Asfaltarea comunei, proiect în stand-by la Guvern Școlile din comuna Ciocârlia au intrat într-un proces de igienizare

 

Au mai rămas aproximativ două săptămâni până la începutul toamnei și doar trei săptămâni până la startul noului an școlar. La Ciocârlia, pregătirile sunt în toi pentru ca școlile comunei să primească elevii în spații curate și aerisite.
 

„În această perioadă, activitatea noastră se axează și este orientată către școlile din comună. Acestea se află acum în plină igienizare. Se văruiește, se curăță, se înlocuiesc anumite obiecte sparte sau stricate. Încercăm să le oferim elevilor spații primitoare în care pot învăța din această toamnă”, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

 
Pe lângă intervențiile de reabilitare la unitățile de învățământ, administrația s-a ocupat și de alimentarea unităților școlare cu combustibil, pentru ca, la venirea sezonului rece, elevii să nu tremure de frig în bănci. Autoritatea publică locală se pregătește să finalizeze lucrările la baza sportivă din localitatea de reședință a comunei, acestea fiind gata în procent de 90%, dă asigurări gospodarul-șef. Imediat ce obiectivul va fi inaugurat, tinerii comunei formate din 3.000 de locuitori vor avea unde juca fotbal sau baschet.
 
Alte două proiecte ale administrației locale sunt în plină desfășurare. Ambele vizează construirea a două capele mortuare de 90 de metri pătrați. Una dintre ele este gata încă de la începutul anului, însă pentru cea de-a doua s-au așteptat fonduri. Ele sunt amenajate în localitățile Ciocârlia de Jos și Ciocârlia de Sus, iar în momentul de față se lucrează la pictura din interior. Ambele capele mortuare au necesitat o investiție de la bugetul local de aproximativ 150.000 de lei. Și aici lucrările sunt aproape finalizate - peste 90%.


 
Asfaltarea comunei reprezintă un alt obiectiv de pe agenda primarului. Autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum. Reprezentanții administrației susțin că nici măcar nu știu dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sunt însă și proiecte pe care administrația locală de la Ciocârlia nu a reușit să le finalizeze, întrucât lipsa banilor și-a spus cuvântul. Un vis al autorităților locale de la Ciocârlia, dar care nu a devenit realitate este proiectul cantinei sociale, prin care ar fi trebuit să se asigure o masă caldă, zilnic, pentru pensionarii comunei.
 

„Vorbim de o comunitate formată din 3.350 de locuitori. Foarte mulți sunt pensionari. Pensia medie în comună este de patru milioane de lei vechi. Unui bătrân îi este foarte greu să trăiască cu acești bani o lună întreagă. Unde mai pui că trebuie să își cumpere și medicamente din acești bani! O cantină socială, în care aceștia ar putea primi o masă caldă, reprezintă salvarea pentru mulți dintre ei“, a conchis gospodarul-șef Traian Dragomir.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța cumpără mobilier pentru Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocârlia (DOCUMENT)

17 Mar 2024 515

Primăria Comunei Ciocârlia, județul Constanța extinde rețeaua de canalizare din comună. Ce valoare are proiectul (DOCUMENT)

28 Feb 2024 845

Primăria Ciocârlia, județul Constanța, vinde mai multe terenuri intravilane. Licitația are loc în luna martie

15 Feb 2024 3234

Primăria Ciocârlia, județul Constanța, cumpără distribuție de gaze naturale

07 Feb 2024 1616

Știri din Constanța Se extinde rețeaua de canalizare în comuna Ciocîrlia cu finanțare prin Anghel Saligny”

24 Aug 2023 945

Primăria Ciocârlia va moderniza două străzi importante din comună

28 Nov 2022 1794

Controlul Curții de Conturi la UAT Ciocârlia, în județul Constanța. „Cele mai multe dintre măsurile dispuse au fost deja implementate“

23 Apr 2022 1432

Fostul edil Traian Dragomir, la judecată cu Primăria Ciocîrlia. Ce au spus judecătorii

08 Nov 2021 3035

Iridex Group Salubrizare va gestiona deșeurile din comuna constănțeană Ciocârlia

09 Jan 2021 3825

Primăria Ciocârlia, demersuri pentru înființarea distribuției de gaze în localitate

12 Dec 2020 2608

Străzile din comuna Ciocârlia, modernizate şi reablitate de Global Ports'S Services SRL (document)

05 Aug 2020 3531

Rețea de canalizare, stație de epurare și drumuri asfaltate Primarul Traian Dragomir despre investițiile din comuna Ciocârlia de Sus

26 Mar 2019 5720

Primăria Ciocârlia a împodobit comuna! Şase kilometri de ghirlande luminoase strălucesc noaptea

19 Dec 2016 9330

Comunitatea Virtuală a Țăranilor Dobrogeni se reunește într-un eveniment de excepţie

21 Oct 2016 4764

Capela mortuară din Ciocârlia de Sus, finalizată Educaţia şi asfaltarea, prioritare în Ciocârlia

20 Oct 2016 3848