Comunicat de presă Tinerii liceeni constănţeni care doresc să studieze in străinătate sunt aşteptaţi la World Education Fair pe 1 octombrie

Bucuresti, 24 septembrie 2015 – World Education Fair, cel mai mare targ de consultanta educationala la care universitatile de elita din strainatate vin sa isi prezinte programele de studiu tinerilor romani, vine pe 1 octombrie la Hotel Ibis in Constanta.
La World Education Fair atat tinerii constanteni cat si familiile acestora au posibilitatea sa stea de vorba direct cu reprezentantii unora dintre cele mai bune universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca si Elvetia. Reprezentantii universitatilor le vor oferi studentilor si elevilor de liceu toate informatiile necesare despre studiile universitare de licenta, master si MBA, precum si informatii despre cum pot obtine burse sau finantari la aceste institutii.
Tinerii constanteni interesati sa studieze la o facultate de elita din strainatate si parintii lor vor avea ocazia sa discute direct cu consultantii educationali Integraledu si reprezentantii acestor universitati, pentru a afla detalii si informatii concrete despre viata in campusurile universitare si tarile respective, in loc sa studieze zeci de brosuri sau pagini de Internet.
"Am auzit prima data de World Education Fair de la prieteni si dupa aceea am cautat mai multe informatii pe Internet, iar participarea la targ m-a ajutat sa aleg una dintre cele trei universitati selectate initial. Informatiile obtinute despre facultatea la care mi-am dorit sa studiez m-au ajutat sa fac alegerea cea mai buna pentru viitorul meu profesional”, a declarat Mihai Barbu, student la Imperial College London.
“I-am cunoscut pentru prima data pe reprezentantii universitatii la care sunt acum studenta la una dintre editiile anterioare ale World Education Fair”, a adaugat Sabina Negut, anul patru la Universitatea din Huddersfield, specializarea Law and Business. „Daca as fi din nou in situatia de a-mi alege facultatea as face aceleasi lucruri: as veni la World Education Fair pentru a afla care sunt cele mai bune specializari si universitatile care le includ in programa lor si apoi as cauta sfatul unui consultant educational, pentru ca el te poate informa, datorita experientei sale, despre avantajele studiului intr-o tara sau alta, precum si despre specializarile care ti se potrivesc si criteriile de admitere.
 
Universitati participante
Printre universitatile participante se numara Coventry University, care ocupa pozitia a doua1 in clasamentul Sunday Times University Guide 2012, Anglia Ruskin University, al carei inalt nivel academic este atestat prin faptul ca peste 90% dintre studentii acestei universitati sunt angajati imediat dupa absolvire, Fontys University of Applied Sciences, cea mai mare institutie de invatamant superior din Olanda, care dispune de 40 de campusuri universitare in diferite orase si ofera peste 120 de programe universitare si 17 programe de master,
si University оf Sunderland, care se numara printre cele mai prestigioase institutii de invatamant din Europa.
 
 Metode de finantare a studiilor
 
Pe langa informatiile despre cum poti obtine o bursa totala sau partiala oferita de unele universitati participante la World Education Fair, poti afla de la consultantii Integraledu informatii despre metode alternative de finantare, despre imprumuturi pentru studii si despre metodele de rambursare ale acestora. Chiar daca familia unui tanar aflat la inceput de drum nu are posibilitati financiare mari, acesta poate studia in strainatate obtinand imprumuturi de studii care se returneaza doar in momentul in care se va angaja si salariul sau anual va depasi o anumita suma. Un exemplu este imprumutul acordat de statul britanic, care ofera un grant de pana la 12.000 de euro pe an. Plata acestuia se poate face in  termen de 30 de ani din momentul in care absolventul si-a gasit un loc de munca, iar rambursarea incepe doar daca venitul sau va depasi 21.000 de lire pe an si reprezinta aproximativ 9% din suma care depaseste acest venit.
 
“World Education Fair este atat o modalitate de prezentare a programelor de studii pe care universitatile din strainatate le propun viitorilor lor studenti, cat si un prilej de cunoastere si crestere a sanselor lor de reusita la aceste universitati. Prezenta tinerilor romani in numar din ce in ce mai mare arata interesul crescut al acestora si dorinta de a face din timp alegerea cea mai potrivita pentru viitorul lor”, a declarat Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati in cadrul Integraledu, cea mai mare companie de consultanta educationala din Romania, care reprezinta peste 300 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA. „Un targ educational iti ofera posibilitatea sa discuti fata in fata cu reprezentanti ai universitatilor si astfel iti poti da seama care ti se potrivesc si ce criterii de admitere au”, a adaugat Papp.
Ca si pana acum, toti cei care doresc sa vina la World Education Fair pot participa gratuit, iar inscrierile se pot face la http://www.worldeducation.ro/register.php. Mai multe informatii despre World Education Fair se gasesc la www.worldeducation.ro.

Targul incepe pe 26 si 27 septembrie la Hotel Athénée Palace Hilton in Bucuresti, intre orele 10.00 si 17.00, si continua si in Timisoara, pe 28 septembrie, la Hotel Timisoara, si in Galati, pe 30 septembrie, la Hotel Vega.
* * *       
Grupul de firme INTEGRAL are o experienta de 23 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, Integraledu este cea mai mare companie de consultanta in educatie la nivel local si reprezinta peste 300 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA. Integraledu organizeaza cele mai mari targuri de consultanta educationala pentru studii in strainatate in cadrul carora elevii, studentii si parintii acestora au ocazia sa intalneasca reprezentantii unor scoli si universitati de prestigiu din intreaga lume.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius din Constanța organizează finala regională în cadrul competiției muzicale „Europavox Campus” 2024

06 Mar 2024 390

Universitatea „Ovidius” din Constanța, vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Atletism 2024 (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 716

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, în instanță cu Universitatea Ovidius! Când începe procesul

16 Feb 2024 1141

Proiectul ESPERO II, al Universității Ovidius din Constanţa a ajuns la final

28 Dec 2023 638

Procurorii acuză - delapidare la Universitatea „Ovidius” din Constanța! Dosarul se va rejudeca în parte

23 Dec 2023 7765

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, dă în judecată Universitatea Ovidius Constanța!

19 Dec 2023 13279

Universitatea Ovidius din Constanța a participat la evenimentul internațional „Higher Education European Networking Summit” (FOTO)

13 Dec 2023 792

Final de proces în dosarul privind presupusa delapidare a Universității „Ovidius” din Constanța! Când va fi luată decizia finală

24 Nov 2023 1021

Universitatea Ovidius Constanța a organizat un workshop internațional despre strategiile de cooperare în învățământul superior

24 Nov 2023 684

Știri Constanța Workshop despre energia regenerabilă și eficiența energetică, la Universitatea Ovidius din Constanța

10 Nov 2023 808

Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, termen la Tribunalul Ilfov! Cere revizuirea dosarului în care a fost condamnat

17 Oct 2023 1164

Studenții internaționali, întâmpinați de Universitatea Ovidius Constanța la evenimentul „Welcome Days in OUC”

09 Oct 2023 819

Știri Constanța Două zone intens circulate din cartierul Universitate, cu risc crescut de accidente rutiere, resistematizate

03 Oct 2023 1120

Mesajul PF Daniel la deschiderea anului universitar 2023-2024

02 Oct 2023 788

Afaceristul Liviu Mănăilă va asigura paza la Universitatea „Ovidius“ din Constanța! (DOCUMENT)

19 Sep 2023 933