Viorel Filimon, de la Constanţa, nominalizat pentru titlul de cel mai bun antrenor din lume pe 2015! (video)



Celebrul antrenor constănţean de tenis de masă Viorel Filimon a fost nominalizat de Federaţia Internaţională pentru titlul de cel mai bun antrenor din lume pe 2015! „A condus-o pe Eliza Samara de la nivel juvenil până la titlul de campioană europeană la senioare, în acest an, călăuzindu-i fiecare pas în tot acest timp“, îşi motivează ITTF nominalizarea.
 
În vârstă de 63 de ani, Viorel Filimon este selecţionerul echipei naţionale feminine de tenis de masă a României şi un lucrător neobosit şi pasionat la uzina de talente de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa, de unde, împreună cu colegii săi din corpul tehnic, a scos campioni pe bandă rulantă şi le-a adus medalii peste medalii Constanţei şi României. La ultima întrecere de anvergură unde Filimon şi-a ghidat elevele, Campionatul European de la Ekaterinburg (Rusia), tricolorele au ieşit vicecampioane continentale, iar constănţeanca Eliza Samara a luat, în plus, aurul la simplu şi argintul la dublu fete.

Federaţia Europeană i-a acordat Insigna de Onoare

Viorel Filimon se luptă pentru titlul de cel mai tare antrenor din lume cu un chinez, Guoliang Liu (39 de ani, selecţionerul reprezentativei masculine a Chinei), şi cu austriacul Qianli Qian (50 de ani, antrenorul echipei naţionale masculine a Austriei, născut în China şi naturalizat în 1988). „Pentru mine, Viorel Filimon este antrenorul anului, antrenorul anilor petrecuţi împreună în sală“, a postat pe Facebook Eliza Samara. „Suntem mândri de tine, tată!“, a fost mesajul fiicei antrenorului, Anca Toader.
 
De curând, cu ocazia aceluiaşi Campionat European din Rusia, Viorel Filimon a mai primit un titlu onorific, Insigna de  Onoare (Badge of Honour), din partea Federaţiei Europene de Tenis de Masă (ETTU), „ca recunoaştere a meritelor deosebite şi a contribuţiei aduse dezvoltării tenisului de masă“. Cel mai bun antrenor din lume pe 2015 va fi anunţat pe 9 decembrie, cu ocazia unei festivităţi care va avea loc în Portugalia, la Lisabona.  

Viorel Filimon: „Sunt onorat”

Prezent, ieri, la un curs rezervat antrenorilor, organizat (cu invitaţi din Canada şi Australia) de Centrul Naţional de Cercetare în Sport, în vederea Jocurilor Olimpice de la Rio, de la anul, Viorel Filimon s-a declarat onorat de nominalizarea sa la titlul de antrenor mondial al anului. „E ceva deosebit pentru tenisul de masă din România şi chiar pentru cel european. Mă onorează această nominalizare“, a spus experimentatul tehnician

.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța, parcurs continental de senzație! Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“ (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 963

LIVE TEXT. Tenis de masă CSM Constanța, învinsă, dar a luptat admirabil pentru finala ETTU Europe Cup Women (FOTO + VIDEO)

17 Mar 2024 779

Calendar săptămânal CSM Constanța Tenisul de masă ține capul de afiș, cu meciul din Sala Sporturilor, din semifinalele Europe Cup Women

15 Mar 2024 522

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 558

Tenis de masă CSM Constanța luptă pentru calificarea în finala Europe Cup Women. Înfrângere la mare luptă în tur (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 697

Tenis de masă CSM Constanța, reprezentat în echipa României la Campionatul Mondial din Coreea de Sud

07 Feb 2024 945

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Tenis de masă Vladimir Filimon Romanescu, pe podium la Cupa României Under-11

05 Feb 2024 740

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1029

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 907

Tenis de masă CSM Constanța, meci pe teren propriu cu ALCL TT Grand-Quevilly, în sferturile ETTU Europe Cup Women

28 Jan 2024 788

CSM Constanța Elena Zaharia, vicecampioană mondială - „Privesc înapoi cu nostalgie, dar și cu fericire și mândrie“ (GALERIE FOTO)

07 Dec 2023 1045

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, vicecampioană mondială la simplu. „Istorie, o performanță imensă!“

03 Dec 2023 1145

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, în finală la Campionatul Mondial, în proba individuală!

03 Dec 2023 979

CSM Constanța tenis de masă Elena Zaharia, medaliată mondială și la simplu

02 Dec 2023 1023

După bronzul mondial cu echipa, Elena Zaharia a fost aproape de medalie și la dublu feminin

02 Dec 2023 930