Tricolorii au ramas neinvinsi

Trei jucatori de la HCM in turneul din Italia

Zilele acestea, echipa nationala de handbal masculin a Romaniei participa la un puternic turneu amical desfasurat in orasul Ferrara, competitie care reuneste la start alte trei prim-reprezentative, Tunisia, Turcia si formatia tarii gazda, Italia. Din echipa Romaniei fac parte si trei jucatori ai campioanei HCM Constanta, este vorba despre Ionut Stanescu (portar), Adrian Tucanu si Eremia Paraianu. In primul meci, desfasurat pe data de 27 decembrie, Romania a invins Tunisia cu scorul de 28-25, la capatul unui meci extrem de disputat, in care au evoluat toti cei trei handbalisti constanteni. Tucanu a fost cel mai bun marcator al echipei, inscriind sapte goluri, in timp ce "Rica" Paraianu si-a trecut in cont doua reusite. O zi mai tarziu, tricolorii au reusit un rezultat de egalitate in fata gazdelor italiene, 28-28, dupa ce la pauza scorul fusese de asemenea indecis, 12-12. Echipa tarii noastre a sustinut ieri seara ultima partida a turneului de la Ferrara, adversara fiind formatia Turciei. Intalnirile amicale desfasurate in "cizma" fac parte dintr-un amplu program de pregatire al tricolorilor, inaintea partidelor oficiale, contand pentru preliminariile Campionatului European 2006, care vor avea loc in cursul lunii ianuarie. Din grupa preliminara a Romaniei mai fac parte Ucraina (cel mai periculos adversar), Estonia si Luxemburg. Asadar, Tucanu, Stanescu si Paraianu nu vor avea parte de zile de vacanta, intrucat ei se vor intoarce in tara in cursul zilei de astazi, iar reunirea lotului national este programata in prima zi a noului an. Ionut Stanescu este de doi ani o prezenta constanta in prima reprezentativa, fiind considerat unul dintre cei mai valorosi portari ai momentului. Tucanu si Paraianu nu mai au nevoie de nici o prezentare, ei fiind jucatori cu state vechi in formatia tricolora. Fosti campioni nationali cu Fibrex Savinesti, cei doi s-au transferat in 2003 la HCM Constanta, adusi la mal de mare chiar de fostul lor tehnician Aihan Omer. Cei doi au avut un rol decisiv in obtinerea in premiera de catre echipa constanteana a titlului de campioana nationala in editia 2003/2004. De asemenea, Tucanu si Paraianu au avut evolutii foarte bune in partidele disputate de HCM in grupele Champions League. Doi alti jucatori de la Fibrex si componenti ai nationalei, Robert Tase si Mihai Timofte, au venit in 2003 la HCM, "punand umarul" la realizarile echipei. Din diverse motive, cei doi nu au fost chemati in aceasta iarna sa participe la turneul gruparii tricolore. In aceeasi situatie se afla si alti jucatori de la HCM, Toma, Baiceanu, Nicolae, handbalisti care in ultimul timp au facut parte din lotul pregatit de tehnicienii Rasnita si Ivanescu. Este insa foarte posibil ca antrenorii sa mai cheme in scurt timp la prima reprezentativa cativa dintre acesti jucatori, pentru campania de calificare la Campionatul European din 2006.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 441

Activități preventive ale polițiștilor în incinta școlilor din Constanța

28 Mar 2024 231

Polițiștii în vizită la Universitatea Ovidius din Constanța

28 Mar 2024 327

Misiuni ale polițiștilor rutieri, în municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi usturătoare

28 Mar 2024 323

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 308

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța

28 Mar 2024 326

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 342

Curentul electric oprit, pe bulevardul Mamaia, în Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 482

Doi bărbați au fost puși după gratii la Poarta Albă, județul Constanța. Ce fapte au comis

28 Mar 2024 378

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 414

Praful saharian este vizibil deasupra mării, la Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 654

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 392

Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Mâine vor suna sirenele de alarmare publică

28 Mar 2024 425

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 601

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 345