„Un om de valoare al Constanţei“ Diplome şi trofee pentru antrenorul Horia Gheorghe, cu ocazia ieşirii la pensie



Sala de scrimă a Clubului Sportiv Farul Constanţa a găzduit evenimentul festiv care a marcat ieşirea la pensie a antrenorului Horia Gheorghe. Momentul a coincis în mod fericit cu ziua de naştere a reputatului tehnician, ajuns la 65 de ani.


Antrenor la Farul timp de 39 de ani, începând cu 15 mai 1975, Horia Gheorghe a avut alături la emoţionantul eveniment foşti elevi de-ai săi din generaţii diferite, colegi de breaslă, reprezentanţi ai CS Farul, prieteni şi rude. „Chiar dacă eu sunt un tip tare de fel, văzând adunaţi aici atâţia oameni dragi mie, m-au încercat emoţiile“, a declarat Horia Gheorghe, care, din această vară, este preşedintele Asociaţiei Judeţene de Scrimă Constanţa.

Emil Petcu, asalt demonstrativ



La eveniment au participat, printre alţii, Ilie Floroiu, Sorin Başturea (de la CS Farul), Elena Frîncu (fosta şefă a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, membră a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român), Emil Ionescu (de la DJST), Elena Buhaiev, Mihai Echimenco, Viorel Zvâncu, Valentin Postelnicu, Paul Verdeş, Mircea Solomon, Relu Popescu, Costică Mănuc, Emil Petcu, Ion Niţulescu, Mircea Rotaru, Mihaela Ion, Monica Marinescu, Cristina Popa sau Constantin Lepădatu. Ultimul, în vârstă de 70 de ani, este vărul lui Horia Gheorghe şi a povestit cum, scrimer fiind, l-a adus şi pe Horică la acest sport, în anul 1959. Emil Petcu a susţinut un asalt demonstrativ alături de doi scrimeri de la centrul CS Farul de la Cumpăna, Robert Marchidan şi Ionuţ Bolboaşă (ambii, în vârstă de 17 ani), descoperiţi şi pregătiţi de sărbătoritul zilei, alături de Sebastian Bezem. 

Ilie Floroiu - „Horia Gheorghe, unul dintre cei mai buni antrenori“



„Horia Gheorghe este unul dintre veteranii CS Farul, unul dintre cei mai longevivi salariaţi şi unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut. I-a adus clubului rezultate însemnate şi nenumărate medalii“, a declarat Ilie Floroiu, directorul CS Farul. La evenimentul de la club au venit şi sportivi tineri, printre care Cosmin Kortyan, Dan Măcelaru, Horia Zugravu, Silviu Loghin, Mădălina Ciucuraş sau Bogdan Negraia. „Felicitări pentru întreaga carieră. Domnul antrenor Horia Gheorghe este un om de valoare al Constanţei. Vă mulţumim pentru ce aţi făcut, faceţi şi veţi face şi în viitor pentru noi“, a fost mesajul unui alt fost elev de-al lui Horia Gheorghe, Răzvan Micu.

Mentor pentru Asociaţia Judeţeană de Scrimă



Proaspătul pensionar a primit, pe lângă cadourile pentru ziua sa de naştere, diplome de excelenţă (din partea DJST şi a AJS), o diplomă de merit de la CS Farul, trofee de la toate instituţiile, plus un trening din partea clubului. „Vă mulţumim, domnule profesor, pentru tot ce aţi făcut în scrima constănţeană, în activitatea dumneavoastră de peste jumătate de secol, ca sportiv şi antrenor. Suntem siguri că ne veţi fi alături şi în continuare, ca un adevărat mentor. Vă felicităm şi vă urăm pensie lungă!“, a transmis Asociaţia Judeţeană de Scrimă. Astăzi, la Bucureşti, la sediul Federaţiei Române de Scrimă, va avea loc o ceremonie la care FRS, prin secretarul general Marius Florea, îi va acorda lui Horia Gheorghe o plachetă pentru întreaga activitate.   

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

michel

05 Mar, 2016 13:53

Bravo Horica.Pe minene m-ati uitat detot.(glumesc).Transmit mult succes clubului constantean,care a fost ultimul meu club de scrimeur activ.Imi voi aminti intotdauna anii petrecuti impreuna.Eu am iesit la pensie in 2013 tot din meseria asa frumoasa de "Maitre d'armes" .Poate organizati voi o intalnire cu"fostii" in luna sept. cand eu voi veni in Romania.Va imbratisez si sper ,pe curand. Mao

Laurentiu

04 Dec, 2014 17:34

Felicitari ptr intreaga cariera stralucita! Un om de adevarata valoare! Sanatate si bucurii!

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.