Ultramaraton de 24 de ore Competiţie pe nisipul de la Mamaia, pentru o cauză nobilă

Un eveniment special, un ultramaraton de 24 de ore pe nisip, la care vor participa 20 de echipe, a câte 24 de concurenţi, va avea loc în staţiunea Mamaia, în zilele de 22 şi 23 aprilie a.c. 
 
Evenimentul sportiv, organizat de Centrul de Psihologie „Marea Neagră“, face parte din proiectul Camera Virtuală, care promovează drepturile de integrare în comunitate a copiilor diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. În această cursă vor alerga echipe formate din psihologi, angajaţi ai Primăriei Constanţa, cercetaşi marini, angajaţi ai ISU „Dobrogea“ şi Garda de Coastă, jurnalişti, jandarmi, voluntari ai Crucii Roşie, elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa, antrenori de fitness, studenţi ai Universităţii „Ovidius“ etc.

Participanţii vor alerga ziua şi noaptea 

Startul va fi dat sâmbătă 22 aprilie, la ora 10.00, din faţa sediului Radio Constanţa, iar traseul are o distanţă de trei kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, sub formă de ştafetă, astfel încât, în cele 24 de ore alocate competiţiei, să se adune cât mai mulţi kilometri. Evenimentul sportiv nu are taxă de participare, fiecare echipă va fi premiată cu un trofeu, iar concurenţii vor primi, la sosire, medalie de finisher. În cele 24 de ore, vor fi asigurate puncte de hidratare cu apă, sucuri şi fructe. 

Copiii devin cercetaşi marini 

Pe timpul evenimentului, se vor organiza o serie de momente speciale, precum depunerea Promisiunii de către copiii din cadrul Patrulei de Cercetaşi „Marea Neagră“. În urma acestui jurământ solemn, care va avea loc pe nisip, chiar la malul mării, copiii vor fi primi acceptul de a intra în rândul Cercetaşilor marini şi vor primi eşarfele şi cămăşile de cercetaşi. De asemenea, fiecare echipă participantă la eveniment va prezenta o serie de activităţi demonstrative legate de domeniul lor specific. Nu vor lipsi: dansuri moderne şi street dance, muzică, exerciţii de dresaj canin, zumba sau cursuri de prim ajutor. 

Fiecare echipă va alerga cu o torţă 

„Am reuşit să mobilizăm o comunitate formată din oameni cu suflet mare, din foarte multe domenii de activitate, pentru a-i sprijini pe aceşti copii speciali. Au mare nevoie de suportul nostru moral şi financiar, iar evenimentul sportiv, unic în lume, este organizat special pentru ei. Prin formatul competiţiei, dorim să scoatem în evidenţă forţa oamenilor de a acţiona ca un întreg şi de a depăşi împreună greutăţi fizice şi psihice. Fiecare echipă va alerga cu o torţă, care se va aprinde la apusul soarelui, iar în situaţia în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopţii, atunci torţa va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul. Este o cursă în care trebuie să încerci să supravieţuieşti cât mai mult, terminarea competiţiei fiind la 24 de ore faţă de startul ei.
 
Traseul concursului măsoară trei kilometri, distanţă pe care concurenţii o pot parcurge de câte ori doresc. Important este ca, la jumătatea traseului, acolo unde există punctul de întoarcere, fiecare participant să-şi ridice jetonul pe care va trebui să-l introducă în cutia echipei sale, la finalul buclei. Va fi un eveniment foarte interesant, presărat cu multe surprize“, a declarat organizatorul principal al evenimentului sportive, psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat la World Festival Autism din Canada pentru unul dintre proiectele sale revoluţionarele dedicate copiilor autişti.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mamaia Psihologul Yasmin Ismail, diagnosticată cu Sindrom Down, va alerga 100 de kilometri la ultramaratonul „Autism24h”

13 May 2021 4529

#ConstanțaEsteBine La aniversarea unui secol, Școala „Ion Minulescu” din Constanța, beneficiara unui sprijin neașteptat din Suedia

28 Dec 2020 3811

#ConstanțaEsteBine „Aș alerga până la capătul universului, să știu că pot aduce înapoi remediul pentru fiecare boală“ (galerie foto)

23 Sep 2020 3918

#ConstanțaEsteBine La ultramaratonul Autism 24 de ore „Marea Neagră“ va alerga și echipa capitalei Suediei

10 Jul 2020 4167

#ConstanțaEsteBine „Autism 24 h“, cursa de fapte bune. 30 de echipe de ambasadori din întreaga țară aleargă în scop caritabil

03 Jul 2020 3835

Constanța. Ultramaraton în familie Soții Adrian și Cristina Gemănaru vor traversa într-o cursă virtuală întreaga Românie. De la vest la est! (galerie foto)

11 Jun 2020 4384

#ConstanțaEsteBine Adrian Gemănaru - „Nu sunt singur pe acest drum dedicat copiilor cu nevoi speciale“

06 May 2020 2646

Podiumul ultramaratonului Autism 24 h „Marea Neagră“ a fost ocupat numai de alergătoare (galerie foto)

03 May 2020 4832

La ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“ participă și militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu

01 May 2020 4428

Minimum 100 km de alergat, acasă Traseu amenajat între aragaz și mașina de spălat, la Ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“!

29 Apr 2020 3732

150 de persoane vor alerga minimum 100 de kilometri, de acasă, la Ultramaratonul Autism24h Marea Neagră

28 Apr 2020 3579

Participanții la evenimentul Autism24HCovid19 vor alerga acasă. O cursă de minimum 100 de kilometri! (video)

10 Apr 2020 3149

Maratonul „Alerg pentru autism Marea Neagră“ - povestea unei comunităţi puternice (galerie foto)

07 May 2019 3902

Ultramaratonul „Autism 24h Marea Neagră“ se desfășoară, timp de o zi, la Mamaia. Fondurile strânse susțin proiecte umanitare

04 May 2019 2791

Iubitori de toate vârstele ai mişcării participă sâmbătă, la Mamaia, la ultramaratonul „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

04 May 2019 2107