă o atelă ghipsată

Raul Gonzalez a continuat fotbalul şi la Constanţa. Întâi a jucat la competiţii de sală, iar apoi a fost să dea probe la Suporter Spirit Club Farul Constanţa, echipa înfiinţată de fani ai defunctei FC Farul. A impresionat şi a fost oprit în lot, evoluând şi în amicalele din iarnă ale liderului campionatului. Momentan, este accidentat, având fisură la o mână şi purtând atelă ghipsată, dar se estimează că, în două - trei săptămâni, va putea juca din nou. „M-am acomodat foarte bine la SSC Farul, primindu-mă favorabil atât colegii, cât şi antrenorii. Îmi place echipa şi sper să-mi aduc şi eu contribuţia la succesele SSC Farul şi la atingerea obiectivelor“, a declarat Raul Gonzalez de Constanţa.
 
Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa; galerie foto - Facebook (Raul Gonzalez), ZIUA de Constanţa şi captură Dotto Sport 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La mulţi ani şi pentru Tibi Curt! Raul Gonzalez, portar la SSC Farul Constanţa, a împlinit 18 ani

26 Apr 2017 7273

Victoria cu Avântul Comana, cadou pentru Georges Muzaca Ion Barbu - „SSC Farul e mai puternică decât în tur“ (galerie foto)

11 Mar 2017 4204

SSC Farul Constanța, echipa suporterilor, și-a prezentat achizițiile (galerie foto)

10 Mar 2017 7491

Raul Gonzalez a debutat la SSC Farul Constanţa în amicalul cu Axiopolis Cernavodă

06 Feb 2017 7573

Ion Barbu - „Avem în vizor mai mulţi jucători“ Echipa fanilor, SSC Farul, îl va transfera pe Raul Gonzalez (galerie foto)

18 Nov 2016 6704

Sub ochii lui Petre Buduru, SSC Farul a învins şi Viitorul Fântânele Raul Gonzalez dă probe la echipa suporterilor (galerie foto + video)

14 Nov 2016 6008