Tatăl ei joacă în echipa rugbyştilor veterani Gimnasta Cătălina Ponor s-a întâlnit cu Rechinii Constanţa (galerie foto)

 

Componenţii echipei de rugby old-boys Rechinii Constanţa au avut o întâlnire, pe plaja de la Mamaia, cu gimnasta constănţeană Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică. La întrevedere au participat şi membri ai familiilor rugbyştilor veterani.
 
Întâlnirea a fost solicitată de jucătorii de la Rechinii, care, profitând de faptul că în această perioadă gimnasta se află acasă, după Jocurile Olimpice de la Rio, l-au rugat pe tatăl campioanei, Florin Bărbăscu (coleg cu ei la Rechinii), să le ofere posibilitatea de a o vedea şi de a face fotografii cu ea. Cătălina a acceptat cu plăcere şi a venit pe plaja de la Mamaia, unde cei de la Rechinii fac mereu mişcare vara.
  
„M-au rugat colegii mei de la echipă să o aduc pe Cătălina să o vadă şi să facă poze cu ea, atât ei, cât şi copiii lor. Unii dintre băieţi au fetiţe chiar la gimnastică, micuţele fiind foarte încântate că au putut fi alături de Cătălina. A fost o întâlnire foarte frumoasă. Cătălinei îi face plăcere să se întâlnească cu oameni din lumea sportului, iar printre noi sunt mai mulţi rugbyşti care au jucat la un nivel înalt, unii fiind foşti internaţionali ai României“, a declarat Florin Bărbăscu.

Încântaţi de întâlnire

Rugbyştii de la Rechinii s-au declarat încântaţi de întâlnirea cu Cătălina Ponor, remarcând cu plăcere că marea campioană este, în acelaşi timp, o persoană foarte modestă, binevoitoare şi agreabilă. În vârstă de 49 de ani, Florin Bărbăscu este născut la Bârlad, acolo unde a şi început rugby-ul, la clubul Rulmentul. La Constanţa a jucat la echipe precum ITC, Cleopatra, CS Năvodari, RC Farul (în sezonul trecut, în Divizia A), iar de mai mulţi ani este component al echipei Rechinii, cu care se pregăteşte şi participă la diferite turnee. Florin Bărbăscu este un jucător polivalent, putând evolua pe mai multe posturi.

A împlinit 29 de ani

Medaliată de cinci ori la Jocurile Olimpice, Cătălina Ponor şi-a serbat de curând, pe 20 august, ziua de naştere, ea împlinind 29 de ani. Triplă campioană olimpică în 2004, la Atena, Cătălina ocupă un loc de frunte în istoria gimnasticii mondiale, prin cele peste 20 de medalii, dintre care zece de aur, cucerite la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene.

În vârful gimnasticii mondiale

Palmaresul internaţional de vârf al Cătălinei este următorul: JO din 2004 de la Atena - aur la echipe, bârnă şi sol; JO din 2012 de la Londra - argint la sol, bronz la echipe; Campionate Mondiale - 2003 (Anaheim) - argint la echipe, bârnă şi sol; 2005 (Melbourne) - bronz la bârnă; 2007 (Stuttgart) - bronz la echipe; Campionate Europene - 2004 (Amsterdam) - aur la echipe, bârnă şi sol; 2005 (Debrecen) - aur la bârnă; 2006 (Volos) - aur la bârnă, argint la echipe, bronz la sol; 2012 (Bruxelles) - aur la echipe şi bârnă, argint la sol; 2016 (Berna) - bronz la bârnă şi sol.

Portdrapel al României la Rio

Întrucât gimnastica e viaţa ei, sportiva de aur a Constanţei a avut puterea să revină în acest sport, după ce, iniţial, renunţase la activitatea competiţională. Prima dată a fost în 2012, iar reîntoarcerea sa, la vârsta de 25 de ani, a avut ca rezultat obţinerea a cinci medalii la Europene şi la Jocurile Olimpice. În acest an, la o vârstă când alte gimnaste din România s-au retras de mult din activitate şi au alte preocupări, Cătălina a arătat în continuare foame de performanţă. A renunţat la o viaţă liniştită pentru a simţi din nou atmosfera de concurs şi aplauzele spectatorilor. După trei ani în care a stat departe de gimnastică, a revenit. Multe i s-au pus în cale, o operaţie, perioada de recuperare, însă nu a cedat. A urcat pe podium la Europene, iar la Jocurile Olimpice din Brazilia (unde a fost singura reprezentantă a României) a prins ultimul act la bârnă. Sacrificiul ei şi aura olimpică i-au fost răsplătite cu onoarea de a fi portdrapelul României la Rio, la festivitatea de deschidere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Campioana Cătălina Ponor, mamă pentru a doua oară „Bine ai venit în această lume şi în familia noastră, micuţă rază de soare!“

13 Mar 2024 1742

Decizie definitivă a Curții de Apel Constanța Fosta gimnastă Cătălina Ponor a pierdut procesul cu SPIT și trebue să plătească impozitul pentru sala de fitness deținută în oraș

23 Feb 2024 1273

Veste bună a Cătălinei Ponor! Fosta gimnastă este însărcinată pentru a doua oară

27 Nov 2023 1009

#Dobrogea145 Fosta mare gimnastă Cătălina Ponor, multiplă campioană olimpică, europeană și medaliată mondială, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1524

Florin Bărbăscu, tatăl vitreg al gimnastei Cătălina Ponor, condamnat definitiv!

30 Oct 2023 1468

Decor ca în filme. „Miresica noastră!“ Cununia religioasă pentru fosta gimnastă Cătălina Ponor, care și-a și botezat fiul (GALERIE FOTO)

09 Jul 2023 7748

Tatăl vitreg al gimnastei Cătălina Ponor, condamnat la Constanța pentru ultraj

10 Jan 2023 1802

Cătălina Ponor, marea campioană a Constanței, a devenit mămică. „Mica noastră stea“

30 Dec 2022 3714

Cătălina Ponor, marea campioană a Constanței, va deveni în curând mămică „Va fi cea mai strălucitoare medalie, a mea… A noastră!“

01 Dec 2022 2801

#Dobrogea144 Cătălina Ponor, multiplă campioană olimpică la gimnastică, mesaj de Ziua Dobrogei

16 Nov 2022 1574

Cătălina Ponor își serbează ziua de naștere. Acum două luni, marea sportivă s-a căsătorit. „De azi, până la final, mereu împreună!“

20 Aug 2022 4717

Marea sportivă constănțeană Cătălina Ponor s-a căsătorit cu Bogdan Jianu (GALERIE FOTO)

19 Jun 2022 3012

Ziua cea mai fericită Marea campioană Cătălina Ponor se căsătorește. „Ești inima și sufletul acestei familii!“ (GALERIE FOTO)

11 Jun 2022 10145

Cătălina Ponor, marea campioană a Constanței, va fi inclusă în International Gymnastics Hall of Fame

06 Apr 2022 2864

Doi polițiști locali din Constanța ar fi fost ultragiați de Florin Bărbăscu, tatăl vitreg al gimnastei Cătălina Ponor. Procesul, amânat

01 Feb 2022 5082