Au început lucrările de la noua piaţă agroalimentară Abonamente gratis pentru liceenii navetişti din Tuzla

 

Administraţia publică locală din Tuzla investeşte în sănătate şi în educaţie. În acest sens, de câteva luni, Primăria Tuzla face eforturi în vederea înfiinţării a şapte cabinete medicale în vechiul sediu al autorităţii publice locale. Lucrările ar urma să fie demarate la începutul lunii martie, dacă se va desemna o societate câştigătoare, ca urmare a licitaţiei organizate pentru proiectul viitorului dispensar.
 
Un alt proiect aflat în atenţia administraţiei locale vizează extinderea pieţei de la ieşirea din localitatea Tuzla, obiectiv ale cărui lucrări au început încă de la începutul acestei săptămâni. Potrivit viceprimarului localităţii, avizele necesare pentru înfiinţarea viitoarei pieţe au fost obţinute, iar producătorii din comună nu vor plăti nicio taxă pentru a-şi comercializa aici produsele.
 

De mare interes pentru autoritatea publică locală este şi proiectul ce vizează construcţia unor locuinţe sociale destinate tinerilor. Zece hectare de teren, pe care vor fi ridicate viitoarele blocuri, ar trebui să cumpere Primăria Tuzla pentru ca tinerii din comună să-şi poată întemeia aici un cămin. „Suntem în discuţii cu cetăţenii pentru achiziţionarea terenurilor pe care le dorim. Acum, trebuie să îi convingem de bunele noastre intenţii şi să ajungem de comun acord la un preţ. Unii cer mai mult pentru terenurile lor, alţii, mai puţin. Noi vrem să luăm aceste terenuri comasate, ca să nu ne trezim că rămâne cineva îngrădit de terenurile pe care le vom cumpăra“, a explicat viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Tuzla, Taner Reşit.


Administraţia din Tuzla nu a mai acordat din anul 2002 nicio suprafaţă de teren pe Legea 15 privind sprijinul acordat tinerilor căsătoriţi, pentru că, efectiv, nu au mai fost loturi de case disponibile. În ultimii ani, comunitatea locală din Tuizla a crescut, ca urmare a exodului familiilor de la oraşe către această frumoasă localitate aflată în tranzitul turiştilor. Tinerii interesaţi să obţină o nouă locuinţă au depus deja peste 200 de cereri la Primărie. Aceştia vor încheia un contract de cesiune cu administraţia locală pentru a putea beneficia de un viitor cămin.


 
Pe agenda de lucru a autorităţii publice se află şi proiectul privind pavarea străzilor Farului, Atelierelor şi Meduzei din localitatea Tuzla. Pentru executarea acestui proiect, sprijinit financiar de la bugetul local, administraţia locală va colabora cu deţinuţii de la Penitenciarul Poarta Albă, pavilionul exterior, cunoscut de localnici drept Valea Seacă.
 
În altă ordine de idei, administraţia locală va premia, la sfârşitul lunii martie, cuplurile care au împlinit 30, 40 şi 50 de ani de căsnicie. Acestea vor primi din partea Primăriei, în semn de respect, câte o diplomă şi o sumă simbolică.
 
Mai mult, liceenii din Tuzla, care studiază la unităţi de învăţământ din afara localităţii, întrucât în comună nu există un liceu, ci doar o şcoală generală, vor primi câte un abonament gratuit, cu condiţia ca media generală de pe anul şcolar trecut să depăşească nota 8. Nici participanţii la olimpiade nu au fost uitaţi. Ei vor primi diplome, dar şi bani, urmând ca aleşii locali să fixeze cuantumul sumelor într-o viitoare şedinţă de Consiliu Local.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Tuzla, județul Constanța, licitație importantă ce vizează delegarea gestiunii activității de sortare a deșeurilor

19 Mar 2024 355

Primăria Tuzla organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Piața Agroalimentară Tuzla

09 Feb 2024 513

9,9 milioane lei Primăria Tuzla din Constanța a atribuit contractul pentru reabilitarea străzilor locale (DOCUMENT)

01 Feb 2024 960

Primăria Tuzla Taxa de salubrizare pe 2024 lei rămâne la valoarea de anul trecut

15 Jan 2024 818

Primăria Tuzla, demersuri pentru proiectul de modernizare a drumurilor din localitate

29 Dec 2023 813

Primăria Tuzla. Modificări ale HCL-ului cu privire la asfaltarea mai multor străzi din comună (DOCUMENT)

28 Nov 2023 962

Primăria Tuzla Până când se pot depune cererile pentru finanțare nerambursabilă pentru domeniul cultelor religioase din comună

22 Oct 2023 1047

Primăria Tuzla, județul Constanța, contract important ce vizează achizițiile publice

29 Sep 2023 1104

Comunicat de presă Sistem inteligent de management al traficului în Comuna TUZLA

19 Sep 2023 824

Primăria Tuzla organizează licitație publică pentru vânzarea unui teren intravilan

31 Aug 2023 751

Primăria Tuzla organizează licitație publică deschisă pentru închirierea unui teren

28 Aug 2023 616

Primăria Tuzla. Au început lucrările de montare a noilor lămpi de iluminat stradal din localitate

27 Aug 2023 743

Primăria Tuzla anunță lansarea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Tuzla, județul Constanța“

25 Aug 2023 755

Primăria Tuzla organizează licitație publică deschisă pentru vânzarea unui teren din domeniul privat al comunei

04 Aug 2023 886

Primăria Tuzla. Au început lucrările de asfaltare pe mai multe străzi, în urma finalizării introducerii sistemului de conducte gaze din localitate

20 Jul 2023 962