Transferul la Standard Liège, oficializat Răzvan Marin va juca în Belgia cu numărul pe care l-a purtat şi la FC Viitorul

Cluburile FC Viitorul şi Standard Liege au anunţat, ieri, oficializarea transferului tânărului mijlocaş Răzvan Marin de la echipa lui Hagi la formaţia belgiană
 
Aflat în atenţia mai multor echipe europene importante, printre care Zenit St. Petersburg (echipa din Rusia pregătită de Mircea Lucescu), Fiorentina, AS Roma, dar şi Steaua, Răzvan Marin a ajuns în cele din urmă la echipa clasată pe locul opt în prima ligă a Belgiei. Internaţionalul de 20 de ani al României a fost primit foarte bine la noul său club şi a oferit primele declaraţii în tricoul lui Standard.
 
„Mulţumim, Răzvan Marin! Succes la Standard Liege!“, au postat cei de la FC Viitorul şi de la Academia Hagi pe pagina de Facebook, unde se arată: „Cluburile FC Viitorul şi Standard Liege au oficializat transferul lui Răzvan Marin. După şase ani şi jumătate petrecuţi în Academia Hagi şi la FC Viitorul, Răzvan Marin a devenit definitiv jucătorul formaţiei belgiene. Academia Hagi şi FC Viitorul îi mulţumesc lui Răzvan Marin pentru colaborare şi îi urează în continuare mult succes în carieră!“.

Olivier Renard - „Mijlocaş foarte talentat şi promiţător“

Răzvan Marin a ajuns în Belgia, iar Standard a şi postat pe pagina de Facebook un filmuleţ cu primii paşi ai jucătorului la clubul belgian şi cu primele sale declaraţii oficiale. Pe site-ul oficial, formaţia a anunţat că „Standard s-a înţeles cu FC Viitorul şi cu Răzvan Marin, iar mijlocaşul român a semnat un contract cu clubul nostru. Născut la Timişoara, Răzvan şi-a început cariera profesionistă la 17 ani la FC Viitorul Constanţa, pentru care a susţinut 88 de meciuri şi a marcat 13 goluri. Este de asemenea şi internaţional al României, cu patru selecţii şi un gol“.

 Este citat cu o declaraţie şi directorul sportiv al lui Standard, fostul portar Olivier Renard. „Răzvan este un mijlocaş foarte talentat şi promiţător. Câteva mari cluburi europene s-au interesat de el, dar jucătorului i-a plăcut proiectul nostru şi crede că Standard Liège este clubul perfect la care să facă un nou pas în cariera sa. Vrea să joace într-un nou campionat şi să ajute echipa să-şi atingă obiectivele“, a precizat Renard.

„Fanii sunt senzaţionali“

„Sunt Marin Răzvan, am 20 de ani şi joc mijlocaş. Am un prieten la FC Viitorul, Kevin Boli, care mi-a spus multe despre fotbalul belgian. Îmi place această ligă. Am jucat cu FC Viitorul contra lui Gent în Europa League, vara trecută. Ştiu că Standard e un club important al Belgiei, de tradiţie, iar fanii sunt senzaţionali. Tatăl meu a jucat şase ani la Steaua Bucureşti. A evoluat contra lui Standard, în Liga Campionilor. Meciul s-a încheiat 2-2 în Belgia, iar în celălalt meci Steaua a bătut cu 1-0 sau 2-0, nu ştiu sigur. Tatăl meu mi-a spus să muncesc mult. Am venit la Standard să joc şi voi da totul pentru echipă şi pentru suporteri“, a spus şi Răzvan Marin, care, la Standard, va juca cu numărul pe care l-a avut pe tricou şi la FC Viitorul, 18.

„Hagi şi Daum m-au învăţat multe“

Tânărul fotbalist a subliniat ajutorul pe care l-a primit de la Gică Hagi în dezvoltarea sa fotbalistică. „Gheorghe Hagi a fost cel mai bun antrenor al meu de până acum. M-a învăţat multe lucruri, iar pentru mine a fost o adevărată plăcere să lucrez cu el. M-a sfătuit să vin aici, spunându-mi că Standard e un club mare, iar pentru mine e o oportunitate importantă să joc. În mass-media s-a vorbit despre interesul mai multor cluburi pentru mine, precum Juventus sau Fiorentina. Cluburi mari, dar şi Standard e la fel. Am făcut o alegere bună. Selecţionerului României, Christoph Daum, îi place să lucreze cu jucătorii tineri. Am avut un debut cu gol sub tricolor, în meciul cu Armenia. A fost ceva senzaţional. Gheorghe Hagi şi Christoph Daum m-au învăţat multe despre fotbal şi viaţă, despre tot. Am văzut câteva filmuleţe cu suporterii lui Standard. Sunt incredibili! La Viitorul nu veneau mulţi fani, dar aici sunt 30.000 de oameni în tribună. Va fi o reală plăcere pentru mine să evoluez într-o aşa atmosferă“, a completat internaţionalul român.

Vrea să se adapteze cât mai repede

Răzvan Marin a dat un interviu şi pentru site-ul oficial al FC Viitorul, în care spune că, prin venirea la Standard, vrea să-şi demonstreze că poate face faţă la un nivel superior. „Am petrecut ani minunaţi în Academie. Am întâlnit colegi foarte buni, cu care m-am înţeles excelent. Suntem toţi prieteni aici. Îmi amintesc de debutul în Liga 1, contra Stelei, în Ghencea, FC Viitorul pierzând însă meciul cu 0-4, ceea ce nu a fost prea plăcut. La Standard merg să mă lupt pentru a juca, să demonstrez că am valoare să fiu acolo şi să îmi demonstrez mie că pot face faţă şi la un nivel mai înalt. Fotbalul belgian e unul foarte bun. Am jucat contra lui Gent şi am vorbit şi cu Stanciu când ne-am întâlnit la echipa naţională. E un ritm mult mai bun faţă de Liga 1, iar fotbalul mai dificil. Sper să mă adaptez însă cât mai repede. La echipa naţională, îmi doresc să avem rezultate bune în acest an, care să ne ofere şanse de calificare“, a precizat Marin.

Ce spune Gică Butoiu

La clubul belgian au jucat cu ani în urmă şi constănţeanul Gică Butoiu (care a fost transferat de Standard de la FC Farul).  Actualul antrenor a ajuns la Liège în iarna anului 1996 şi a jucat la Standard aproape un an. „Răzvan Marin are calităţi certe şi se poate impune la noua sa echipă. Important e să treacă cât mai repede peste perioada de acomodare. Mie mi-a fost greu la început, deşi îl aveam alături pe Mircea Rednic. În campionatul Belgiei se joacă un fotbal preponderent fizic“, a spus Gică Butoiu.

Sursa foto: Facebook (Standard Liege)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nouă fotbaliști formați în Academia Hagi au evoluat în campania de calificare la Euro 2024. „Suntem cea mai bună Academie din țară“

24 Nov 2023 1580

Mandatele administratorilor provizorii ai Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, prelungite

25 Aug 2022 1848

Opt fotbaliști formați de Academia Hagi în top 20 al celor mai bine cotați jucători români în Europa

11 Jun 2022 2034

Decizie definitivă în cazul morții scafandrilor la Eforie!

22 Oct 2021 2386

Apărătorile speciale Meciul cu Armenia, din 2016, i-a rămas în suflet lui Răzvan Marin. Acum, România a suferit un eşec dureros

01 Apr 2021 3183

Foşti jucători ai FC Viitorul, în lotul României pentru primele trei meciuri din preliminariile Mondialului

17 Mar 2021 2855

Foști jucători ai Academiei Hagi și ai FC Viitorul Constanța, printre cei mai bine cotați fotbaliști români

06 Feb 2021 4941

Trei fotbaliști formați de Academia Hagi, la echipe din campionatul italian

28 Sep 2020 2652

Zece dintre fotbaliștii care au urcat pe podium, în 2012, la Talent Cup, cu Academia Hagi, aveau să ajungă în Liga 1 (galerie foto + video)

26 May 2020 3762

Ziua în care Arpad Tordai, la numai 15 ani, a apărat trei lovituri de pedeapsă, iar FC Viitorul a învins Dinamo și a mers în semifinale (galerie foto + video)

11 May 2020 3087

România susţine astăzi meciul cu Malta din preliminariile Euro 2020

08 Sep 2019 2240

România întâlneşte astăzi Spania în preliminariile Euro 2020. Mai mulţi foşti jucători ai FC Viitorul în lotul tricolor

05 Sep 2019 2384

Editorial La FC Viitorul, aşchia nu sare departe de trunchi! Ce vrăji vor mai face puştii?

20 Apr 2019 1953

„Campionii creează campioni!“ Lansat în fotbalul mare de FC Viitorul, Răzvan Marin a semnat cu Ajax Amsterdam

04 Apr 2019 1765

Răzvan Marin, cel mai bun jucător român în 2018, în cadrul Galei Fotbalului Românesc

04 Dec 2018 1588