Un încarcerat va publica în ziarul „Vicii“ Deţinuţii de la Poarta Albă au marcat în poarta Farului (galerie foto)

Două evenimente ce îmbracă atât latura sportivă, cât şi cea educativă au avut loc la Penitenciarul Poarta Albă din Constanţa, în cadrul proiectului „Sportul bate drogul!“, derulat de Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa. Acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu Şcoala de Fotbal Farul 2010 Constanţa şi cu Sectorul Reintegrare Socială de la penitenciar.
 
Membrii Asociaţiei Tomis Antidrog Constanţa prezenţi la eveniment au fost: George Drăgan (preşedinte), Janet Hârbu (vicepreşedinte), Alois Adrian Alexandru (vicepreşedinte), Dumitru Raica (directorul departamentului de promovare), Alexandru Anton (director departament IT) şi Bogdan Giuglea (alias Chris Oliver) - membru de onoare.

Ce sunt „viciile”

Pentru început, a avut loc lansarea ziarului „Vicii“, unica publicaţie din România ce are ca temă prevenirea şi combaterea consumului de stupefiante denumite generic „vicii“. „Publicaţia este un reper pentru educaţie şi pentru sănătate şi, prin articolele publicate de la număr la număr, îşi propune să dezvolte în rândul tinerilor obiceiuri sănătoase, pe care ei să le aprecieze şi, ulterior, să le adopte drept aspecte de bază ale calităţii vieţii. Totodată, ziarul îi învăţă pe tineri să respingă modelele de comportament care nu conduc la starea de bine fizic şi spiritual corespunzătoare stării de sănătate. În acest scop, având în vedere impactul avut asupra tinerilor prezenţi la eveniment, cu ocazia lansării ziarului, unul dintre articolele din numărul următor îi va aparţine unui adolescent aflat în regim de detenţie“, a declarat George Drăgan.

Şapte goluri în amicalul dintre Farul şi deţinuţi

După lansarea ziarului, pe terenul din incinta penitenciarului a avut loc un meci amical de fotbal, între echipa de juniori republicani A de la FC Farul, condusă de antrenorul Izmir Abdulgani şi de şeful Şcolii de Fotbal Farul 2010, Lucian Marinof, şi o parte dintre tinerii aflaţi în detenţie la Penitenciarul Poarta Albă, scorul final fiind 6-1 pentru Farul. S-au jucat două reprize de câte 30 de minute, la pauză scorul fiind 1-1, după ce Farul a deschis scorul. Pentru „marinari” au punctat Cezar Beşleagă, Alexandru Gogan, Bogdan Meleandră, Alexandru Ghiţă şi Denis Talip (2). Farul a început meciul în formula: M. Popa - Meleandră, Erdal, Cioacă, Regep - Benghea, Ciorobea - Gavrilă, Ghiţă, Beşleagă - Gogan. Au mai jucat Tudorache, Chiru, Talip, Abdelatif şi Solcan. „A fost o partidă specială, cu caracter mai mult educativ. Scopul a fost să le dăm tinerilor de 20 - 22 de ani cu care ne-am confruntat o altă deschidere, o oră de relaxare şi de bucurie”, a declarat antrenorul Izmir Abdulgani.

 Vor mai avea loc acţiuni la Penitenciarul Poarta Albă

„Acţiunile de la penitenciar au creat un precedent, urmând ca, în continuare, colaborarea dintre Asociaţia Tomis Antidrog Constanţa şi Penitenciarul Poarta Albă să fie reflectată prin desfăşurarea şi a altor activităţi ce fac parte din cadrul proiectului «Sportul bate drogul!». Vom încheia un protocol de parteneriat, pe baza căruia, la penitenciar, vor avea loc mai multe acţiuni de informare şi alte evenimente. Mulţumim pentru colaborare şi susţinere atât Emiliei Topală, director adjunct în cadrul Penitenciarului Poarta Albă, şi întregii sale echipe de la Sectorul Reintegrare Socială, cât şi Şcolii de Fotbal Farul 2010 (manager general, Bogdan Chiriţă)“, a mai spus George Drăgan.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum s-a încheiat meciul de fotbal dintre Farul şi deţinuţii de la Penitenciarul Poarta Albă

14 Aug 2014 2915

FC Farul joacă un meci amical cu deţinuţii, astăzi, la Penitenciarul Poarta Albă

13 Aug 2014 3417