„Ţară, ţară, vrem campioane!“ Octavian Belu şi Mariana Bitang sunt la Constanţa, pentru evaluarea micilor gimnaste



Sala Sporturilor din Constanţa găzduieşte, astăzi şi mâine, „Cupa OMV Petrom“ la gimnastică, o întrecere de evaluare a fetiţelor din programul naţional „Ţară, ţară, vrem campioane!“. Evenimentul este organizat de Fundaţia „Casa Campionilor“, în parteneriat cu Federaţia Română de Gimnastică. 
 
Participă 167 de mici sportive de la 12 cluburi din ţară, dintre care nu lipsesc reprezentantele Constanţei. În cadrul acestei competiţii se vor testa abilităţile dobândite de la începutul programului de pregătire, în 2014, şi până în prezent. Programul „Ţară, ţară vrem campioane!“ are ca obiectiv crearea unei baze de selecţie pentru gimnastica feminină şi revigorarea acesteia. Copiii selecţionaţi se antrenează în cadrul cluburilor sportive din București (Steaua , Dinamo, CSS2), Deva, Onești, Timișoara, Constanța, Focşani, Arad, Bârlad, Focsani şi Galaţi. Atât astăzi, cât şi mâine, concursul are loc de dimineaţa până seara. Astăzi, Constanţa intră în concurs la ora 9.30.

„Gimnastica românească avea nevoie de acest proiect“

Pentru această competiţie, la Constanţa au sosit şi antrenorii de legendă ai gimnasticii româneşti, Octavian Belu şi Mariana Bitang. „Gimnastica românească avea nevoie de mult timp de un astfel de proiect. Ne bucurăm că un privat a înţeles acest imperativ şi a acceptat să susţină financiar acest proiect naţional de selecţie. Este un program ambiţios, iar dorinţa noastră cea mai mare este să regăsim viitoarele campioane selecţionate în cadrul acestui program“, a declarat Octavian Belu.

Debut la Constanţa

Programul a început în mai 2014, la Constanţa, şi se va termina în iunie 2017. La acţiunea de acum doi ani, în Sala Sporturilor au fost testate peste 350 de fetiţe cu vârste cuprinse între cinci şi şapte ani, din judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila şi Ialomiţa. Acţiunea s-a desfăşurat sub ochii antrenorilor Octavian Belu şi Mariana Bitang, dar au fost prezente şi foste mari campioane, precum Simona Amânar, Dana Sofronie (ambele constănţence), Andreea Răducan, Sandra Izbaşa, Monica Roşu, Silvia Stroescu, Amelia Racea, oficiali federali (preşedintele şi preşedintele de onoare ai Federaţiei, Adrian Stoica, respectiv Nicolae Vieru), conducători ai sportului local. Coordonatorul local al proiectului este antrenorul Cătălin Meran, secondat de Mirela Szemerjai şi de Dana Sofronie. „Sperăm ca fetiţele să nu aibă emoţii şi să ne arate ce au învăţat în aceşti doi ani care s-au scurs de la startul proiectului“, a postat Dana Sofronie pe Facebook.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

1993 Academia Română a hotărât revenirea la scrierea cu „â” în interiorul cuvântului și a formei „sunt” în loc de „sînt”. Istoria zilei de 17 februarie

17 Feb 2022 2199

Aniversare Celebrul antrenor Octavian Bellu, cetăţean de onoare al Constanţei, la 70 de ani

17 Feb 2021 3464

Concursul de referinţă pentru „Ţară, ţară, vrem campioane!“ Gimnastele constănţene au urcat pe podium şi la Cupa OMV Petrom (galerie foto + documente)

22 Jun 2018 3448

Antrenorii de legendă Octavian Belu şi Mariana Bitang, în „control“ pe litoral „Gimnastica are o istorie fabuloasă în Constanţa“ (galerie foto)

08 May 2018 9336

„Sunt mândră de tot ce am realizat. Vă iubesc!“ Cătălina Ponor pune punct competiţiilor. Mesaj emoţionant al campioanei

06 Oct 2017 3544

Sunt testate şi gimnastele de la Constanţa O nouă evaluare în proiectul „Ţară, ţară, vrem campioane!” (galerie foto)

28 May 2017 4058

Cătălina Ponor, regina europeană a bârnei „Mi-am dorit foarte mult această medalie“

29 Apr 2017 10735

Elena Frîncu şi prietenii săi „pentru o viaţă“ Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins şi Fundaţia Casa Campionilor

12 Dec 2016 4938

Remarcată deja de Octavian Belu şi Mariana Bitang Sabrina Alexia Maneca a preluat ştafeta de la mama sa, Camelia Voinea (galerie foto)

01 Jun 2016 10874

Legendarul antrenor Octavian Belu, la Constanţa „Trebuie creat un proiect naţional de educaţie fizică şi sport“

26 May 2016 4486

Ce spun Octavian Belu şi Mariana Bitang Constanţa este în grafic în proiectul naţional „Ţară, ţară, vrem campioane!“ (galerie foto+video)

25 May 2016 5014

Concurs la Constanţa Octavian Belu şi Mariana Bitang, mulţumiţi de programul „Ţară, ţară, vrem campioane!”

24 May 2016 3700

Supervizate de Octavian Belu și Mariana Bitang, speranțele gimnasticii românești concurează la Constanța (galerie foto+video)

24 May 2016 4317

Cătălina Ponor a fost operată la Viena „Doctorul a făcut o treabă de milioane“

21 Oct 2015 3592

Scandal la alegerile pentru funcţia de preşedinte al COSR. Cine a câştigat

29 May 2014 2132