Trafic îngreunat pe drumul care leagă Mangalia de Constanţa

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră, valorile de trafic sunt în creştere pe A2 Bucureşti – Constanţa, însă se circulă fără probleme de fluenţă. Este de aşteptat ca în orele următoare, traficul să se intensifice considerabil pe sensul de mers către capitală.

Acest sfârşit de săptămână a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, având în vedere valorile ridicate de trafic pe drumurile care duc către judeţul Constanţa. Spre exemplu, pe Autostrada Soarelui s-au înregistrat aproximativ 67.000 de autovehicule în ultimele două zile (numărul estimat al turiştilor aflaţi pe litoral depăşete 230.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism). Aşadar, este de aşteptat ca pe parcursul acestei zile să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia - Constanţa, mai ales în zona staţiunii Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar în special la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu). Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, le reamintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numărul 7577 - număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE şi RCS&RDS.

Deoarece pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa circulaţia va fi foarte intensă ( autostrada are o capacitate medie de preluare de 2.500 de autovehicule pe oră), le recomandăm conducătorilor auto să respecte următoarele reguli:

          -să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

          -să respecte limitele legale de viteză;

          -să folosească luminile de întâlnire;

          -să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

          -să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

          -să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

          -să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;


          -în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

 

Pentru evitarea aglomeraţiei, dinspre Constanţa înspre capitală pot fi folosite şi alte rute:

          -DN2A Constanţa - Hârşova;

          -DN3 Constanţa - Murfatlar - Ostrov - Călăraşi (traversare cu bacul).

 

 De asemenea, pe autostrada A1 Piteşti - Bucureşti  şi pe DN1 Braşov - Bucureşti vor creşte semnificativ valorile de trafic, mai ales înainte şi după lăsarea serii.

 

Pe autostrăzile şi pe drumurile naţionale pe care traficul rutier se va intensifica, numărul de poliţişti a fost suplimentat. Aceştia vor acţiona în zonele în care apar probleme în ceea ce priveşte fluenţa traficului, dar şi în scopul prevenirii unor accidente rutiere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 360

Rugby CSM Constanța Under-20 a urcat pe locul doi, după victoria cu LPS Suceava (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 343

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 426

Constanța Șofer beat și fără permis condamnat definitiv la închisoare

27 Mar 2024 522

Firme Constanța Acționarii Hotel Club Estival 2002 SA, convocați în ședință. Iată ce se va discuta

27 Mar 2024 342

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 783

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 472

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 783

Eco Gold Invest SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Amplasarea Unei Instalații De Sortare Deșeuri

26 Mar 2024 270

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1047

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe strada Tudor Vladimirescu din Medgidia?

24 Mar 2024 637

Fotoreportaj În armonie cu natura. Spectacolul lebedelor în Portul Turistic Mangalia (FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 395

Firme Constanța Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Se stabilește indemnizaţia brută fixă lunară a administratorilor provizorii

23 Mar 2024 578

Procesul dintre UAT Mangalia și Serviciului Comisariatului Județului Constanța, amânat. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 445

Cine sunt candidații AUR la alegerile locale din județul Constanța. Lista oficială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 2375