Sport

„Sunt mândru că am contribuit la promovarea SSC Farul!“ Tânărul fotbalist Tudor Ţăranu a ajuns în curtea FCSB

Din lotul actual al SSC Farul Constanţa, echipa de fotbal nou-promovată în Liga 3-a, nu mai face parte fundaşul Tudor Ţăranu, care, în această perioadă, se pregăteşte cu echipa a doua a FCSB
 
În vârstă de 19 ani, Tudor Ţăranu (fiul unui fost fotbalist cunoscut în Constanţa, Sandu Ţăranu) a contribuit şi el la promovarea SSC Farul, fiind mândru de această realizare. Fundaş central sau dreapta, Tudor a evoluat şi pentru FC Farul (în Liga a 2-a), pe când avea 17 ani, iar acum a ajuns în curtea FCSB, fiind vorba însă de o revenire.
 
Tânărul apărător a început fotbalul la gruparea constănţeană, iar ca junior a activat apoi şi la FC Viitorul, şi la Steaua. La clubul bucureştean a fost luat în pregătire şi de echipa mare (în timpul primului mandat al lui Laurenţiu Reghecampf), fiind şi copil de mingi la partidele de acasă susţinute de Steaua în sezonul 2012/2013 al Europa League. În acea campanie, de referinţă au fost meciurile cu Ajax Amsterdam şi cu Chelsea Londra, pe care Steaua le-a câştigat la Bucureşti.

„E altceva“

După ce nu s-a mai regăsit în lotul de după promovare al SSC Farul, Tudor Ţăranu a mers la FCSB, în momentul de faţă făcând antrenamente cu echipa a doua, dar obiectivul său fiind accederea la prima formaţie, pregătită de Nicolae Dică. „Momentan, mă pregătesc cu echipa a doua a FCSB, antrenată de Alin Dumitriu, cu perspectiva de a face pasul la echipa mare. Nu ştiu însă când va fi, eu sper cât mai repede. Sunt puţin în urmă cu pregătirea fizică şi trebuie să mă antrenez tare în această perioadă. Fac câte două antrenamente pe zi. Am vorbit cu conducerea FCSB, iar la începutul săptămânii viitoare voi semna. Sunt conştient că e greu să ajung la prima formaţie, dar, pentru început, măcar să fac antrenamente la această echipă şi să joc în campionat pentru FCSB II, în Liga a 3-a. E altceva când te antrenezi alături de fotbalişti de mare valoare, de la care ai ce învăţa“, a spus Tudor Ţăranu (în dreapta, în fotografie; alături de un alt fotbalist care nu mai e la SSC Farul, Constantin Bumbac). 

„Tatăl meu, Sandu, m-a învăţat să las mereu loc de «Bună ziua!»“ 

La plecarea de la SSC Farul, tânărul fotbalist a avut un mesaj pentru cei care i-au oferit şansa de a juca la echipa înfiinţată de suporteri şi a pune umărul la promovarea în Liga a 3-a. „Tatăl meu, Sandu, m-a învăţat să las mereu loc de «Bună ziua!». Aşa că nu pot pleca de la SSC Farul fără să mulţumesc tuturor celor care mi-au oferit posibilitatea să joc pentru această echipă şi să contribui, atât cât am putut eu, la promovarea în Liga a III-a. Mulţumesc antrenorilor Ion Barbu şi Gică Mina. Mulţumesc membrilor Comitetului Director şi tuturor celor care s-au implicat pentru ca treaba să meargă. Am traversat momente bune, dar şi clipe grele, de incertitudine, însă, până la urmă, a ieşit bine şi obiectivul a fost realizat! Nu în ultimul rând, ţin să le mulţumesc acestor suporteri minunaţi care au crezut în noi. I-am văzut mereu la stadion în zilele în care aveam antrenamente şi la meciuri. Cred că mulţi dintre ei chiar nu au ratat niciun meci. M-au încurajat când am jucat bine, m-au mai şi certat când am fost mai slab, dar aşa e în fotbal. Sunt mândru pentru că am contribuit la această promovare şi acest an va rămâne mereu în sufletul meu! Farul nu moare!“, a postat pe Facebook fotbalistul. 

O poveste fără sfârşit 

Nici cei de la SSC Farul nu au rămas datori şi le-au mulţumit şi ei foştilor fotbalişti. „Stimaţi farişti, mesajele pe care ni le adresează foştii jucători care au contribuit la promovarea în Liga a III-a ne onorează, ne copleşesc şi ne obligă, mai mult ca oricând, să strângem rândurile în jurul echipei şi să continuăm lupta. Sunt mesaje pline de suflet, de sentimente pe care toţi le împărtăşim sau ar trebui să le împărtăşim! Când am pornit acest proiect, una dintre primele cărămizi pe care le-am pus la temelie a fost pasiunea! Abia apoi am identificat şi am reuşit să atragem celelalte resurse. Poate, uneori, tocmai din această cauză am şi greşit, pentru că am lăsat inima să gândească, atunci când s-ar fi impus să fim detaşaţi, pragmatici sau cinici... Poată că implicarea noastră emoţională este o slăbiciune. Dar fără iubirea pentru echipă şi culori, nu am fi decât o echipă de duzină din peisajul mioritic, fără suporteri, fără perspective şi cu o existenţă aflată mereu sub imperiul toanelor aşa-zişilor patroni sau finanţatori. Le mulţumim din nou tuturor jucătorilor care au îmbrăcat tricoul cu emblema SSC Farul în sezonul trecut, fie că se vor regăsi sau nu şi în lotul cu care vom aborda Liga a III-a. Indiferent dacă şi-au dorit sau nu, ei vor fi mereu coautori ai acestui prim capitol din povestea echipei suporterilor constănţeni! Ne dorim ca această poveste să fie fără de sfârşit! Împreună ducem mai departe spiritul farist!“, a fost mesajul colectivului SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Fiul lui Sandu Ţăranu Fotbalistul Tudor Ţăranu, de la Farul Constanţa, copil de mingi la meciurile Stelei cu Chelsea şi Ajax (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Bucureşti, Ploieşti, Cluj, Craiova… Pe când şi Constanţa?

11 Dec 2017 822

Erkal Memet, noul președinte al Consiliului Director al SSC Farul Constanța

09 Dec 2017 6060

Sâmbătă, la SSC Farul sunt alegeri pentru Consiliul Director. Nouă persoane înscrise

09 Dec 2017 977

Lista finală a candidaţilor înscrişi la alegerile pentru Consiliul Director al SSC Farul Constanţa

08 Dec 2017 820

„Vine, vine Moş Crăciun!“ Spectacol de final de an organizat la Constanţa de secţia de gimnastică aerobică a CS Farul

08 Dec 2017 354

Academia Farul Constanţa participă cu două echipe la Cupa Prieteniei

07 Dec 2017 552

A venit ordinul de la Ministerul Tineretului și Sportului Sorin Bașturea, director interimar la CS Farul Constanța

07 Dec 2017 1416

A fost derby-ul etapei Robert Mustacă a marcat pentru egalul Academiei Farul din fieful liderului FCSB

06 Dec 2017 1225

Grigoraş, Stănescu şi Dragu, primii în topul „tunarilor“ SSC Farul În cinci meciuri jucate, Adrian Pătulea a marcat de şapte ori! (galerie foto)

05 Dec 2017 1217

Cristian Pletea, medaliat de două ori la Campionatul Mondial. Pe podium a urcat şi Elena Zaharia (galerie foto+video)

05 Dec 2017 722

UPDATE. Imagini de la eveniment. Ilie Floroiu, sărbătorit. „Prin vene îmi curge sânge alb-albastru“ Personalităţi ale sportului românesc, prezente la Casa de Cultură din Constanţa (galerie foto + video)

29 Nov 2017 1418

Festivitate, astăzi, la Constanţa Ilie Floroiu îşi încheie activitatea în fruntea CS Farul. Aplauze pentru un mare campion! (galerie foto)

29 Nov 2017 2740

Constanța / Tenis de masă Cristian Pletea și Elena Zaharia, pe podium la Campionatul Mondial de juniori. Succes istoric la băieți!

28 Nov 2017 539

Cluburile din judeţul Constanţa, pe podium Andreea Ana şi Minur Pârvu au câştigat Cupa României la lupte (galerie foto)

28 Nov 2017 639

UPDATE. Cetăţean de onoare al Constanţei Ce a răspuns Ilie Floroiu, întrebat dacă i s-a propus să devină consilier al primarului Decebal Făgădău

27 Nov 2017 1065

Senatorul Ştefan Mihu, Denis Alibec şi alţi foşti fotbalişti ai FC Farul, printre membrii cotizanţi ai SSC Farul (galerie foto)

24 Nov 2017 1846

Simona Halep, alături de tatăl ei, Stere Halep, pe stadionul „Farul“ din Constanţa

24 Nov 2017 1013

Ultima minge a fost cu ghinion Petre Grigoraş, antrenorul SSC Farul, s-a accidentat şi va fi operat!

24 Nov 2017 2350

Propus cetăţean de onoare al Constanţei Directorul CS Farul, Ilie Floroiu, iese la pensie. Festivitate la Casa de Cultură

23 Nov 2017 707

Evenimente speciale în viaţa directorului CS Farul, Ilie Floroiu! Se organizează o festivitate la Constanţa

22 Nov 2017 2209

LIVE TEXT. Imagini de la eveniment Proiect unic ZIUA de Constanţa. Tur turistic. La pas, prin Constanţa, alături de autorităţile locale (galerie foto+video)

22 Nov 2017 4244

Ilie Floroiu va primi titlul de ”Cetățean de onoare al municipiului Constanța"

21 Nov 2017 320

Neînvinşi în 15 meciuri Juniorii de la CS Năvodari au sărit de 100 de goluri marcate în Liga a 4-a

21 Nov 2017 426

Cristian Pletea, din Constanţa, două medalii de aur şi una de argint la Campionatul Naţional de tineret (galerie foto)

20 Nov 2017 344

#scrieDobrogea Poveste de iubire multietnică, luminată de un far. Legenda Farului Genovez (galerie foto)

20 Nov 2017 2410

UPDATE Judeţul Constanţa. Rezultatele din etapa a 15-a a Ligii a 4-a

19 Nov 2017 1206

Fotbalul „mic“ Ce meciuri se joacă în weekend în Liga a 4-a şi a 5-a din judeţul Constanţa

18 Nov 2017 584

SSC Farul Constanţa a învins la scor şi Sportul Chiscani. Pe ce loc au încheiat „marinarii“ turul Ligii a 3-a

17 Nov 2017 882

SSC Farul încheie astăzi meciurile din 2017 din Liga a 3-a Petre Grigoraş se aşteaptă la un retur mult mai greu ca turul

17 Nov 2017 784

A cântat „Frumoasa mea“ pentru recuperarea miresei Rugbystul Adrian Apostol s-a căsătorit la Constanţa cu Bianca Deacu (galerie foto + video)

17 Nov 2017 5791

SSC Farul întâlneşte Sportul Chiscani Petre Grigoraş - „E greu să le ceri să devină într-un timp scurt super-profesionişti ca Messi“

16 Nov 2017 1320

SSC Farul întâlneşte penultima clasată, Sportul Chiscani Petre Grigoraş - „Sperăm să ne facem jocul uşor“

15 Nov 2017 767

Aniversări în familia Farul Constanţa Astăzi e ziua de naştere a lui Petre Grigoraş şi a lui Lucian Marinof

15 Nov 2017 649

La Liga a 5-a, egaluri pentru primele trei clasate Viitorul Fântânele, scorul etapei la Liga a 4-a

15 Nov 2017 675

Ultima etapă din tur Când dispută SSC Farul Constanţa partida cu Sportul Chiscani. Axiopolis Cernavodă, meci cu Metalul Buzău

15 Nov 2017 1049

Juniorii Under-17 şi Under-19 de la Academia Farul au învins în deplasare FC Voluntari II

14 Nov 2017 563

Gimnasta Silviana Sfiringu, cinci medalii CS Farul şi CSS1 Constanţa, din nou pe podium la Campionatul Naţional (galerie foto)

14 Nov 2017 1081

SSC Farul a urcat pe locul doi în Liga a 3-a „Marinarii“ au învins cu 8-1 CSM Olteniţa, după ce, în minutul 58, scorul era 1-1! (galerie foto+video)

13 Nov 2017 1739

„Fii puternic, că treci peste!“ Clipe de panică la meciul SSC Farul - CSM Oltenița. Fotbalist prăbușit pe teren (galerie foto + video)

11 Nov 2017 2353

Imagini de la eveniment. Scor-fluviu SSC Farul, de la 1-1 la 8-1 cu CSM Oltenița! Vasile Șicu, triplă. Raphael Stănescu, gol din corner! (galerie foto+video)

11 Nov 2017 3139

Axiopolis Cernavodă întâlneşte FC Voluntari II Meciul SSC Farul - CSM Olteniţa, arbitrat de Cristina Elena Părăluţă

11 Nov 2017 1675

Fotbalul „mic“ al judeţului Constanţa Programul meciurilor din etapa a 14-a a Ligii a 4-a şi din runda a 13-a a Ligii a 5-a

11 Nov 2017 851

SSC Farul joacă sâmbătă la Techirghiol Petre Grigoraş atrage atenţia că meciul cu CSM Olteniţa nu trebuie tratat cu uşurinţă

10 Nov 2017 1388

SSC Farul Constanța are trei jucători indisponibili pentru meciul cu CSM Oltenița

09 Nov 2017 870

Judeţul Constanţa. Fotbalul „mic“ Cinci echipe, neînvinse. AS Pelinu are nouă victorii şi un egal în zece meciuri

07 Nov 2017 756

HC Dobrogea Sud II a făcut scor cu CSU Târgovişte Eden Hairi - „Cel mai mult m-a bucurat pofta de joc a băieţilor“ (galerie foto)

07 Nov 2017 1257

Halterofila Laura Mihai, de la CS Farul Constanţa, triplă campioană naţională, cu recorduri personale (galerie foto)

07 Nov 2017 762

Sondaj de opinie Fanii sunt optimişti. Cred că SSC Farul va promova în Liga a 2-a la finele sezonului 2017/2018

06 Nov 2017 1866

Un nou succes! Axiopolis Cernavodă e la egalitate cu liderul Progresul 1944 Spartac. SSC Farul completează podiumul

04 Nov 2017 1145

Judeţul Constanţa. Fotbalul „mic“ Ce meciuri se vor disputa în week-end în Ligile a 4-a, a 5-a şi a 6-a

04 Nov 2017 1169