ADS, din nou in vizorul reprezentantilor Guvernului

Lipsa de transparenta la nivel teritorial

# Reprezentantul Guvernului in teritoriu a solicitat mai mult profesionalism din partea functionarilor primariilor * Culetu i-a atentionat pe secretarii localitatilor sa afiseze la vedere balanta terenurilor existente, altfel edilii risca o amenda de 50 de milioane de lei vechi * ADS este acuzata de comisiile din teritoriu ca are atitudinea "unui proprietar de terenuri, in timp ce adevaratii proprietari isi revendica drepturile"

Prefectul Constantei, Danut Culetu, a avut ieri o intalnire cu secretarii primariilor din judet. Cu aceasta ocazie, reprezentantul Guvernului in teritoriu a solicitat mai mult profesionalism din partea functionarilor primariilor, afirmand ca nu i-ar face nici un fel de placere sa atace in contencios actele emise de consiliile locale. Mai mult decat atat, acesta a cerut mai multa promptitudine si transparenta in ceea ce priveste procesul retrocedarilor. Culetu i-a atentionat pe cei prezenti sa afiseze la vedere balanta terenurilor existente la nivelul fiecarei localitati, altfel, primarii ar putea fi sanctionati cu o amenda de 50 de milioane de lei vechi. Mustrati de prefect pentru felul in care se desfasoara activitatea unor primarii, secretarii au adus la cunostinta reprezentantului Guvernului in teritoriu si unele probleme cu care se confrunta. Cum era de asteptat, Administrarea Domeniilor Statului reprezinta o problema generala fiind acuzata de o "colaborare greoaie" si de faptul ca are atitudinea "unui proprietar de terenuri in timp ce adevaratii proprietari isi revendica drepturile". Intrata in vizorul mai multor comisii din teritoriu, ADS este invinuita ca impiedica procesul de retrocedare a terenurilor deoarece retine nejustificat de mult documentatia trimisa de acestea. In plus, Primaria Poarta Alba intampina dificultati generate si de neglijenta Administrarii Domeniilor Statului care a avizat emiterea mai multor titluri de proprietate pentru aceeasi suprafata de teren. Danut Culetu a precizat faptul ca a purtat discutii referitoare la activitatea ADS si cu prefectii judetelor Ialomita si Calarasi. El a precizat ca va face o interventie la ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, sustinuta si de colegii sai. Secretarii primariilor din teritoriu au declarat ca o alta institutie care le ingreuneaza activitatea este Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara care nu a intocmit planurile de parcelare, o localitate care se confrunta cu aceasta problema fiind comuna Targusor.Secretarii au fost atentionati de reprezentantul Guvernului in teritoriu sa dea dovada de responsabilitate la locul de munca intrucat se poate vorbi despre o competitie foarte mare la nivelul prefecturilor si administratiilor locale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe transporturi agabaritice vor circula pe drumuri din țară! Unul va porni de la Agigea, județul Constanța

24 Apr 2024 136

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Georgianei Ivan, secretarul general al comunei Limanu (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 116

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 200

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 155

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 254

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 143

Vești bune pentru pensionari! Pensiile ar putea fi livrate înainte de Paște

24 Apr 2024 351

Indemnizaţia de 4.950 lei pe lună Au fost numiți administratorii provizorii pentru Consiliul de Administraţie al SC Termica Distribuţie Năvodari SRL

24 Apr 2024 295

CSM Constanța a câștigat titlul național la baschet feminin Mesajul primarului Vergil Chițac – „Felicitări tuturor celor care au pus umărul la creșterea performanței sportului constănțean.” (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 260

Circulație restricționată pe Autostrada Soarelui, spre Constanța

24 Apr 2024 231

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe A 2 București -Constanța

24 Apr 2024 174

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 11 și DEX 12

24 Apr 2024 166

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

24 Apr 2024 167

Infotrafic Atenție, șoferi! Ploaie torențială pe Autostrada A2 București - Constanța

23 Apr 2024 333

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 783