Traseu aventuros la Maratonul Mării Negre, din Bulgaria. Au tras din greu şi alergători dobrogeni (galerie foto)

La Maratonul Mării Negre, care s-a desfăşurat în Bulgaria, lângă Varna, au participat şi o serie de alergători dobrogeni, din Constanţa, Mangalia, Eforie sau Tulcea. Oricum unul aventuros, traseul a fost îngreunat şi mai mult de ploaia care căzuse înainte, astfel că i-a solicitat la maximum pe participanţi.
 
Dintre dobrogeni nu au lipsit Vasile Apetroaie (51 de ani, din Eforie Nord), Ionuţ Petcu (din Constanţa), Carmina Căpitanu (de la Mangalia), Ionela Dobrea (de la Tulcea), Claudiu Constantin sau Adina Nicoleta Stanciu. Vasile Apetroaie s-a clasat pe locul doi la categoria sa de vârstă (+40 de ani) şi pe poziţia a noua la open, pe distanţa de 16,5 kilometri. Ionela Dobrea s-a situat pe locul întâi la categoria 45-49 de ani, la 33 km, iar la open a venit pe locul trei, întrecută de două bulgăroaice mult mai tinere, de la categoriile 20-24 de ani, respectiv 25-29 de ani. La 16,5 km, Adina Nicoleta Stanciu a ocupat poziţia a patra la grupa 30-34 de ani, care a fost câştigată de Andreea Voicu (a şaptea la open). La masculin, la 33 km, Ionuţ Petcu s-a situat pe cinci la 35-39 de ani, iar Samir Seicamet a încheiat cursa de 16,5 km, categoria 35-39 de ani, pe şase.         

„Tot ce se putea“


„Foarte mult tineret înaintea mea! Inclusiv cel de pe locul 1 la veterani a făcut parte din categoria 40-44 de ani. La final, am constatat că am fost cel mai vârstnic alergător, o spun statisticile oficiale. Traseul a fost extrem de greu: căţărări şi coborâri foarte abrupte, ţinându-te de funii şi, bineînţeles, nămolul până la genunchi!“, a postat pe Facebook Vasile Apetroaie, care a completat: „Celor care participă curent la trail-uri li s-a părut ceva obişnuit, dar şi unii dintre aceştia au recunoscut că a fost un traseu greu! Darămite eu, care fac numai şosea şi pistă, iar acum am concurat pentru prima dată la o întrecere de acest gen! Apă cât cuprinde, teren moale, nisip, coborâri, scări, tot ce se putea“.

Nu-şi mai simţea picioarele 

„Şi iată-ne porniţi într-o aventură! Ploaie, noroi cât cuprinde, bălţi, pante, coborâri şi urcări abrupte, sfori, mărăcini, ciulini, pietre, buşteni, trunchiuri de copaci căzute, un traseu cât se poate de periculos! Pot spune că a fost prima mea cursă montană, combinată cu o parte de nisip de pe coastă... Înaintam destul de greu, mai bine spus, înotam prin noroi, picioarele ude, colanţii rupţi, dar, cu toate acestea, mă bucuram de frumuseţea naturii. Partea de coastă mi-a dat energia de care aveam nevoie! M-am şi rătăcit... dar am revenit la traseu, pierzând vreo trei minute… Au urmat trepteeeee, multe, multeeeee... care nu se mai terminau, iar eu nu-mi mai simţeam picioarele! Şi în ultima parte, o urcare pe teren nisipos, pe care simţeam că nu o mai termin! M-am ales cu două căzături, cu un model la genunchi, dar cu o experienţă fantastică, pe care cu siguranţă o voi repeta! Şi... surpriza de a mă întoarce acasă cu un loc 2 la categoria grea! 1:59:02. Am avut alături o echipă minunată, căreia trebuie să îi mulţumesc pentru această experienţă!“, a postat Carmina Căpitanu.

Ultimele scăriţe i-au secat de puteri 

„Indiferent de vreme, ne-am pus pe fugă, noi la 33 km, ceilalţi la 16 km, pe un traseu de poveste prin vecini. Din scenariu, natură stropită din belşug de norii grei, dar plină de viaţă, în culori ruginii, poteci montane nisipoase, covor de frunze amestecat cu apă şi noroi, stejari, arţari, pini şi alte zeci de specii cu frunze mari, bine conturate... şi ea, marea, de un smarald aparte, alintată de valuri timide… Personal, unul din cele mai frumoase trasee tehnice, iertaţi de ploaie pe o vreme udă, alintaţi de briza mării răcoroase, chiar dacă ne-au secat de puteri ultimele scăriţe, un traseu pe care l-aş repeta cu drag şi pe uscat data viitoare“, a arătat şi Ionuţ Petcu.
 
Sursa foto: Facebook


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eforie Alergătorii veterani Vasile Apetroaie și Arun Asan au făcut baie în mare și în ianuarie 2024 (GALERIE FOTO + VIDEO)

04 Jan 2024 1428

„Elevul depășește antrenorul“ Familia Culea, din Cernavodă, medalii și la Campionatul Balcanic. Soția, de patru ori aur (GALERIE FOTO)

10 Sep 2023 2757

Atletul veteran Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, pe locul întâi la Maratonul Internațional Varna (GALERIE FOTO)

15 May 2023 1631

Pe 1 decembrie, alergătorul Arun Asan, din Techirghiol, a făcut baie în mare. „La Mulți Ani, România!“ (GALERIE FOTO)

01 Dec 2022 4305

„Campionii, campionii, ole, ole, ole!“ Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, cinci noi medalii la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Sep 2022 1867

Alergătorul veteran Vasile Apetroaie, pe locul doi la cursa de la Varna (GALERIE FOTO)

12 May 2022 1744

Atletul veteran din Eforie Nord Vasile Apetroaie, un nou titlu de campion național. Aur la prima sa cursă de 10 kilometri pe șosea (GALERIE FOTO)

20 Apr 2022 3084

Medalia care-i lipsea Petru Andrei Condurache, din Valu lui Traian, campion național masters și la maraton. Categoria +70 ani! (document)

03 Nov 2021 4301

Petru Andrei Condurache, atletul veteran din Valu lui Traian „Moșul Duracellׅ“, cinci medalii de aur și una de argint la Campionatul Balcanic (galerie foto)

23 Sep 2021 6942

Alergător veteran din Eforie Nord Vasile Apetroaie a urcat pe podium la semimaratonul pe nisip din Bulgaria

06 Jul 2021 3541

Vasile Apetroaie, Nicoleta Ciortan, Nastasia Fotu Constanţa şi Tulcea, rezultate deosebite la Maratonul Internaţional Varna

14 May 2021 4637

Vasile Apetroaie şi Andrei Condurache Doi atleţi veterani din judeţul Constanţa, campioni naţionali la alergare montană

21 Apr 2021 3762

Cheile Dobrogei Maratonul Argonauţilor a reunit, într-un colţ de rai, alergători din toată ţara, dar şi din Canada

16 Apr 2021 5333

Masters. Constanţa şi Tulcea, pe podium Campionii! Mult aur şi record naţional. Medalii şi pentru un jandarm şi un pompier

23 Feb 2021 6343

Atletul veteran Vasile Apetroaie, din Eforie Nord „Să sperăm că în 2021 va fi mult mai bine!“

31 Dec 2020 4073