Supervizor este legendarul Francisco Filho Luptătorul Alex Filip, din Constanţa, susţine examenul pentru centură neagră

Luptătorul Alex Filip, din Constanţa, sportiv legitimat la clubul Oyama Karate (antrenor, Marius Burlacu), susţine, astăzi, examenul pentru centură neagră 1 Dan în karate kyokushin (el având acum centură maro - 1 kyu). Testarea la care este supus luptătorul de 29 de ani (poliţist în viaţa de zi cu zi) va avea loc la Hotelul Perla din Mamaia, cu începere de la ora 15.00.
 
„Va fi un examen foarte greu, cel mai dur dintre toate stilurile de karate. Vor fi teste fizice, tehnice, kata şi kumite. Ultima parte, lupta, va cuprinde 20 de reprize de câte două minute, pe care trebuie să le susţin fără pauză“, a declarat Alex Filip (29 de ani), care dă examenul alături de alţi nouă luptători. Testarea este supervizată de legendarul campion K-1 Francisco Filho (43 de ani), care susţine, zilele acestea, la Mamaia, un seminar pentru practicanţii de karate kyokushin, kickbox şi MMA din România. Ieri, pe plajă, a avut loc o spectaculoasă demonstraţie (kata), care a beneficiat de prezenţa câtorva invitaţi speciali.
 
Filip a devenit celebru la nivel mondial graţie succesului obţinut la Superkombat Constanţa. Învingător prin KO graţie unui procedeu împrumutat din kyokushin, Filip este vedetă pe postul american AXS TV, care a desemnat succesul său drept cel mai spectaculos din lume în luna august.

Alţi opt sportivi de la Oyama Karate dau examen

De la clubul Oyama Karate vor mai susţine examen de grad alţi opt luptători: Petre Coliş - pentru 1 kyu (centură maro), Mihnea Cristea - pentru 3 kyu (centură verde), Edward Ruse - pentru 5 kyu (centură galbenă), Eren Iusuf - pentru 7 kyu (centură albastră), Matei Balcan, Kaplan Drăgoi, Ionuţ Scupără - pentru 10 kyu (centură portocalie) şi Sebastian Leabu - pentru 9 kyu (centură portocalie).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centură neagră pentru Alex Filip, din Constanţa Legendarul Francisco Filho şi-a antrenat luptătorii pe malul mării (galerie foto)

01 Sep 2014 9195

Legendarul campion K-1 Francisco Filho vine la Constanța Va superviza examenul pentru centura neagră al constănţeanului Alex Filip și al altor nouă luptători

22 Aug 2014 3017