Sport

„Sunt mândru că am contribuit la promovarea SSC Farul!“ Tânărul fotbalist Tudor Ţăranu a ajuns în curtea FCSB

Din lotul actual al SSC Farul Constanţa, echipa de fotbal nou-promovată în Liga 3-a, nu mai face parte fundaşul Tudor Ţăranu, care, în această perioadă, se pregăteşte cu echipa a doua a FCSB
 
În vârstă de 19 ani, Tudor Ţăranu (fiul unui fost fotbalist cunoscut în Constanţa, Sandu Ţăranu) a contribuit şi el la promovarea SSC Farul, fiind mândru de această realizare. Fundaş central sau dreapta, Tudor a evoluat şi pentru FC Farul (în Liga a 2-a), pe când avea 17 ani, iar acum a ajuns în curtea FCSB, fiind vorba însă de o revenire.
 
Tânărul apărător a început fotbalul la gruparea constănţeană, iar ca junior a activat apoi şi la FC Viitorul, şi la Steaua. La clubul bucureştean a fost luat în pregătire şi de echipa mare (în timpul primului mandat al lui Laurenţiu Reghecampf), fiind şi copil de mingi la partidele de acasă susţinute de Steaua în sezonul 2012/2013 al Europa League. În acea campanie, de referinţă au fost meciurile cu Ajax Amsterdam şi cu Chelsea Londra, pe care Steaua le-a câştigat la Bucureşti.

„E altceva“

După ce nu s-a mai regăsit în lotul de după promovare al SSC Farul, Tudor Ţăranu a mers la FCSB, în momentul de faţă făcând antrenamente cu echipa a doua, dar obiectivul său fiind accederea la prima formaţie, pregătită de Nicolae Dică. „Momentan, mă pregătesc cu echipa a doua a FCSB, antrenată de Alin Dumitriu, cu perspectiva de a face pasul la echipa mare. Nu ştiu însă când va fi, eu sper cât mai repede. Sunt puţin în urmă cu pregătirea fizică şi trebuie să mă antrenez tare în această perioadă. Fac câte două antrenamente pe zi. Am vorbit cu conducerea FCSB, iar la începutul săptămânii viitoare voi semna. Sunt conştient că e greu să ajung la prima formaţie, dar, pentru început, măcar să fac antrenamente la această echipă şi să joc în campionat pentru FCSB II, în Liga a 3-a. E altceva când te antrenezi alături de fotbalişti de mare valoare, de la care ai ce învăţa“, a spus Tudor Ţăranu (în dreapta, în fotografie; alături de un alt fotbalist care nu mai e la SSC Farul, Constantin Bumbac). 

„Tatăl meu, Sandu, m-a învăţat să las mereu loc de «Bună ziua!»“ 

La plecarea de la SSC Farul, tânărul fotbalist a avut un mesaj pentru cei care i-au oferit şansa de a juca la echipa înfiinţată de suporteri şi a pune umărul la promovarea în Liga a 3-a. „Tatăl meu, Sandu, m-a învăţat să las mereu loc de «Bună ziua!». Aşa că nu pot pleca de la SSC Farul fără să mulţumesc tuturor celor care mi-au oferit posibilitatea să joc pentru această echipă şi să contribui, atât cât am putut eu, la promovarea în Liga a III-a. Mulţumesc antrenorilor Ion Barbu şi Gică Mina. Mulţumesc membrilor Comitetului Director şi tuturor celor care s-au implicat pentru ca treaba să meargă. Am traversat momente bune, dar şi clipe grele, de incertitudine, însă, până la urmă, a ieşit bine şi obiectivul a fost realizat! Nu în ultimul rând, ţin să le mulţumesc acestor suporteri minunaţi care au crezut în noi. I-am văzut mereu la stadion în zilele în care aveam antrenamente şi la meciuri. Cred că mulţi dintre ei chiar nu au ratat niciun meci. M-au încurajat când am jucat bine, m-au mai şi certat când am fost mai slab, dar aşa e în fotbal. Sunt mândru pentru că am contribuit la această promovare şi acest an va rămâne mereu în sufletul meu! Farul nu moare!“, a postat pe Facebook fotbalistul. 

O poveste fără sfârşit 

Nici cei de la SSC Farul nu au rămas datori şi le-au mulţumit şi ei foştilor fotbalişti. „Stimaţi farişti, mesajele pe care ni le adresează foştii jucători care au contribuit la promovarea în Liga a III-a ne onorează, ne copleşesc şi ne obligă, mai mult ca oricând, să strângem rândurile în jurul echipei şi să continuăm lupta. Sunt mesaje pline de suflet, de sentimente pe care toţi le împărtăşim sau ar trebui să le împărtăşim! Când am pornit acest proiect, una dintre primele cărămizi pe care le-am pus la temelie a fost pasiunea! Abia apoi am identificat şi am reuşit să atragem celelalte resurse. Poate, uneori, tocmai din această cauză am şi greşit, pentru că am lăsat inima să gândească, atunci când s-ar fi impus să fim detaşaţi, pragmatici sau cinici... Poată că implicarea noastră emoţională este o slăbiciune. Dar fără iubirea pentru echipă şi culori, nu am fi decât o echipă de duzină din peisajul mioritic, fără suporteri, fără perspective şi cu o existenţă aflată mereu sub imperiul toanelor aşa-zişilor patroni sau finanţatori. Le mulţumim din nou tuturor jucătorilor care au îmbrăcat tricoul cu emblema SSC Farul în sezonul trecut, fie că se vor regăsi sau nu şi în lotul cu care vom aborda Liga a III-a. Indiferent dacă şi-au dorit sau nu, ei vor fi mereu coautori ai acestui prim capitol din povestea echipei suporterilor constănţeni! Ne dorim ca această poveste să fie fără de sfârşit! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, a fost mesajul colectivului SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Fiul lui Sandu Ţăranu Fotbalistul Tudor Ţăranu, de la Farul Constanţa, copil de mingi la meciurile Stelei cu Chelsea şi Ajax (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Reîncepe fotbalul „mic“ Ce meciuri se dispută în weekend în Ligile a 4-a şi a 5-a ale judeţului Constanţa

19 Aug 2017 271

Consultări cu antrenorii şi suporterii Pe ce stadion va juca SSC Farul meciurile de acasă din Liga a 3-a?

18 Aug 2017 3605

Programul complet al turului seriei secunde din Liga a 3-a, în care joacă şi SSC Farul, FC Viitorul II şi Axiopolis Cernavodă (document)

17 Aug 2017 496

SSC Farul, victorii pe linie în stagiul de la Câmpina Ce jucători mai aşteaptă Petre Grigoraş la echipă

17 Aug 2017 2083

Simbol al echipei Farul Constanţa S-au scurs trei ani de la moartea lui Constantin Muşat

15 Aug 2017 1166

UPDATE. Sebastian Zaharia, portarul turneului Grupa 2006 de la Academia Farul Constanța dispută finala la Braşov Junior's Cup

13 Aug 2017 1030

Variante de stadion pentru Liga a 3-a Fanii participă la o nouă acţiune de ecologizare la arena „Farul“

12 Aug 2017 951

Colaborare cu ACS Performer Sâmbătă, SSC Farul susţine al doilea amical al stagiului de la Câmpina

12 Aug 2017 731

Mariana Dumitrache şi Florin Bejenariu, câte trei medalii de aur la Naţionalele de haltere (galerie foto)

12 Aug 2017 926

Duce mai departe tradiţia sportivă a familiei Voleibalistul Paul Cămui participă la Universiada de vară de la Taipei (galerie foto)

11 Aug 2017 1194

Două şedinţe în care se va decide viitorul SSC Farul Constanţa „Contăm pe prezenţa tuturor membrilor cotizanţi“

11 Aug 2017 1582

Programul primei etape a Ligii a 4-a de fotbal din judeţul Constanţa

10 Aug 2017 873

Partidă cu goluri multe Alex Grigoraș a marcat de patru ori pentru SSC Farul în victoria cu Petrolistul Boldești

10 Aug 2017 3108

Ce spune Georges Muzaca Tensiuni la SSC Farul. Marcel Lică este tentat să părăsească echipa!

09 Aug 2017 3920

SSC Farul Constanța susține miercuri al doilea amical al verii

08 Aug 2017 1549

SSC Farul a început pregătirea în cantonamentul de la Câmpina (galerie foto)

07 Aug 2017 1437

Petre Grigoraş, discuţie cu suporterii SSC Farul a plecat cu 17 jucători la Câmpina. Sunt aşteptaţi şi alţi fotbalişti (galerie foto+video)

07 Aug 2017 4203

20 de ani de la ultimul titlu de campioană Ilie Floroiu - „Sper că rugby-ul va reînvia la Farul precum Pasărea Phoenix“ (galerie foto+video)

07 Aug 2017 1550

Academia de Fotbal Farul Constanţa participă cu două echipe la Hestia Junior's Cup

06 Aug 2017 951

SSC Farul, victorie în amicalul cu Agricola Borcea (galerie foto + video)

05 Aug 2017 2678

Rugby Legende ale Farului, din nou pe gazon, la 20 de ani de la cucerirea ultimului titlu de campioană a României (galerie foto+video)

05 Aug 2017 1704

Cantonament la Câmpina Konyeha Godwin Onyeka va juca pentru SSC Farul în amicalul de sâmbătă cu Agricola Borcea

05 Aug 2017 2507

Meci special, la Constanţa, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când Farul a cucerit ultimul titlu de campioană naţională (galerie foto)

04 Aug 2017 860

Sâmbătă, se marchează împlinirea a 20 de ani de când Farul Constanţa a cucerit ultimul titlu de campioană naţională la rugby

03 Aug 2017 1132

Grigoraş a urmărit la meci lotul SSC Farul. Nouă nume noi În timpul partidei cu ACS Performer au sunat sirenele de alarmare! (galerie foto + video)

03 Aug 2017 3602

SSC Farul a câştigat meciul cu ACS Performer Constanța (galerie foto+video)

02 Aug 2017 2440

Primesc bani de la bugetul local La SSC Farul a venit un jucător de la FC Botoșani. E așteptat și Raphael Stănescu (documente)

01 Aug 2017 5641

Răzvan Bota, preşedintele RCJ Farul „E imposibil ca pe stadionul de rugby «Mihai Naca» să joace şi echipe de fotbal“

31 Jul 2017 3208

„Farul nu are termen de valabilitate! Farul nu are cum să moară!“ Anunţ important pentru toţi cei în care sălăşluieşte spiritul farist

31 Jul 2017 1607

Bani pentru echipele din Constanța Ce sume sunt prevăzute în proiectele de hotărâre de CLM pentru finanțare (documente)

31 Jul 2017 1919

Poveste de iubire sub semnul zilei de 13 Fostul fotbalist Andrei Daniel Sescioreanu s-a căsătorit cu Mădălina Moşoianu (galerie foto)

27 Jul 2017 11518

În şedinţa CLM din 31 iulie, se vor discuta şi proiecte de hotărâre privind finanţarea mai multor echipe sportive din Constanţa

27 Jul 2017 804

Sportivii CS Farul Constanţa de la gimnastică aerobică au urcat pe podium la Jocurile Mondiale

26 Jul 2017 362

SSC Farul, antrenament sub comanda lui Petre Grigoraș. Ciprian Milea, printre noutăți (galerie foto+video)

25 Jul 2017 1989

De ce depinde semnarea de către Petre Grigoraş a contractului cu SSC Farul Constanţa

25 Jul 2017 1133

De Crăciun, vor deveni părinţi Fosta jucătoare de tenis de masă Andreea Filip s-a căsătorit cu halterofilul Alin Olteanu (galerie foto)

25 Jul 2017 4765

Vizită de documentare în Portul Constanța. 20 de studenți străini au aflat despre istoria portului Constanța

24 Jul 2017 419

UPDATE Mâine are loc prezentarea oficială a lui Petre Grigoraş şi a noului staff tehnic al SSC Farul

24 Jul 2017 1913

Cine va compune staff-ul tehnic al SSC Farul Petre Grigoraș - „Mi-am dat acceptul de principiu să vin antrenor“

24 Jul 2017 5505

Se poartă discuții pentru ca Petre Grigoraș să devină antrenor al SSC Farul (document)

22 Jul 2017 4183

Florin Voinea, Sergiu Stancu şi Sorin Mocanu au înfiinţat Academia de Volei Tomis Constanţa (galerie foto)

21 Jul 2017 821

Triplă campioană naţională Halterofila Bianca Dumitrescu, rezultate de vârf înainte de Campionatul European (galerie foto)

20 Jul 2017 1394

Editorial SSC Farul. Dragostea fanilor rămâne uriaşă. Nu mai e însă de ajuns!

20 Jul 2017 1693

Handbaliștii Alexandru Andrei şi Daniel Susanu evoluează cu România la Trofeul Carpaţi

19 Jul 2017 426

Ce fotbalişti au participat astăzi la primul antrenament al SSC Farul Constanţa (galerie foto + video)

18 Jul 2017 4686

Farul Constanța s-a desființat! (galerie foto)

18 Jul 2017 6850

Academia Farul 2003 a efectuat un stagiu la Braşov, cu patru meciuri amicale

18 Jul 2017 843

Ionuţ Neagoe, campion balcanic Ioana Colibăşanu şi Iulian Dobrescu, medalii de aur la Naţionalele de atletism (galerie foto)

18 Jul 2017 1590

Semnal de alarmă la SSC Farul Constanța Marcel Lică - „Suntem într-o mare întârziere. Săptămâna aceasta e decisivă!“ (galerie foto)

18 Jul 2017 6507

UPDATE. Ce a declarat Viorel Farcaş, după ce SSC Farul Constanța l-a anunțat antrenor principal

17 Jul 2017 6328