Bulimia parlamentarilor

1192738587.jpg

Ma intreb din ce in ce mai frecvent daca se mai gandeste cineva la cei loviti de urgia apelor, dupa ce in urma cu cateva luni, plangeau dupa recoltele uscate de focul secetei? Eu unul nu cred, insa trebuie stiut ca fiecare roman simte deja si va trai, mai mult ca sigur, in aceasta iarna, urmarile verii secetoase pe care am resimtit-o cu totii.

Preturile painii si a celorlalte alimente de baza au urcat si continua sa creasca, in timp ce mai-marii tarii se prefac doar ca-i controleaza la sange pe profitorii care nu sunt deloc interesati de calitatea produselor care le aduc profit. De unde s-a pricopsit tara cu "misterii" acestia? Si ce sa facem cu ei?! Simplu ar fi sa-i ignoram si sa trezim constiinta celor multi si adevarati romani, sa iesim din fauna politica nociva, sa le dam votul de blam. Da, este in putinta noastra, a celor necajiti, a celor fara speranta, a celor pribegi... a celor care nu invata doctrine, care stiu de la natura ca omul trebuie sa fie vertical. Mai nou, simtind ca opinia publica se afla inaintea unei treziri determinate de licarirea sinistra a spectrului foamei, "domnul motiune" - Mircea Geoana, a dat-o la intors. Acum cateva saptamani afirma ca raspunsul la criza actuala ar fi copierea modelului german de coabitare la putere a social-democratilor cu liberalii, insa, dupa aceasta declaratie el a mai facut o pirueta politica - amenintand cu motiunea de cenzura, in cazul in care Guvernul nu ar fi fost de acord cu majorarea pensiilor. Miza i-a scapat pana la urma printre degete, pentru ca motiunea a picat, iar guvernul a ramas semet in picioare, sfidand eforturile celui mai "puternic" partid de opozitie. S-a referit si la cosul zilnic - un alt cliseu electoral specific PSD. A facut aceasta afirmatie fara sa spuna daca in acel "cos" incape si bulimia sa, a colegilor de partid si a "oamenilor de afaceri" pe care nu ar vrea sa ii deranjeze, daca si-ar implini visul. Eu unul m-am saturat de el deoarece, de-a lungul anilor, Geoana a devenit un... bolnav politic, daca i se poate spune astfel. Sufera de bulimie politica. Se hraneste incontinuu cu himere politice, cu motiuni, cu diversiuni, care in final nu au niciun rezultat, si nu converg spre schimbarea la fata a tarii. Din nefericire pentru muritorii de rand, mai sunt multi ca el. Se pare ca PSD este partidul care are o dinastie de asemenea figuri de "ceara". Un exemplu bun in ce priveste "bulimia politica" este si inaintasul lui Geoana, nimeni altul decat Adrian Nastase, care in perioada guvernarii 2000-2004, din postura de prim-ministru, lansa pe piata saptamanal tot felul de teme de dezbatere pentru a atrage atentia opiniei publice de la problemele cu adevarat importante. Si exemplele ar putea continua, dar in final, totul depinde de noi, de cei care mai avem taria sa intelegem ca sacrificiul personal este singurul care poate salva tara de la a fi condusa de un sistem oligarhic, devalorizand spiritul si afectand iremediabil viitorul natiunii romane.

Scris de: {autor}Andrei LUCHIAN{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 733

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 423

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 357

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 814

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 7105

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 711

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 572

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 523

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 760

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 561

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 669

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 612

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 452

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 489

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 794