SSC Farul face apel către suporteri Sorin Mihăilescu - „Am ajuns la fundul sacului. În cont mai avem 3,60 de lei!“

Sorin Mihăilescu, membru în Comitetul Director al SSC Farul Constanţa, a făcut ieri un apel legat de situaţia financiară a clubului, în condiţiile în care în contul clubului a mai rămas o sumă infimă. 
 
„Fac încă un apel la suporteri, întrucât acest club trăieşte din cotizaţii. Am ajuns la fundul sacului. Banii pentru prima de sâmbătă nu-i avem, ar fi momentul să mai cotizeze şi ei. Un club fără bani nu poate exista. Am susţinut activitatea până acum cu banii din cotizaţii şi de la sponsori, dar clubul cheltuieşte în jur de 320 de milioane lunar. Faceţi un calcul câte luni au trecut şi o să vedeţi cam pe unde suntem. În cont mai avem trei lei şi şaizeci de bani. Se plătesc salarii, antrenorii, primele de meci. Sunt salariaţi opt jucători, doi antrenori şi directorul sportiv“, a spus Sorin Mihăilescu. 

De ce s-a despărţit clubul de Dani Popa 

Acesta a dezvăluit că despărţirea SSC Farul de mijlocaşul Dani Popa a avut la bază tot motive financiare. „Întrucât Dani Popa nu e din Constanţa, lui nu-i ajungeau banii, avea mai multe cheltuieli. Ni l-am dorit foarte mult, dar nu am putut suplimenta cât şi-ar fi dorit el. Acesta a fost de fapt motivul pentru care ne-am despărţit. Da, ştim că avea nevoie de bani, dar nu puteam face diferenţe foarte mari între el şi restul colegilor săi“, a arătat Sorin Mihăilescu.
 
Din pricina problemelor cu banii, clubul a stabilit cu jucătorii un nou termen de achitare a primelor. „Acum două săptămâni, s-a convenit cu echipa să nu plătim prima după fiecare meci, ci la şase zile după, tocmai pentru a avea timp să strângem banii. Indiferent cum va fi, chit că ne vom împrumuta, sper să facem rost de banii pentru prima de sâmbătă“, a precizat Mihăilescu.

600 de suporteri la Mihai Viteazu?

La meciul de sâmbătă, din etapa a 24-a a Ligii a 4-a, de pe terenul Victoriei Mihai Viteazu, care începe la ora 14.00, suporterii SSC Farul vor face deplasarea în coloană de maşini, plecarea de la Constanţa fiind prevăzută la ora 12.00. „Ne dorim să fim cât mai mulţi, dacă se poate 500 - 600. Eu văd acest meci vital. Am putea lua gura de aer necesară pentru a ne gândi în linişte la ultimele cinci partide de campionat. Cu puţin ajutor de la Băneasa (n.r. vice-lidera clasamentului, CS Năvodari, joacă în deplasare cu Gloria Băneasa), ne putem distanţa şi am putea tranşa promovarea din această etapă. Trebuie să ne organizăm ca la Eforie în privinţa deplasării şi a susţinerii. Vom avea o coloană de 60 - 70 de maşini. Ne dorim să ne comportăm aşa cum am făcut-o în tot judeţul. Când vorbesc de noi, toţi spun, nu ştiu din ce cauză, să nu creăm probleme. Veţi vedea însă şi la Mihai Viteazu că ne vom comporta civilizat, ca până acum. La terenul din această comună nu e tribună, astfel că vom sta într-un spaţiu din spatele porţii, efectiv pe câmp“, a precizat Sorin Mihăilescu.

Turneul depinde de finanţare 

Reprezentantul SSC Farul a mai spus că turneul amical pe care echipa suporterilor plănuieşte să-l organizeze la vară, la Constanţa, depinde de fondurile de care va dispune. „Vrem să invităm mai multe echipe de tradiţie din România plus două echipe ale suporterilor din Anglia şi Austria. Va trebui să aducem şi sponsori lângă noi, dar acest proiect va depinde foarte mult dacă vom obţine finanţarea de la Consiliul Judeţean. Până la urmă, e interesul comunităţii ca la Constanţa să vină nişte echipe cunoscute din ţară şi din străinătate. Se promovează astfel şi imaginea oraşului, şi a judeţului“, a spus Mihăilescu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Meci aniversar, în iunie 2024, care va marca împlinirea a 23 de ani de la barajul istoric de la Bacău

04 Feb 2024 2860

Acum trei ani, sportul constănţean se despărţea de Dumitru Mihăilescu. În 2020, s-a stins din viaţă şi Sorin Ivancu

25 Jul 2021 3372

Constănţeanul supărat Fostul şef al galeriei echipei FC Farul - „Stadionul din Constanţa arată mai rău decât majoritatea terenurilor de Liga a IV-a!“ (galerie foto)

06 Aug 2019 8763

Nemulţumirile, respinse Judecătorii au luat o decizie definitivă. Este vizată Asociaţia Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa (galerie foto)

15 Jan 2019 3592

Suporterii au venit ieri la şedinţa de Consiliu Local Municipal Constanţa „SSC Farul a fost în pericol real de desfiinţare“ (galerie foto)

01 Aug 2018 6151

Discuția de peste cinci ore Sorin Mihăilescu amână intrarea în greva foamei

29 Jul 2018 4045

„Nu pot accepta ca Farul meu să moară din nou!“ Sorin Mihăilescu intră iar în greva foamei

26 Jul 2018 8167

Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănţean, a împlinit astăzi 50 de ani

22 Oct 2017 2770

Sorin Mihăilescu anunţă un miting la Constanţa, SSC Farul se delimitează de o asemenea acţiune

15 Jul 2017 5506

Vlad Neagu nu se înşală nici legat la ochi Ce a fost pus portarul SSC Farul să facă pentru a-şi recupera mireasa furată (galerie foto)

03 Jul 2017 5654

SSC Farul joacă sâmbătă cu Gloria Albeşti Marcel Lică - „Trebuie să fim realişti şi să privim adevărul în faţă“ (galerie foto)

21 Apr 2017 4235

Sorin Mihăilescu s-a autosuspendat din funcţia de membru al Comitetului Director al SSC Farul

20 Apr 2017 4398

SSC Farul face apel către suporteri. În contul clubului mai e o sumă minimă!

06 Apr 2017 3706

Au fost aleşi membrii Consiliului Director SSC Farul vrea să sărbătorească centenarul clubului în Liga 1

23 Jan 2017 5793

„Toţi iubim Farul! Acum trebuie să ne unim eforturile!” Clubul fanilor, SSC Farul, va fi organizat după modelul socios

02 Sep 2016 5762