#sărbătoreşteDobrogea Mesajul Excelenţei Sale Osman Koray Ertaş, ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti

Dobrogea prezintă un model de armonie socială rar întâlnit în lume. De secole, în Dobrogea domnesc dialogul interreligios, respectul şi dragostea reciprocă, iar în acest fel, oameni cu origini etnice foarte diferite au reuşit să convieţuiască în armonie. Într-o perioadă în care în anumite ţări cresc xenofobia şi antipatia faţă de alte religii şi credinţe, valoarea modelului dobrogean este cu atât mai bine înţeleasă. 
 
Sarı Saltuk, unul dintre liderii religioşi formaţi în Anatolia, s-a stabilit în Dobrogea în secolul al XIII-lea şi a răspândit ideologia sa pe aceste meleaguri; concepţia sa tolerantă a adus o contribuţie importantă la perpetuarea liniştii şi păcii. 
 
Relaţiile bilaterale politice şi economice cu România, o ţară cu care împărtăşim o istorie şi cultură comună, aliatul şi partenerul nostru strategic, se află la un nivel îmbucurător. Observăm cu satisfacţie modul în care cooperarea pe multiple planuri dintre Turcia şi România se dezvoltă an de an. 
 
Co-etnicii noştri turci şi tătari, majoritatea stabiliţi în Dobrogea, reprezintă un pod de prietenie trainic şi durabil între Turcia şi România. Apreciem atitudinea incluzivă şi tolerantă a autorităţilor române faţă de aceştia şi observăm cu satisfacţie succesul co-etnicilor noştri şi contribuţia lor la dezvoltarea ţării în care trăiesc. 
 
Activităţile de conservare şi restaurare a monumentelor care constituie moştenirea istorică şi culturală dobrogeană, desfăşurate împreună cu Agenţia Turcă de Cooperare şi Coordonare (TİKA) şi în cooperare cu Ministerul Culturii şi autorităţile locale române, vor continua şi în perioada următoare. Pe lângă Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa şi structurile sale, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre“ Constanţa, Colegiul Naţional „Kemal Atatürk“ din Medgidia, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea (DTİAD),  cele patru curse aeriene directe pe ruta Constanţa-Istanbul efectuate săptămânal de Liniile Aeriene Turce (THY), precum şi legăturile rutiere şi maritime cu zona Dobrogei contribuie la dezvoltarea continuă a relaţiilor noastre economice, culturale şi sociale. 
Cu acest prilej, transmit cele mai bune urări prietenilor noştri români, cetăţenilor şi co-etnicilor noştri din Dobrogea.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa publică, în această perioadă, mesaje dedicate Zilei Dobrogei, în cadrul proiectului #SărbătoreşteDobrogea, dedicat împlinirii a 139 de ani de la revenirea provinciei la România şi a 17 ani de activitate jurnalistică. Fie că Dobrogea este locul lor natal sau nu, personalităţi din diferite domenii şi reprezentanţi ai instituţiilor de pe plan local şi naţional ni s-au alăturat în acest proiect aniversar, transmiţând pentru cititorii noştri mesaje dedicate celebrării provinciei istorice dintre Dunăre şi mare. Rămâneţi alături de noi pentru a marca această sărbătoare!
 
Citeşte şi:
 
ZIUA de Constanţa lansează, în curând, Îndreptarul de iubire

 
Zi după zi, până la Ziua Dobrogei, ZIUA de Constanţa va fi semnalul, apelul, conştiinţa care #sărbătoreşte Dobrogea

Ziua Dobrogei, 139 de ani. 14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017

Ziua Dobrogei

#sărbătoreşteDobrogea: 14 noiembrie - ZIUA Dobrogei. Mesajul dr. Sorin Marcel Colesniuc, cercetător ştiinţific la Muzeul de Arheologie „Callatis“ (galerie foto)

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul lui Gheorghe Hagi, cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc, cetăţean de onoare al Constanţei

#sărbătoreșteDobrogea: Mesajul ambasadorului Marii Britanii în România, Paul Brummell (video)

#sărbătoreşteDobrogea: Mesajul consulului general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Vladimir Borisovich Volkov

#sărbătoreşteDobrogea : O continuare a „Simfoniei“ lui Dragoş Alexandrescu. Imnul Dobrogei, compus de maestrul Dumitru Lupu, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad (video)

#scrieDobrogea: Cu un deceniu înaintea revenirii Dobrogei la ţară, primul proiect al unui port românesc la Marea Neagră (galerie foto)

#citeşteDobrogea: „Pământul Dobrogei arată o complexitate nebănuită“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#Dobrogea145 Eugen Terente, deputat USR Tulcea, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1294

#Dobrogea145 Mircea Marius Banias, deputat PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1090

#Dobrogea145 Mirela Furtună, deputat PSD Tulcea, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1175

#Dobrogea145 Ion Șerpescu, primarul comunei Mahmudia, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1465

#Dobrogea145 Ionuț Rusu, viceprimar Municipiul Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1054

#Dobrogea145 Dănuț Aelenei, deputat AUR Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1079

#Dobrogea145 Evdochia Aelenei, senator AUR Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 934

#Dobrogea145 George Simion, președinte AUR, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1121

#Dobrogea145 Cristian Crăciun, președintele Sucursalei Constanța a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir“, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 2324

#Dobrogea145 Costin Mega, director marketing Farul Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

22 Nov 2023 1293

#Dobrogea145 Dumitru Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

22 Nov 2023 1052

#Dobrogea145 Costel Vicol, senator USR Tulcea, mesaj de Ziua Dobrogei

22 Nov 2023 1310

#Dobrogea145 Cristian Vlad, viceprimar cu atribuții de primar comuna Albești, mesaj de Ziua Dobrogei

22 Nov 2023 1297

#Dobrogea145 Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, mesaj de Ziua Dobrogei

22 Nov 2023 1407

#Dobrogea145 Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR, mesaj de Ziua Dobrogei

22 Nov 2023 1149