Vasile Mihu, votat preşedinte de onoare Lucian Cîrjă l-a învins pe Dennis Şerban la alegerile pentru şefia AJF Constanţa (galerie foto)

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa are, de sâmbătă, un nou preşedinte. Lucian Cîrjă l-a învins clar pe Dennis Şerban, al treilea candidat, Constantin Bodnar, retrăgându-se din cursă
 

Cel care a condus Asociaţia Judeţeană de Fotbal Constanţa (AJF) în ultimii 24 de ani, Vasile Mihu, a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat, astfel că în cursa pentru cea mai înaltă funcţie din acest for s-au înscris alte persoane. La Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei, care s-a desfăşurat, sâmbătă, la Palatul Copiilor din Constanţa, cluburile şi asociaţiile sportive afiliate l-au ales preşedinte pe Lucian Cîrjă, fost arbitru şi fost prim-vicepreşedinte al Comisiei Judeţene de Arbitri. Şedinţa de alegeri a fost prezidată de Octavian Goga, al doilea vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.
 
În vârstă de 48 de ani, Cîrjă l-a învins clar, din primul tur de scrutin, pe fostul fotbalist Dennis Şerban. Noul preşedinte a acumulat 50 de voturi, iar Şerban, 21. Dintre cele 76 de cluburi şi asociaţii sportive afiliate, au fost prezente 72, iar unul dintre voturi a fost anulat. Al treilea candidat, Constantin Bodnar (referent AJF şi oficial al Şcolii de Fotbal Farul 2010), a renunţat la luptă, declarând în faţa alegătorilor că se retrage din cursă pentru a-l sprijini pe Dennis Şerban. „Programele noastre sunt foarte apropiate şi consider că ar fi inutil să ne batem doi inşi şi să câştige doar persoana, nu ideea. De aceea, mă retrag din luptă şi susţin candidatura echipei cu care Dennis Şerban vrea să vină şi să schimbe lucrurile la Asociaţia Judeţeană de Fotbal“, a anunţat Bodnar.
 
Chiar şi aşa, Dennis nu avut succes, votanţii preferându-l pe Cîrjă. Acesta va avea un mandat de patru ani, la fel ca şi noul Comitet Executiv, care va fi format din şapte persoane: preşedintele AJF, cinci membri şi preşedintele Comisiei de Arbitri. Cu acest prilej, au fost aleşi prin vot şi cei cinci membri. Aceştia sunt: din partea Ligii a IV-a - Florin Zisu (reprezentând Sparta Techirghiol) şi Alberty Başchir (de la CS Eforie); din partea cluburilor de copii şi juniori - Ilhan Mustafa (directorul Palatului Copiilor Constanţa) şi Constantin Stamate (de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“); iar din partea Ligii a V-a - Nicolae Radu (de la Gloria II Băneasa). Ca vicepreşedinţi ai AJF, au fost votaţi Florin Zisu şi Constantin Stamate, singurii dintre candidaţii pentru un loc în Comitetul Executiv care şi-au exprimat dorinţa de a ocupa şi postul de vice. Tot sâmbătă, Vasile Mihu a primit în Adunarea Generală, prin vot, titlul de preşedinte de onoare al AJF, acest punct fiind cel mai nou introdus pe ordinea de zi a Adunării Generale. „Mulţumesc că mi-aţi apreciat activitatea. Nu voi avea rentă viageră, limuzină şi secretară“, a glumit Vasile Mihu.

„E greu de condus, dar nu imposibil“

La finalul alegerilor, Lucian Cîrjă a declarat: „Am obţinut acest scor pentru că aşa a vrut electoratul. Au votat oameni din toate colţurile judeţului şi le mulţumesc. Le-am mulţumit încă dinainte de a afla rezultatul. Le mulţumesc şi celor care nu m-au ales. Poate că, peste patru ani, dacă voi mai candida, îi voi determina şi pe aceştia să îmi acorde votul. Proiectele mele vizează fotbalul constănţean. Am ambiţii, dar nu nefireşti, ci bazate pe realitate. Orice plan viabil care ajută fotbalul constănţean va fi pus în discuţia Comitetului Executiv. În rest, încerc să pun mai mult accent pe fotbalul juvenil, pe creşterea copiilor şi a juniorilor, pentru că, vrem, nu vrem, ei sunt viitorul. Fără ei, nu avem echipe, nu mergem mai departe. Dovadă cum am ajuns. N-am vorbit nimic despre o eventuală colaborare cu Dennis Şerban. Am fost contracandidaţi, ne-am felicitat reciproc, n-avem nimic de împărţit. N-am nicio problemă să fie în echipa mea. Dacă va fi nevoie de o experienţă fotbalistică precum a dânsului, nu voi avea nicio reţinere să apelez la el pentru a veni în sprijinul fotbalului, nu în al meu. Eu am venit aici nu pentru mine, ci pentru Asociaţia Judeţeană de Fotbal. E greu să conduci după o persoană care s-a aflat 24 de ani în fruntea AJF, dar nu imposibil. Vom continua lucrurile bune puse în practică de fosta conducere. Dacă putem să îmbunătăţim ceva, o vom face împreună cu echipele“.

Schimbări la Comisia de Arbitri

Înscăunarea lui Lucian Cîrjă ca şef la AJF va duce însă la schimbarea preşedintelui Comisiei Judeţene de Arbitri, asistentul FIFA Aurel Oniţa. Lucian Cîrjă, care, prin funcţia sa, numeşte, dar şi revocă şeful arbitrilor, a anunţat deja că opţiunea sa pentru conducătorul „fluieraşilor“ este Cătălin Florescu. „Problema cu arbitrii este una foarte delicată, dar, ţinând cont că vin din acest sector, eu zic că, prin oamenii care vor fi puşi să facă treabă acolo, vom rezolva situaţia. Iar relaţia va fi de colaborare, pentru că, până la urmă, echipele fac fotbalul, iar arbitrii sunt în slujba lor, şi nu invers. Trebuie să schimbăm ceva în arbitraj, să-l aducem la normalitate. Echipele trebuie să fie arbitrate. Copiii şi juniorii n-au fost arbitraţi de şase luni. S-au arbitrat antrenorii între ei. Avem arbitri care stau pe bară din cauza unor ambiţii“, a spus Lucian Cîrjă.
În ultima perioadă, relaţia arbitri - AJF a fost una tensionată la Constanţa, nemulţumirile „cavalerilor“ făcând ca mulţi dintre aceştia să-şi declare indisponibilitatea la meciuri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.