Ţâncul de trei ani Cristi Beşleagă a ridicat bara de haltere Număr special al micului Hercule din Nisipari (galerie foto)

„Evoluţia” lui Cristi Beşleagă de la Campionatul Judeţean de cadeţi şi juniori 1 şi 2, de la Constanţa, a dat sare şi piper întrecerii. Copilaşul este nepotul antrenorului de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, iar concursul de haltere a fost joaca perfectă pentru el
 
Angheluş Beşleagă le-a dat microbul halterelor tuturor copiilor din familia sa, care locuieşte în Nisipari. Tehnicianul de 37 de ani are patru nepoţi (trei băieţi şi o fată) şi toţi au pătruns în lumea sportului cu greutăţi, fascinaţi de unchiul lor, de campionii scoşi de acesta şi de forţa şi vitalitatea pe care o emană halterele. Ultimul dintre puştii Beşleagă ce a făcut cunoştinţă cu sala de concurs, cu bara, cu discurile, cu sportivii şi cu atmosfera de competiţie este Cristi, un boţ cu ochi de trei ani şi 13 kg.
 
Întrecerea a fost Campionatul Judeţean de cadeţi şi juniori 1 şi 2, care s-a desfăşurat la Constanţa, în sala de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”. Antrenorul Angheluş Beşleagă mai făcuse o încercare cu Cristi să-l aducă să vadă cu ce se mănâncă halterele, anul trecut, la Cupa 1 Decembrie, dar atunci puştiului i-a fost frică să vină. Acum, a fost convins. Angheluş l-a echipat ca pe un adevărat halterofil, iar micul Hercule, în aplauzele asistenţei, a reuşit, după mai multe încercări, să ridice bara. „L-am adus şi pe el la concurs, să se joace. Prima dată, la finele lui 2013, nu am reuşit să-l facem să vină. Acum, însoţit de tatăl său, Aurel (fratele meu mai mare) şi de sora noastră, Mariana, a avut mai mult curaj. I-am dat cel mai mic costumaş de concurs pe care îl aveam la sală (dar şi pe acela l-am prins la umeri, că îi venea cam mare) şi a intrat şi el la bară.

A fost însă o bară uşoară, pe măsura vârstei lui Cristi, de două kilograme, căreia normal că nu i-am ataşat greutăţi. În cele din urmă, a ridicat-o, după vreo trei încercări nereuşite, la una dintre ele căzând în fund, pentru că a apucat greşit bara. S-a şi speriat puţin la această ratare şi a fugit, dar aplauzele celor din sală şi insistenţele Marianei l-au făcut să se întoarcă, iar următoarea încercare a fost reuşită. Joaca lui Cristi a dat sare şi piper întrecerii, numeroasa asistenţă, formată din concurenţi, părinţi, rude şi prieteni de-ai lor, gustând momentul. Şi Aurel, tatăl piciului, s-a bucurat mult. Iar de Cristi ce să mai spun. Prinsese un curaj nebun, demn de un adevărat Hercule. «Eu sunt cel mai puternic, eu ridic cel mai mult!», striga el. Cristi are trei ani, vreo 13 kilograme greutate şi în jur de 90 de centimetri înălţime”, a declarat Angheluş Beşleagă. Dintre ceilalţi nepoţi ai săi, fac deja haltere George (fratele lui Cristi) şi Cătălin, iar Georgiana a practicat şi ea acest sport. George este elev în clasa a doua şi a venit la sală de la cinci ani. Cătălin este în clasa a patra, iar Georgiana în a şaptea.
 
A selectat copii şi din Caugagia
 
La Campionatul Judeţean au evoluat mai mulţi sportivi pregătiţi de Angheluş Beşleagă, unii începători, alţii selectaţi prin Programul „Pierre de Coubertin”, dar şi sportivi (fete şi băieţi) cunoscuţi, din rândul cărora nu a lipsit tripla campioană europeană de junioare 2 din 2013 Georgiana Dudoglu. Dintre cei care fac haltere de puţin timp, Beşleagă a remarcat evoluţiile unor copii precum Georgiana Palangă, Ionuţ Arsu, Cristi Ştefanache (toţi, din Istria), Mihai Bazargic (Cogealac), Lăcrămioara Voicu (Caugagia), Cosmin Sava, Ionuţ Constantin, Cătălina Chicioreanu şi Alexandru Constantin (toţi, din Topolog). Nici sportivii avansaţi, de la performanţă, precum Georgiana Dudoglu, Bianca Dumitrescu, Mariana Dumitrache, Marius Bechea sau Alexandra Dumitrescu nu i-au înşelat aşteptările antrenorului, care, de astăzi, participă cu 16 elevi de-ai săi, la Bucureşti, la calificările pentru Campionatul Naţional de juniori 2 şi la Cupa României, întreceri care se întind până în seara zilei de vineri, 21 martie.
 
Cea mai dulce halteră
 
La finalul Campionatului Judeţean, Angheluş Beşleagă a avut parte de o frumoasă surpriză, sportivii săi dăruindu-i un tort cu ocazia zilei de naştere, antrenorul împlinind 37 de ani. Tortul a avut şi o figurină în formă de halteră, iar mesajul scris pe el a fost: „La Mulţi Ani domnului profesor de haltere Angheluş - 37 de ani!”. „Am fost plăcut surprins. Le mulţumesc copiilor”, a spus antrenorul.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.